Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

19.04.2011

Labākais restorāns pasaulē otro gadu pēc kārtas dāņu restorāns “Noma”

Labākais restorāns pasaulē otro gadu pēc kārtas dānu restorāns 'Noma'
Prestižais britu restorānu un viesmīlības izdevums “Restaurant Magazine” katru gadu veido S.Pellegrino 50 Pasaules labāko restorānu sarakstu. Vērtēšanas komandā apvienojās neskaitāmi augstākā līmeņa šefpavāri, pazīstami restorānu kritiķi un atzītākie ēdienu uzņēmumi. Kopumā tie ir aptuveni 800 dažādu restorāna industrijas ekspertu. Atsaucoties uz speciālistu spriedumiem, balvas iegūst izsmalcinātākās ēstuves, kas apvieno sevī ne vien izcilu ēdiena kvalitāti, bet arī tikai konkrētajai vietai raksturīgu šarmu.

Restorāns “Noma” kā jaunpienācējs pirmo gadu šai listē ienāca 2006.gadā, ierindojoties 33.vietā. Noma savas pozīcijas visu laiku ir uzlabojis: 2007. gadā — 15. vieta, 2008. gadā — 10. vieta, 2009.gadā — 3. vieta, bet pērn – pirmā vieta.

Restorāna “Noma” šefpavārs Renē Redzepi savos ēdienos izmanto gandrīz tikai Skandināvijas produktus un piedāvā izsmalcinātus dārzeņu un miltu izstrādājumu ēdienus.

Otro un trešo vietu šogad dala divi Spānijas restorāni – “El Celler de Can Roca” un “Mugaritz”. Tomēr šā gada saraksts izceļas ar ģeogrāfisko daudzveidību, jo sarakstā kā jaunpienācēji iekļuvuši tādi restorāni kā “Varvary” Krievijā, “Astrid Y Gaston” no Peru, “Pujol” Meksikā un citi.

No trešās vietas uz piekto noslīdējis britu restorāns “The Fat Duck”, bet iepriekšējā gada otrās vietas ieguvējs spāņu restorāns “El Bulli”, kurš līdz tam ierindojās pirmajā vietā, sarakstu pametis, jo restorāna šefpavārs Ferrans Adrija jau pērn paziņoja par divu gadu pauzi, lai atpūstos un sakārotu domas. Pēc tam viņš cer uz jauniem izaicinājumiem un sasniegumiem.


Ilze Mežniece

  

Saistītie raksti

Kaspara Jansona TOP 3 tendences šajos Ziemassvētkos
Gaisīga ābolu kūku
Uztura mācība. Avokado - gardais auglis
Pasākums-Vasaras dabas garšas sarunas
17. Septembris plkst. 18:30 Vina degustācija – Paul Jaboulet Aine vīnu pasaulē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts