Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Artišoks


Artišoks ir daudzgadīgs kurvjziežu dzimtas lakstaugs. Tā dabiskais izplatības areāls ir Dienvideiropa un Tuvie Austrumi.Tiek lietots kā garšaugs un ārstniecības augs. Lai to pagatavotu, vispirms ar šķērēm apgriež zvīņu asos galiņus un noīsina kātu, atstājot to 2–3 cm garu, – arī tas ir ēdams un garšīgs. Jaunākus artišokus vāra vai tvaicē veselus un ēd, lobot pa lapiņai un mērcējot tās majonēzē, kausētā sviestā vai kādā citā mērcē. 

  

Saistītie raksti

Safrāns
Daži aplami priekšstati par sieru
Kā rūpēties par Jūsu nažiem un galda piederumiem
Ko darīt, ja pankūkas līp pie pannas?
Kas ir garšas pastiprinātājs E 621 jeb nātrija glutamāts?


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts