Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Padomi grila kopšanai

1. Tīri grilu, kamēr tas vēl ir silts.
Tīri siltas restes, birstējot tās 10 – 15 sekundes. Kad restes ir jau atdzisušas, tīrīšanai vajadzēs daudz vairāk laika.

2.Grila restes labāk tīrīt ar speciālim šim nolūkam paredzēto birsti, un grila iekšējo virsmu ar atbilstošo birsti.
Izmanto tikai no nerūsošā tērauda vai misiņa taisītas grila birstes.

3.Gāzes grila degļa un iekšējo daļu tīrīšana
Nodzēs grilu un ļauj tam mazliet atdzist. Pēc tam noberz no degļiem netīrumus ar grila birsti. 
Notīri arī grila pamatni, nokasot netīrumus tauku traukā. Iztukšo tauku trauku.

4. Grila ārējās virsmas tīrīšana
Ārējo virsmu var notīrīt ar ziepjūdeni un drāniņu.

5.Profilaktiska kopšana un regulāra eļļas lietošana
Katrreiz pirms grilēšanas iesmērē cepamās restes ar eļļu. Tā ēdienu varēs vieglāk noņemt no restēm. Nelieto olīveļļu, jo tā kļūst rūgtena un dod ēdienam nepatīkamu piegaršu. Eļļu viegli ir uzklāt ar papīra dvieļa palīdzību. Otu nav ietiecams lietot, jo tā var aizdedzināt liesmu.


Horeca

  

Saistītie raksti

Tartars
Padomi gaļas grilēšanai
Kaienes pipari
Padomi gaļas sālīšanā, kūpināšanā un vītināšanā
Kā rūpēties par Jūsu nažiem un galda piederumiem


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts