Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Safrāns

Safrāns ir visdārgākā garšviela pasaulē.
Smalkos safrāna pavedienus iegūst no safrāna krokusa ziedu drīksnām, kas tiek ievākti ar rokām. Lai iegūtu 25 g kaltēta safrāna, jāsavāc 3000 ziedu, bet lai iegūtu vienu kilogramu safrāna, nepieciešami apmēram 170 tūkstoši puķu.

Safrānu pievieno zivju, putnu gaļas un rīsu ēdieniem, arī mērcēm.

  

Saistītie raksti

Kā cept zivis
Horeca ABC -īslaicīga augļu un dārzeņu uzglabāšana
Rīsu putra pienā vārot nesalips, ja
Ko derētu zināt par zivīm
Padomi gaļas grilēšanai


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts