Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Kā rūpēties par Jūsu nažiem un galda piederumiem

Ieteicams nažus un galda piederumus mazgāt ar rokām ziepjūdenī, noskalot ar tīru ūdeni un nosusināt. Katrs nazis ir izgatavots noteiktam pielietojumam un to vajadzētu izmantot tikai šim nolūkam.

Griežot produktus, ieteicams lietot koka dēlīti.

Lai nebojātu naža metālu, nelieciet to uz uguns vai citas karstas virsmas, kā arī nelietojiet, lai atvērtu katlu vākus un nelieciet karstā ēdienā.

Naži ir regulāri jāasina.

Pēc katras lietošanas reizes nazis ir jānomazgā un jānoslauka. Jāpārliecinās, vai mazgājot ūdens nav par karstu. Koka rokturi prasa lielākas rūpes. Neatstājiet tos slapjus. Lai izvairītos no koka samirkšanas un ilgāku laiku saglabātu tiem labu izskatu, koka rokturus var apstrādāt ar pārtikas elļu.Nekad neuzglabāt nažus atvilktnē. Tie var sasisties ar citiem metāla piederumiem, līdz ar to sabojājot asmens malu. Mēs rekomendējam novietot to koka statīvā vai plauktā. Statīvi ir labākais veids, kur glabāt nažus, tie arī dekorē virtuvi.

KĀPĒC IEGĀDĀTIES LABU NAZI?

Labs nazis būs labāks sadalīšanai, sagriešana un sakapāšanai, lietotājam būs vieglāk veikt šos uzdevumus, kā arī uzasināt nazi. Protams, labs nazis ilgāk būs lietojams.

Ir vairāk nekā 30 dažādi virtuves piederumi sadalīšanai, sagriešanai un kapāšanai, bet daudzi klienti būs apmierināti ar pamatu – mizojamo nazi 7-10 cm, griežamo nazi 15 cm un pavāra nazi 20 cm.

Profesionālie un amatieri pavāri tērē daudz naudas mizojamam nazim, viņi zina, ja atbilstoši lietos to, tad nazis kalpos vairāku paaudžu garumā.

Jums nepieciešams palīdzēt saviem klientiem saprast, kādas ir laba naža lieliskās īpašības un ko viņi iegūs, nopērkot to.

AR KO TRAMONTINA NAZIS IR ĪPAŠS?

Pirmais, tā ir tērauda kvalitāte, tiek izmantots tikai augstas kvalitātes hroma molibdēns.

Agrāk rokturi tika taisīti no koka, bet mūsdienās izmanto sintētiskos materiālus, kuri ir droši trauku mazgājamā mašīnā.

Nazim jābūt praktiskam un ļoti svarīgi – tam jābūt asam. Nav pasaulē tāda naža, kurš paliek ass mūžīgi. Jo asāks ir nazis, jo ātrāk tas lietošanas laikā zaudē savu asumu, tāpēc mēs rekomendējam regulāri izmantot TRAMONTINA tērauda asinātāju.

RŪPES PAR JŪSU GALDA PIEDERUMIEM UN NAŽIEM

Piezīme:

Pareizi slaukot gan nažus, gan galda piederumus, var izvairīties no traipiem uz asmens un citām galda piederumu daļām;

Var mazgāt trauku mazgājamā mašīnā, ievērojot ieteikto mazgāšanas līdzekļa daudzumu.

Jāizvairās no:

  • Stipriem ķīmiskiem produktiem;
  • Traipu tīrītājiem;
  • Balinātāja vai hlorēta ūdens;
  • Abrazīva kodinātāja;
  • Koncentrētiem sāls maisījumiem;
  • Augstas temperatūras

ASINĀŠANA AR TĒRAUDA ASINĀTĀJU

Tiek izmantots, lai uzasinātu nažus, kurus ieteicams samitrināt ar nelielu daudzumu eļļas.

Ļoti svarīgi turēt nazi vienā un tai pašā leņķī, (20° dod labu asumu).

Labam asinātājam jābūt magnētiskam, lai piesaistītu mazās asmens daļiņas, kas rodas asināšanas procesā.

Abas naža asmens puses jāasina vienādi ilgu laiku.

Lai iegūtu īpaši labu asmens griezējšķautni, šo pašu procesu iesaka atkārtot ar ādas gabalu.

Konsultē Arkolat

  

Saistītie raksti

Produkti kurus nedrīkst sildīt atkārtoti
Horeca ABC. Ēdnīca, ēdienkartes sortiments
Satīns viesnīcām un restorāniem
Kā zināt, ka zivs ir svaiga?
Kafiju veidi


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts