Safrāns - Horeca.lv
Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Safrāns

Safrāns ir visdārgākā garšviela pasaulē.
Smalkos safrāna pavedienus iegūst no safrāna krokusa ziedu drīksnām, kas tiek ievākti ar rokām. Lai iegūtu 25 g kaltēta safrāna, jāsavāc 3000 ziedu, bet lai iegūtu vienu kilogramu safrāna, nepieciešami apmēram 170 tūkstoši puķu.

Safrānu pievieno zivju, putnu gaļas un rīsu ēdieniem, arī mērcēm.

  

Saistītie raksti

Yuzu sula
Kā pagatavot konusa picu (angļu val.)
Uztura mācība. 8 top produkti, kas bagāti ar kāliju
Piment de La Vera – kūpināta paprika
Relišs


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts