Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

15.07.2016

Ātri pagatavojamā Džeimija Olivera jaunā recepte

„Vasarā nekas nevar būt labāks par ātri pagatavojamiem un veselīgiem ēdieniem, kuru gatavošana un baudīšana sagādā prieku visiem ģimenes locekļiem,” ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs Džeimijs Olivers.

Šāda maltīte var būt tradicionālā itāļu omlete – fritata. Tas ir lielisks veids, kā jūsu bērni var ēst zaļumus ar prieku. Olas ir gardas un mazajiem parasti patīk, taču vēl jautrāk ir tās iesist bļodā un sakult. Saldos zirņus un pupiņas, kurām ir patīkama tekstūra, ir iecienījuši pat izvēlīgi ēdāji. Īpaši labi fritata garšos, ja pievienosiet pašaudzētus, iespējams, pašu bērnu audzētus un aprūpētus dārzeņus. Protams, derēs arī saldēti dārzeņi. 

Ja vēlaties padarīt maltīti sātīgāku, fritatai var pievienot dažus vārītus un sagrieztus jaunos kartupeļus. Tas ir vienkāršs un veselīgs ēdiens, ar kuru papildināt pusdienas, turklāt labi garšo arī auksts, brīvā dabā. 

Vasaras veģetārā fritata ar kazas sieru ir ļoti viegli un ātri pagatavojama maltīte. Paredzēta četrām personām.

Sastāvdaļas: 
100g franču (zaļās) pupiņas 
3 sīpoli 
3 zariņi svaigu piparmētru
150g svaigu vai atkausētu saldētu zirņu vai mazu pupiņu, nolobīti 
6 lielas lauku olas
1 piciņa nesālīta sviesta 
40g kazas siera
Parmesāns rīvēšanai un pārkaisīšanai

Pagatavošana:
Sakarsējiet grilu līdz vidējai temperatūrai vai cepeškrāsni līdz 180 grādiem pēc Celsija. 

Katliņā lieciet vārīties ūdeni, pupiņām nogrieziet galus un sagrieziet tās 3cm garos gabaliņos, sagrieziet sīpolus un  lielāko daļu piparmētru lapiņu. 

Vāriet pupiņas verdošā ūdeni piecas minūtes, pēdējās divās minūtēs pievienojiet zirņus vai pupiņas. Pēc tam nolejiet ūdeni, caurdurī nosusinot dārzeņus, un nolieciet tos malā. 

Ar putojamo slotiņu sakuliet olas, tad tām pievienojiet šķipsniņu melno piparu un lielāko daļu sasmalcināto piparmētru. 

Pannā izkausē piciņu sviesta, pievieno sīpolus un cep apmēram piecas minūtes, līdz tie kļūst mīksti. 

Pievieno nosusinātos dārzeņus, tad tos pārlej ar olu un piparmētru maisījumu. Cep aptuveni divas minūtes, tad uzmanīgi noņem pannu no uguns. 

Sarīvē parmesānu, sagriež kazas sieru, pārkaisa fritatu, pēc tam vai nu uz grila, vai arī krāsnī cep apmēram 5 – 7 minūtes vai tik ilgi, līdz izveidojas kraukšķīga zeltaina garoziņa. 

Pārkaisa ar atlikušajām piparmētrām un pasniedz siltu vai aukstu kopā ar zaļajiem salātiem. 

Ja kazas siers šķiet nepiemērots, to var aizvietot ar Ricotta sieru, kam ir daudz maigāka garša. 

Pavasarī fritatai var pievienot arī sparģeļus, kuriem nogriež kokaino daļu, tad gatavo tāpat kā franču pupiņas. 

Lai uzzinātu, kā ātri pagatavot vēl citus vasarīgus, gardus un veselīgus ēdienus, skaties šovu „Džeimija 30 minūšu maltītes” televīzijas kanālā „FOX Life” svētdienās, no plkst. 11:20!


Tija Ezeriņa

  

Saistītie raksti

Vieta, kur „ labam būs augt”
Vakars Argentīnas izcilo vīnu cienītājiem
Labākais restorāns pasaulē otro gadu pēc kārtas dāņu restorāns “Noma”
Jauni eksperimenti virtuvē - četras receptes ar plucinātu gaļu
Vietējās zivis dažādās gaumēs


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts