Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Artišoks


Artišoks ir daudzgadīgs kurvjziežu dzimtas lakstaugs. Tā dabiskais izplatības areāls ir Dienvideiropa un Tuvie Austrumi.Tiek lietots kā garšaugs un ārstniecības augs. Lai to pagatavotu, vispirms ar šķērēm apgriež zvīņu asos galiņus un noīsina kātu, atstājot to 2–3 cm garu, – arī tas ir ēdams un garšīgs. Jaunākus artišokus vāra vai tvaicē veselus un ēd, lobot pa lapiņai un mērcējot tās majonēzē, kausētā sviestā vai kādā citā mērcē. 

  

Saistītie raksti

Kaviārs
Kā izvēlēties virtuves iekārtas?
Uztura padomi brokastīm
Aperatīvs
Rīsu putra pienā vārot nesalips, ja


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts