Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Kaperi

Kaperi ir neliela krūmveidīga Vidusjūras reģiona auga ziedpumpuri.  Kaperus kultivē Spānijā, Itālijā, Francijā, Maltā, Balkānu valstīs un citviet.
Tos sagatavo vītinot eļļas un sāls maisījumā, kā rezultātā kaperi kļūst tumšzaļi, zirņa lielumā ar sāļu, nedaudz rūgtenu garšu. Lieto sālītus vai konservētus etiķī vai eļļā.

Kulinārijā izmanto arī krūma augļus – ogas. 
Nelielos daudzumos kaperS piešķir savdabīgu akcentu zupām, mērcēm, picām, dažādiem zivju ēdieniem.
Vietās, kur kaperi aug, tos ēd svaigus, jo tie ir bagāti ar vitamīniem, balastvielām, organiskajām skābēm, jodu un dzelzi. 













  

Saistītie raksti

Aperatīvs
Produkti kurus nedrīkst sildīt atkārtoti
Horeca ABC. Ēdnīca, ēdienkartes sortiments
Produkti, kuri zaudē kvalitāti, ja tos glabā ledusskapī
Mīdijas


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts