Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Safrāns

Safrāns ir visdārgākā garšviela pasaulē.
Smalkos safrāna pavedienus iegūst no safrāna krokusa ziedu drīksnām, kas tiek ievākti ar rokām. Lai iegūtu 25 g kaltēta safrāna, jāsavāc 3000 ziedu, bet lai iegūtu vienu kilogramu safrāna, nepieciešami apmēram 170 tūkstoši puķu.

Safrānu pievieno zivju, putnu gaļas un rīsu ēdieniem, arī mērcēm.

  

Saistītie raksti

Kaienes pipari
Kā zināt, ka zivs ir svaiga?
Satīns viesnīcām un restorāniem
Kaviārs
Horeca ABC. Ēdnīca, ēdienkartes sortiments


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts