Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Tartars

Tartars ir gaļas ēdiens kas pagatavots no samaltas vai smalki sasmalcinas jēlas liellopu gaļas.

To bieži pasniedz ar garšvielām- svaigi maltiem pipariem, sīpoliem, kaperiem, tabasko, vusteras mērci u.c. 

Tartaru pasniedz ar jēlas olas dzeltenumu (saglabājot dzeltenuma formu neizjukušu), kuru pārkaisa ar melnajiem pipariem.

Nosaukums tartars dažkārt tiek vispārināts arī uz citiem  neapstrādātas gaļas vai zivju ēdieniem. 









  

Saistītie raksti

Ko derētu zināt par zivīm
Čatnijs
Daži aplami priekšstati par sieru
Perfekts risinājums pannu mazgāšanai
Vai Ballarini panna ir kaitīga?


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts