Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Cik ilgi termiski apstrādāt dārzeņus?

 
Brokoļi jāvāra 5-12 minūtes

Lai saglabātu  vitamīnus un minerālvielas, tad svaigi brokoļi termiski jāapstrādā ne ilgāk kā 5-7 minūtes, bet saldētus brokoļus, jāliek vāroša ūdeni un jāvāra  10-12 minūtes.

 
Cukīni 10-30 minūtes
Jauni cukini, bez mizas un sēklām jāapstrādā termiski 20-30 minūtes. Smalki kubiņos sagriezti cukini būs gatavi jau  10-12 minūtēs.
 












Kāposti 15-25 minūtes
Sasmalcinātu kāpostu vāra 15 līdz 25 minūtes.
 




Briseles kāposti 5-12 minūtes
Svaigi Briseles kāposti jāvāra 5-7 minūtes,  bet sasaldēti   10-12 minūtes .
 
Ziedkāposti 10-15 minūtes
Svaigi ziedkāposti sadalīti mazākos gabaliņos, jāielaiž verdošā ūdenī un jāvāra 10-12 minūtes. Saldēti ziedkāposti ir jāvāra  15-17 minūtes. Lai ziedkāposti saglabātu baltumu, un nekļūtu tumši tad vārīšanās sākumā  jāpievieno cukura graudiņš.
 
Kartupeļi 20-25 minūtes
kartupeļi, kas vecāki par 3 mēnešiem (vidēja lieluma) jāvāra 20-25 minūtes. Jaunie kartupeļi jāvāra 10-15 minūtes. 

Burkāni 20-25 minūtes
Burkāni jāvāra 20-25 minūtes. Nemizotos burkānos vāroties labāk saglabājas vitamīni un minerālvielas.
 
Bietes 50- 60 minūtes
Bietes gatavība  ir atkarīga no tās izmēriem. Parasti bietes vāra ar mizu. Jāvāra apmēram 50 minūtes, pēc tam nolej karsto ūdeni un uzlej augstu. 

 
 
Ķirbis 20-30 minūtes
Ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos un vāra sālsūdenī  20-30 minūtes.


 





Spināti 3-5 minūtes
Spinātus nomazgā, ieliek verdošā ūdenī un vāra 3-5 minūtes, noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina.

















  

Saistītie raksti

Kā pareizi ēst suši (angļu val.)
Satīns viesnīcām un restorāniem
Kā žāvēt augļus un dārzeņus.
Kur var iegādāties medījumu gaļu restorāniem?
Rikota (riccota)


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts