Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi




Kaperi

Kaperi neliela krūmveidīga Vidusjūras reģiona auga ziedpumpuri.  Kaperus kultivē Spānijā, Itālijā, Francijā, Maltā, Balkānu valstīs un citviet

Blanšēt tomātus

Blanšēšana jeb applaucēšana nepieciešama, lai vieglāk nomizotu tādus produktus kā tomāti vai persiki.

Rožūdens

Rožūdens – ūdens un rozes aromāts, gatavots Marokā. 


Paipalu olas

Paipalu olas vāra aptuveni 5 minūtes, ja vēlas mīkstu vidu, tad 3 minūtes. 

Keiterings

Keiterings (catering - ang.val.) jeb izbraukuma banketi. 

Melnās sezama sēklas

Melnās sezama sēklas – melnās sezama sēkliņas ir ne tikai gardas, bet arī veselīgas. Tā ir viena no sezamu sēklu šķirnēm, kuras plaši izmanto Āzijas valstīs. Satur daudz kalciju, mangānu, varu. 

Safrāns

Safrāns ir visdārgākā garšviela pasaulē. Smalkos safrāna pavedienus iegūst no safrāna krokusa ziedu drīksnām



Kā rodas caurumi sierā un vai tā mizas ir ēdamas

Kā rodas caurumi sierā? Caurumi sierā rodas nogatavošanās laikā. īpašu kultūru darbības rezultātā speciālā temperatūrā sierā rodas gāzes. Tā kā šīm gāzēm nav izejas, rodas dobumi- slavenie caurumi sierā.




Ravioli

 Ravioli ir tradicionāls itāļu pildītās pastas veids. 


Kubebas pipari

Kubebas pipari ir tā saucamie kātiņpipari, tās ir piparogas ar nedaudz grumbainu virsmu. 

Garie pipari

Garie pipari pēc garšas ir līdzīgi melnajiem pipariem, taču 


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts