Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Safrāns

Safrāns ir visdārgākā garšviela pasaulē.
Smalkos safrāna pavedienus iegūst no safrāna krokusa ziedu drīksnām, kas tiek ievākti ar rokām. Lai iegūtu 25 g kaltēta safrāna, jāsavāc 3000 ziedu, bet lai iegūtu vienu kilogramu safrāna, nepieciešami apmēram 170 tūkstoši puķu.

Safrānu pievieno zivju, putnu gaļas un rīsu ēdieniem, arī mērcēm.

  

Saistītie raksti

Kaffir laima lapiņas
Perfekts risinājums pannu mazgāšanai
Fetas siers
Vai Ballarini panna ir kaitīga?
Pienācis laiks domāt par aukstumiekārtu iegādi, pirms sācies pavasaris.


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts