Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Horeca ABC - Bārs

Bāra galvenais piedāvājums – dzērieni (gan alkoholiskie, gan bezalkoholiskie), tāpēc rūpīgi tiek izstrādāta tieši dzērienu karte. 

Lai rastu savu nišu, daudzi bāri izvēlas kādu no dzērieniem par galveno, piemēram, viskiju, tekilu, balzamu. Pēdējā laikā populāri kļūst kokteiļu bāri. 

Vēlams, lai ēdienkartē piedāvātie ēdieni labi saderētu ar dzērienu klāstu, būtu uzkodas (aukstās, karstās), daži vienkārši pagatavojami otrie ēdieni, saldie ēdieni. Bārā varētu būt deju grīda.

Bāru terases tiek ierīkotas arī pie restorāniem, kafejnīcām. Viesnīcās rīko kokteiļu banketus,
kuros piedāvā aukstos un karstos jauktos dzērienus, atkarībā no sezonas. Uzcenojuma lielums nosaka pakalpojumu piedāvājumu, aprīkojumu un apkalpošanas līmeni.



Bāru iedalījums pēc sortimenta.
Naktsklubs – bārs tiek apvienots ar dažādām izklaidēm, šoviem, varietē.
Naktsklubos parasti ir augstākas cenas.

Alus bārs – pub ir nelieli alus krodziņi,uzskatāmi par angļu svētvietu. Bāru apdarē tiek izmantots koks un varš. Te, protams, pirmkārt tiek pasniegts alus. Jo vairāk alus veidu, jo labāks bārs. Klāt tiek pasniegtas arī uzkodas – ķiplokmaizītes, siera cepumi, rieksti.

Bistro Eiropā izplatījies galvenokārt no Francijas. Tie veidoti, ievērojot apstākli, ka apmeklētāji ātri mainās. Tajos maltīte visbiežāk tiek ieturēta, stāvot kājās. Šajos bāros par tradicionālu pasūtījumu tiek uzskatīta espresso kafija un aperitīvs.

Deju  bārs – izveidojies no mājām, kurās bieži tika rīkotas balles. Bāru galvenā sastāvdaļa ir liels deju laukums, bet bāra lete novietota aizmugures plānā. Mūziku šādā bārā mūsdienās galvenokārt nodrošina dīdžejs (DJ). 

Amerikāņu bārs – tā ir sākotnējā bāra forma, kas ir arī visizplatītākā. Galvenais elements ir
bārs un bāra lete.

Piena bārs – bārā tiek pasniegti galvenokārt bezalkoholiskie piena dzērieni un piena kokteiļi, atzīti dažādi piena produktu ēdieni un augļi.

Viesnīcas bārs paredzēts galvenokārt viesnīcas klientiem. To izmanto arī dažādu pieņemšanu, kokteiļu vai tējas vakaru rīkošanai. 

Lobi bārs (lobby bar) Parasti tiek izvietots viesnīcās pie ieejas. Sortimentā galvenokārt dzērieni vai mini uzkodas. Zemi žurnāla gladiņi pie bāra paredzēti tikšanās sarunāšanai vai nesteidzīgai avīzes lasīšanai.

Horeca

  

Saistītie raksti

Kafiju veidi
Dresings- salātu mērce
Par gaļu un gaļas izstrādājumiem
Kā izcept garšīgu gaļu
Perfekts risinājums pannu mazgāšanai


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts