Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Heladiv Pure Ceylon Tea

Heladiv Pure Ceylon Tea Heladiv tējas daudzveidība

Visas tējas iegūst no viena auga - tējaskrūma ( Camellia sinensis). Melno un zaļo tēju iegūst no jaunajiem dzinumiem, kam izaugušas 3-5 lapiņas. Par viskvalitatīvāko tiek uzskatīta tēja, kas iegūta no krūma augšējām galotnes lapiņām un dažkārt arī pumpuriem

Veselo lapu tējas

Tās ir piemērotas lietošanai vakarā, pretēji tējām no neliela izmēra vai speciāli sagrieztām lapām, kas ir piemērotākas tējas baudīšanai no rītiem un dienas laikā, jo no tām pagatavotā tēja ir stiprāka un tajā ir vairāk kofeīna. Lapu tēju ievilkšanās laiks ir apmēram 3-5 minūtes. Šīm tējām ir smalks, viegls aromāts un izmeklēta garša.

Smalcināto lapu tējas

Lielās lapas tiek speciāli sagrieztas vai salauztas, lai iegūtu stipru, kvalitatīvu, ar bagātīgu aromātu un garšu apveltītu tēju. Tas tiek darīts, sarullējot vēl zaļas tējas lapiņas. Šī tēja arī tiek pildīta tējas maisiņos, jo tā ātri izdala aromātu un krāsu un tās ievilkšanās laiks ir tikai 3-4 minūtes.

Zaļās tējas

Antioksidantus satur gan melnā, gan zaļā tēja, taču slāpes labāk remdē zaļā. Tas tāpēc, ka tā netiek fermentēta un tajā saglabājas daudzas svaigo tējas lapu īpašības. Un, jo īsāks lapu vītināšanas laiks, jo tai vairāk kopīgu īpašību ar balto tēju.

Heladiv tēju standarti PEKOE

Augstas kvalitātes īsāko veselo lapu tēja, ko iegūst no pumpuriem un tējaskrūma pirmajām augšējām izplaukušajām lapiņām. Šīs lapas skaitās visvērtīgākās un tiek lasītas ar rokām, tādēļ tās saglabājas veselas. F.B.O.P.. - Flowery

Brokem Orange Pekoe

Tēja no ļoti smaržīgām augšējām lapām. Daļu lapu papildus sagriež, tāpēc dzērienam ir īpaši izteikta garša un aromāts. Turklāt uzlējumā ir sīki sagrieztas lapas, kas dzērienam piešķir piesātinātu krāsu un paātrina ievilkšanās procesu.

OPA

Klasiskā veselo lapu tēja

B.O.P.1 - Broken Orange Pekoe 1

Tāpat kā F.B.O.P. standarts. Tomēr nesatur tējas smalkumus, tādēļ dzēriens ir nedaudz vieglāks, taču stiprāks.

Tējas ievākšana

Tējas lasītājas dienas norma vidēji ir 30-35 kg. Lai visā pilnībā novērtētu roku darba darbietilpību, ievācot tēju, pietiek ielikt tik daudz kilogamu mugursomā (tējas lapas ievāc grozos aiz muguras) un pastaigāties pa stāvām kalnu nogāzēm, pārvietojoties uzmanīgi un lēni, jo no pārmērīgas kratīšanas tējas lapas salūzt un zaudē savu kvalitāti. Parasti ievākšanas procesā vienu tējas plantācijas hektāru apkalpo 4-6 tējas lasītājas, bet tēja (parasti šķirnes tēja) aug uz izkliedētām, izolētām miniplantācijām, katra līdz 0,5 ha platībā. Tātad pa kalniem nākas staigāt arī vēl no vienas plantācijas uz otru!

Priekšrocības figūrai

Zaļā tēja satur kāliju, kura šai tējā ir 1,5 reizes vairāk nekā vīģēs. "Tievējošajiem" šis elements ir ļoti nepieciešams - tas stimulē aknu darbību, liekot tām izvadīt tauku sairšanas produktus un lieko šķidrumu. Zaļajā tējā ir četras reizes vairāk C vitamīna kā citronā un 10 reizes vairāk kā melnajā tējā. Tējas vitamīns ne tikai liek organismam aktīvāk dedzināt taukus, bet arī aizsargā no brīvajiem radikāļiem, kas radušies šai procesā. C vitamīns ir aktīvs antioksidants, kas neļauj iznīcināt šūnu membrānas un molekulas, kuras atbalsta ādas kolagēnu. Tāpat tas kavē ādas nokarāšanos pēc notievēšanas. Runājot par P vitamīna daudzumu, kas ir populārs ar savu antioksidanta efektu un pastiprina C vitamīna iedarbību, tējas lapa apsteidz visus zināmos augus. Zaļā tēja satur organismam svarīgas aminoskābes, tādus mikroelementus kā fluors, jods, dzelzs, dažādas minerālvielas, starp kurām ir fosfors un kālijs, kas nepieciešami sirdsdarbībai.

Samazina apetīti

Zaļā tēja ir bagāta ar olbaltumvielām, līdz ar to tā ir ļoti sātīga. Atkarībā no tējas lapas, tā var saturēt no 15-25% olbaltumvielu. Pēc olbaltumvielu daudzuma tēja var līdzināties pupiņām. Zaļā tēja samazina apetīti, tā dod sāta sajūtu un pēc viegliem salātiem un zaļās tējas krūzes tev vairs negribēsies uzkost kotleti ar kartupeļu biezeni vai desertu. Bet, protams, tas nenozīmē, ka ar zaļo tēju var aizstāt pusdienas vai vakariņas.

Citi plusi

Zaļā tēja palīdz profilaksei pret vēzi, sepsi, psoriāzi, urīnpūšļa slimībām, reimatiskā artrīta, prostatas palielināšanos. Zaļā tēja izvada organismā uzkrājušās kaitīgās vielas. Tā attīra kuņģi un zarnas, kā arī attīra nieres no toksīniem un sāļiem, kā rezultātā ievērojami pazeminās iespējas rasties akmeņiem nierēs un urīnpūslī. Zaļā tēja intensīvi izvada kaitīgās vielas arī ar sviedriem. Tā vienmērīgi attīra poras un ādai ir vieglāk elpot, kā rezultātā ādas stāvoklis uzlabojas. Zaļā tēja palīdz cīņā pret apstarojumu. Nereti arī ikdienā uz mums iedarbojas dažādi starojumi, sākot ar saules radiāciju un beidzot ar vadiem, televizoriem, datoriem un sadzīves tehniku. Zaļā tēja ir lieliska pretinde pret visiem šiem "elektroniskajiem atkritumiem" un viegli izvada tās no organisma. Zaļā tēja paplašina galvas smadzeņu asinsvadus, uzlabojot to asinsapgādi un skābekļa apgādi. Pateicoties zaļās tējas kompleksajai iedarbībai uz nervu, elpošanas un sirds un asinsvadu sistēmām, uzlabojas kopējais ķermeņa tonuss un darbspējas. Zaļā tēja ir labs līdzeklis pret grumbām.

Ar ko zaļā tēja atšķirās no melnās?

Zaļā tēja un melnā tēja tiek izstrādātas no vienas un tās pašas izejvielas, taču pielietojot dažādus tehnoloģiskos procesus. Zaļā tēja mazāk tiek pakļauta apstrādei nekā melnā, tāpēc tai ir maz izteikts „tējas” aromāts un tai piemīt vairāk ārstniecisko īpašību.

Konsultē Arkolat

  

Saistītie raksti

Izvēlamies kvalitatīvu gaļu. Grilēšanas sezona ir klāt!
Gatavojot plucinātu cūkgaļu, der zināt
Kur nopirkt virtuves iekārtas?
Kā rodas caurumi sierā un vai tā mizas ir ēdamas
Kaperi


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts