Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Blanšēt tomātus


Blanšēšana jeb applaucēšama nepieciešama, lai vieglāk nomizotu tādus produktus kā tomāti vai persiki. Savukārt dārzeņi, piemēram, brokoļi vai zaļās pākšu pupiņas iegūst noturīgāku un spilgtāku krāsu.


Tomātiem viegli iegriež mizā krustiņu. Uzvāra ūdeni, kad tas sāk mest burbuli, noņem katliņu no uguns un ieliek verdošajā ūdenī tomātus  uz 1 minūti, pēc tam tomātus izņem ārā. 

Applaucētos tomātus uzreiz lieciet ledus aukstā ūdenī, lai apstādinātu vārīšanās procesus un nostabilizētu krāsu.

Strauji atdzesēts dārzenis saglabā savu krāsu un saglabās kraukšķīgumu. 
Iegriezuma vietā ar nazi viegli var saņemt tomāta mizu un to noņemt. 





  

Saistītie raksti

Uztura padomi brokastīm
Fetas siers
Pārtikas produktu uzglabāšanas laiks saldētavā
Zemesriekstu sviests bez cukura
Plānojat veidot jaunu ēdināšanas iestādi? Ar ko sākt?


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts