Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Kaperi

Kaperi ir neliela krūmveidīga Vidusjūras reģiona auga ziedpumpuri.  Kaperus kultivē Spānijā, Itālijā, Francijā, Maltā, Balkānu valstīs un citviet.
Tos sagatavo vītinot eļļas un sāls maisījumā, kā rezultātā kaperi kļūst tumšzaļi, zirņa lielumā ar sāļu, nedaudz rūgtenu garšu. Lieto sālītus vai konservētus etiķī vai eļļā.

Kulinārijā izmanto arī krūma augļus – ogas. 
Nelielos daudzumos kaperS piešķir savdabīgu akcentu zupām, mērcēm, picām, dažādiem zivju ēdieniem.
Vietās, kur kaperi aug, tos ēd svaigus, jo tie ir bagāti ar vitamīniem, balastvielām, organiskajām skābēm, jodu un dzelzi. 













  

Saistītie raksti

Kā rūpēties par Jūsu nažiem un galda piederumiem
Mīdijas aromātiskā kokosriekstu buljonā (angļu val.)
Kā pareizi ēst suši (angļu val.)
Timutas piparogas
Čatnijs


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts