Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi






Artišoks

Artišoks ir daudzgadīgs kurvjziežu dzimtas lakstaugs. 

Kā rodas caurumi sierā un vai tā mizas ir ēdamas

Kā rodas caurumi sierā? Caurumi sierā rodas nogatavošanās laikā. īpašu kultūru darbības rezultātā speciālā temperatūrā sierā rodas gāzes. Tā kā šīm gāzēm nav izejas, rodas dobumi- slavenie caurumi sierā.





Aperatīvs

Aperatīvs– alkoholisks dzēriens apetītes veicināšanai, kas tiek pasniegts pirms maltītes.

Enčilada

Enčilada (enchiladas – spāņu) ir krāsnī cepti, pildīti kukurūzas plāceņi-tortilla.




Melnās sezama sēklas

Melnās sezama sēklas – melnās sezama sēkliņas ir ne tikai gardas, bet arī veselīgas. Tā ir viena no sezamu sēklu šķirnēm, kuras plaši izmanto Āzijas valstīs. Satur daudz kalciju, mangānu, varu. 

Kaperi

Kaperi neliela krūmveidīga Vidusjūras reģiona auga ziedpumpuri.  Kaperus kultivē Spānijā, Itālijā, Francijā, Maltā, Balkānu valstīs un citviet

Safrāns

Safrāns ir visdārgākā garšviela pasaulē. Smalkos safrāna pavedienus iegūst no safrāna krokusa ziedu drīksnām


Blanšēt tomātus

Blanšēšana jeb applaucēšana nepieciešama, lai vieglāk nomizotu tādus produktus kā tomāti vai persiki.


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts