Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Cik ilgi termiski apstrādāt dārzeņus?

 
Brokoļi jāvāra 5-12 minūtes

Lai saglabātu  vitamīnus un minerālvielas, tad svaigi brokoļi termiski jāapstrādā ne ilgāk kā 5-7 minūtes, bet saldētus brokoļus, jāliek vāroša ūdeni un jāvāra  10-12 minūtes.

 
Cukīni 10-30 minūtes
Jauni cukini, bez mizas un sēklām jāapstrādā termiski 20-30 minūtes. Smalki kubiņos sagriezti cukini būs gatavi jau  10-12 minūtēs.
 












Kāposti 15-25 minūtes
Sasmalcinātu kāpostu vāra 15 līdz 25 minūtes.
 




Briseles kāposti 5-12 minūtes
Svaigi Briseles kāposti jāvāra 5-7 minūtes,  bet sasaldēti   10-12 minūtes .
 
Ziedkāposti 10-15 minūtes
Svaigi ziedkāposti sadalīti mazākos gabaliņos, jāielaiž verdošā ūdenī un jāvāra 10-12 minūtes. Saldēti ziedkāposti ir jāvāra  15-17 minūtes. Lai ziedkāposti saglabātu baltumu, un nekļūtu tumši tad vārīšanās sākumā  jāpievieno cukura graudiņš.
 
Kartupeļi 20-25 minūtes
kartupeļi, kas vecāki par 3 mēnešiem (vidēja lieluma) jāvāra 20-25 minūtes. Jaunie kartupeļi jāvāra 10-15 minūtes. 

Burkāni 20-25 minūtes
Burkāni jāvāra 20-25 minūtes. Nemizotos burkānos vāroties labāk saglabājas vitamīni un minerālvielas.
 
Bietes 50- 60 minūtes
Bietes gatavība  ir atkarīga no tās izmēriem. Parasti bietes vāra ar mizu. Jāvāra apmēram 50 minūtes, pēc tam nolej karsto ūdeni un uzlej augstu. 

 
 
Ķirbis 20-30 minūtes
Ķirbi nomizo, sagriež gabaliņos un vāra sālsūdenī  20-30 minūtes.


 





Spināti 3-5 minūtes
Spinātus nomazgā, ieliek verdošā ūdenī un vāra 3-5 minūtes, noskalo ar aukstu ūdeni, nosusina.








  

Saistītie raksti

Kaffir laima lapiņas
Plānojat veidot jaunu ēdināšanas iestādi? Ar ko sākt?
Kaperi
Laba kafija, aromāts un bauda!
Gaspačo


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts