Raksti
08.02.2011
Mūsdienās ikdienas maltītes ir neiedomājamas bez dažādiem galda
piederumiem. Pat, taisot rīta kafiju, neiztikt bez karotītes, kur nu
vēl, ja iedomājamies par zupu vai citu ikdienišķu maltīti.
26.01.2011
1725.gadā dibinātais El Sobrino de Botin restorāns, kas atrodas
Madridē, tiek uzskataīts par pasaulē vecāko restorānu, iekļūstot pat
Ginesa rekordu grāmatā.
20.01.2011
Dažus gadu desmitus atpakaļ, lielākoties, Latvijas virtuvē garšvielas izmantojām salīdzinoši reti un to izvēle nebija liela. Zupu ēdot,
varēja uzkost kādu piparu vai sajust lauru lapu, ābolmaizei tika
uzbērts kanēlis un dārzā varēja savākt magoņu sēklas, konservējot tika
izmantotas krustnagliņas un citas garšvielas. Šodien virtuves skapīšos
arvien plašāks laukums tiek ierādīts garšvielām, kuras ieceļojušas no
dažādām pasaules malām, papildinot tik ierastos kartupeļus vai cūkas
cepeti ar specifisku aromātu un garšu.
14.12.2010
Šodien daudzu svētku svinēšanu, izklaidi un pat ikdienas atslodzi pēc grūtās darba dienas, īpaši mūsu platuma grādos, nereti pavada dažādu alkoholisku dzērienu baudīšana. Dažiem tas nepieciešams, lai atbrīvotos, citiem, lai relaksētos, vēl citiem veicina miegu vai arī tieši pretēji – agresiju. Taču apreibinošas vielas un alkoholiskie dzērieni ir pazīstami jau sen tikai laika gaitā ir mainījies to pielietojums, ražošana un dzērienu veidi.
30.11.2010
Jau no 2. līdz 5. decembrim Ķīpsalā būs ziemas atlaižu lielveikals “Cenplēsis”, kas aicina par īpaši labām cenām iepirkties kāros un tos, kas jau savlaicīgi meklē īpašas Ziemassvētku dāvanas saviem tuviniekiem un draugiem.