Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi


Relišs

Relišs (relish - angļu) ir dažāda salikuma garšvielu mērce.

Čatnijs

Čatnijs ir indiešu ēdienu piedeva. 

Rikota (riccota)

Rikota - siers, kurš pēc konsistences atgādina mājas sieru, vai blīvu biezpienu.Tas ir viegli sālīts un tiek gatavots no aitas, vai govs piena.



Fetas siers

Balts un sāļš aitas piena siers, kura izcelsmes valsts ir Grieķija




Kaviārs

Kaviārs, jau kopš seniem laikiem tiek uzskatīts par īpašu ēdienu. 

Kaienes pipari

Kaienes pipari ir smalki malts pulveris, kas parasti tiek gatavots no Capsicum frutescens šķirnes čili pipariem


Mīdijas

Vislabāk mīdijas garšo svaigas, bet tās var pagatavot garšīgi arī no iepriekš saldētām mīdijām.

Kaffir laima lapiņas

Kaffir laima lapiņas ar savu intensīvo laima aromātu ir svarīgākā Dienvidaustrumāzijas ēdienu sastāvdaļa.  


Papaija

Papaijas dzimtene ir Centrālā Amerika. Nogatavojusies papaija pēc garšas ir līdzīga melonei





Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts