Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Kā noteikt melno piparu kvalitāti

Ar melnajiem pipariem ir līdzīgi kā ar riekstiem, tie var būt ar tukšu vidu. Viens no veidiem kā  novērtēt  melnā pipara kvalitāti, ir šāds: ieber 100 gr piparus glāzē ar ūdeni. 

Tie pipari, kas uzpeld ir ar tukšu vidu, un ir skaidrs ka tie ir zaudējuši savas garšvielas īpašības un ir uzskatāmi par brāķi. Savukārt tie pipari, kas nogrimst ir uzskatāmi par labas kvalitātes pipariem. 
No 100 gr piparu, vismaz 80% būtu jānogrimst, tādā gadījumā var uzskatīt, ka šī piparu partija ir kvalitatīva.
Tad arī gatavojot zupu nebūtu jāliek 10 piparu graudiņi, bet  pietiktu ar 2-3 graudiņiem, un zupa iegūtu vajadzīgo aromātu.



 Avokado 
http://www.avokado.lv/

  

Saistītie raksti

GERUCH-EX ir produkts, kurš atrisinās daudzas problēmas pārtikas rūpniecības un ēdināšanas uzņēmumos
Kafijas un tējas baudīšana mājās
ABC, lai tavs mājas bārs būtu bārs pa īstam
Kā cept zivis
Daži aplami priekšstati par sieru


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts