Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

04.02.2024

Šefpavāra Raimonda Zommera pīrāgs neierastā izpildījumā ar girosu, sieru un marinētiem gurķiem

Našķošanās prieku var izbaudīt kā svētkos, tā arī ikdienā. Tuvojoties nedēļas nogalei, šefpavārs Raimonds Zommers iedvesmo jaunai receptei- pīrāgam, šoreiz gan nedaudz citādākam nekā ierasts – sātīgs tortiljas pīrāgs ar girosu, sieru un marinētiem gurķiem.
“Pašu gatavoti našķi, nenoliedzami, rada īpašu prieku, taču, ja našķus var pagatavot bez īpašas piepūles un par ļoti izdevīgu cenu – tas ir dubultprieks. Bez uzkodām nav iedomājama kopā sanākšana ar draugiem, mīļākās filmas baudīšana vai priekpilnu notikumu svinēšana. Aicinu iedzīvotājus izmēģināt pagatavot sātīgu tortiljas pīrāgu, kas izcels jau zināmus un iemīļotus produktus ar jaunām garšas niansēm,” stāsta “Maxima Latvija” garšu vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.  
Sastāvdaļas 4 porcijām ilgtermiņa akcijas “Cenu līderis” ietvaros tagad par 33 % lētāk:
320 g tortiljas (tortiljas Santa Maria pilngraudu ar “Paldies” karti par 44 % izdevīgāk jeb 1,49 EUR)
220 g vistas giross (karsti kūpināts vistas giross NĀKOTNE 220 g ar “Paldies” karti par 32 % izdevīgāk jeb 2,59 EUR)
150 g Čedaras siers (Siers CHEDDAR DUBLIN sarkanais ar “Paldies” karti par 35 % izdevīgāk jeb 2,49 EUR)
200 g marinēti gurķi (Well Done 860 g ar “Paldies” karti par 31 % izdevīgāk jeb 1,59 EUR)
200 g smalcināti tomāti savā sulā (Extra Line 400 g, 0,79 EUR)
120 g sīpols 
10 g ķiploks 


Pagatavošanas gaita:
1.Pagatavo mērci: ķiploku un sīpolu nomizo, sasmalcina un apcep eļļā. Pēc tam pieliek tomātus savā sulā un vāra uz lēnas uguns 10 minūtes, pēc garšas pievieno mazliet cukuru un sāli.
2.Vistas girosu un marinētos gurķus sagriež šķēlītēs, Čedaras sieru sarīvē.
3.Cepamo trauku iesmērē ar sviestu, liek tajā tortilju un pa virsu kārto sagatavoto mērci, girosa un marinēta gurķīša šķēles un sarīvēto sieru. Liek pa virsu nākamo tortiljas plāksni un atkārto procesu 3 reizes.
4.Noslēdzošajai tortiljas plāksnei pārber pāri sieru un liek cepties sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 10-15 minūtes. 
5.Kad tortiljas pīrāgs ir gatavs, ļauj tam padzist, sagriež gabaliņos un bauda.


Liene Dupate-Ugule

  

Saistītie raksti

VĪRUSĪDS DEZINFEKCIJAS ŠĶĪDUMS VIRSMĀM
HoReCa darbinieku darba specifika
17 fakti par viskiju
Marta mēneša tēma- Francija. airBaltic atklās tiešo reisu Rīga-Bordo
Gatavo kopā ar šefpavāru


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts