Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Tartars

Tartars ir gaļas ēdiens kas pagatavots no samaltas vai smalki sasmalcinas jēlas liellopu gaļas.

To bieži pasniedz ar garšvielām- svaigi maltiem pipariem, sīpoliem, kaperiem, tabasko, vusteras mērci u.c. 

Tartaru pasniedz ar jēlas olas dzeltenumu (saglabājot dzeltenuma formu neizjukušu), kuru pārkaisa ar melnajiem pipariem.

Nosaukums tartars dažkārt tiek vispārināts arī uz citiem  neapstrādātas gaļas vai zivju ēdieniem. 









  

Saistītie raksti

Padomi gaļas grilēšanai
HORECA ABC. Ēdināšanas uzņēmumi- restorāni un kafejnīcas
Kā cept zivis
Kā noteikt melno piparu kvalitāti
Guacamole- kā gatavot


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts