Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

11.12.2019

Safrāns

Safrāns ir visdārgākā garšviela pasaulē.
Smalkos safrāna pavedienus iegūst no safrāna krokusa ziedu drīksnām, kas tiek ievākti ar rokām. Lai iegūtu 25 g kaltēta safrāna, jāsavāc 3000 ziedu, bet lai iegūtu vienu kilogramu safrāna, nepieciešami apmēram 170 tūkstoši puķu.

Safrānu pievieno zivju, putnu gaļas un rīsu ēdieniem, arī mērcēm.

  

Saistītie raksti

Daži aplami priekšstati par sieru
Papaija
Piment de La Vera – kūpināta paprika
Keiterings
Picu meistara padomi garšvielu izvēlē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts