Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

25.01.2015

Medus kūka (recepte)

Medus kūka (recepte)
Porcijas 10

Pagatavošanas laiks:

45 min

Sastāvdaļas kūkai:

3 olas

50g cukurs

150g kausēts sviests

300g medus

300 g miltu

2 tējkarotes cepamā pulvera

2.5 dl piens



Glazūras sastāvdaļas:

2 dl medus

citronu sula


Pagatavošana:

Cukuru un olas saputo. Sajauc sviestu un medu un pieelej saputotās olas. Miltiem pievieno cepamo pulveri un kārtīgi maisot pievieno pienu, mica, līdz  mīkla ir gluda.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ° C. Cep ietaukotā formā aptuveni 30 minūtes.  Kūka nedrīkst būt sausa.

Glazūras pagatavošana:
Uzvāra medu, līdz sabiezē. Pievieno svaigu citronu. Atdzesē un izsmērē virs kūkas.


  

Saistītie raksti

18.oktobrī, Latvijas Etnogrāfiskājā brīvdabas muzejā- Putras diena (receptes)
Recepte: Lentveida makaroni ar čili un garnelēm
Stand up bankets ar vīnu degustāciju 26.februārī
HoReCa.LV IESAKA
Francijas vīnu pasaule


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts