Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti










21.07.2017

Ēst ar baudu

Salīdzinājumā ar senčiem mūsdienās ir pieejama visai plaša pārtikas izvēle, tomēr drudžainā dzīvesveida 



17.07.2017

Patiesība par gailenēm

Latvijā konstatētas vairāk nekā 4000 sēņu sugu! Tiesa, ar neapbruņotu aci viegli saskatāmu sugu ir vien mazliet vairāk par ceturto daļu no visām. Par ēdamām atzītas apmēram 300 sugas. Vidusmēra sēņotāji pazīst labi ja desmito daļu no ēdamajām. Uzdrošinos apgalvot: pie nedaudzajām pazīstamajām noteikti pieder parastā gailene (Cantharellus cibarius).



30.06.2017

Kā pagatavot gardu un sulīgu steiku

Katram gaļas cienītājam noteikti ir pazīstams vārds “steiks”. Visbiežāk ar to tiek saprasts krietns liellopu gaļas gabals, taču gardu un sulīgu steiku var pagatavot arī no cūkgaļas. 

30.06.2017

Padomi maizes uzglabāšanai vasarā

Kā vislabāk maizi uzglabāt vasarā? Vasara ir pikniku laiks – kā, dodoties piknikā, maizi paņemt līdzi, lai tā ilgāk būtu svaiga un garda? 

27.06.2017

Četri padomi sarkanās gaļas pagatavošanai

Sarkanā gaļa ir viens no labākajiem olbaltumvielu, dzelzs, cinka un B grupas vitamīnu avotiem. Taču, lai no šīs gaļas saņemtu pašu labāko, svarīgi to arī veselīgi pagatavot. 


21.06.2017

Recepte, kas patiks grilētas gaļas cienītājiem

Tuvojas Līgo svētki, kad līdzās tradicionālajiem Jāņu ēdieniem liekam galdā arī uz iesmiem ceptu gaļu. Šis būs vispiemērotākais brīdis, lai pamielotu savus draugus ar melno cūkgaļas bārkekjū amerikāņu gaumē. 


20.06.2017

Padomi marinādes pagatavošanai

Vasara ir laiks, kad itin bieži mūsu nāsis un garšas kārpiņas patīkami kairina grilētas gaļas smarža, kā izrādās, viena no būtiskākajām detaļām šajā procesā ir marināde un pats marinēšanas process, jo tieši tā varam izcelt ikvienas gaļas garšas īpatnības.

Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts