Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Garie pipari

Garie pipari 
Garie pipari pēc garšas ir līdzīgi melnajiem pipariem, taču to aromātam piemīt viegli salda nots, arī garša kopumā tiem ir izteiktāka nekā melnajiem pipariem. Tajā sajūtams pipara asums un pat kaut kas mazliet no ingvera.

Praktiski ikvienā receptē, kur būtu nepieciešami melnie pipari, tos var aizvietot ar garajiem pipariem. Īpaši labi garie pipari iederēsies saldi asajās receptēs. Garie pipari palīdzēs izcelt arī ingvera noti ēdiena garšā. Tos var izmēģināt arī saldo ēdienu receptēs, īpaši ar šokolādi gatavotos desertos. 

Samaltu vai piestiņā sasmalcinātu garo piparu var pārkaisīt svaigiem augļiem, dārzeņu salātiem, kāpostu salātiem ar etiķi, marinādēs vai jebkur citur. Lieto arī kariju ēdienos, kā arī asām marinādēm.


Izsmalcinātās SpiceHouse garšvielas var iegādāties:

Dzirnavu iela 113A, Upīša pasāža, Rīga 
Tel. +371 29395015





  

Saistītie raksti

Mīdijas aromātiskā kokosriekstu buljonā (angļu val.)
Rīsu putra pienā vārot nesalips, ja
Ko darīt, ja pankūkas līp pie pannas?
Horeca ABC - par gaļu
Par satīnu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts