Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

08.12.2023

Aerogrilā cepta vista


Jo vairāk sviesta, jo gardāka maltīte? Kristaps Zutis ir pārliecināts, ka gardu vistas cepeti var pagatavot ar karstu gaisu un mīlestību vien! Viņš ciemojas pie Rimi Gardēža Normunda Baranovska, lai savai pagatavotu gaisa cepeškrāsnī jeb aerogrilā ceptu vistu ar zeltainiem kartupelīšiem un sēņu mērci. 

Bokseris Kristaps Zutis tikko nometis ap 15 lieku kilogramu, tomēr viņš ir sātīgu ēdienu cienītājs un neatsakās no steika, lazanjas, vārītiem kartupeļiem ar maltās gaļas mērci, cūku pupām un garnelēm, kas, pēc viņa ieskatiem, ir labu labais deserts. Par iepirkšanos un produktu krājumiem ledusskapī atbild viņa sušefs (sous-chef) jeb šefpavāra vietnieks – draudzene Elīna Pakalne.

“Paskatos ledusskapī un gatavoju no tā, kas tur ir. Esmu sācis gatavot salīdzinoši nesen, bet man patīk skatīties, kā cilvēki ēd manu ēdienu. Tā kā mana profesija neļauj viņiem mani baigi kritizēt, viņi parasti ir priecīgi un saka, ka esot garšīgi,” pajoko Kristaps Zutis. 

Viņš nekad nav gatavojis desertus, toties visu citu gan, pārsvarā – gaļas ēdienus, un arī šī reize nav izņēmums. Lai savu sušefu pacienātu ar gardu maltīti, Kristaps Zutis dodas ciemos pie Rimi Gardēža, šefpavāra Normunda Baranovska un gatavo vistas cepeti karstā gaisa krāsnī jeb aerogrilā. Izdodas lieliska maltīte dažādiem svinīgiem gadījumiem, piemēram, Ziemassvētku noskaņās, turklāt izklausās šiki, bet sanāk lēti un izdevīgi! 



Gaisa cepeškrāsnī gatavots vistas cepetis

2 personām
Gatavošanas ilgums: 40 minūtes

Izmaksas vienam cilvēkam: 3,43 eiro

Nepieciešams:

Cepetim:
1/2 vistas Rimi; 
1 ēdamk. rapšu eļļas Rimi Smart; 
1 ēdamk. universālās garšvielas Rimi Smart. 

Piedevām:
300 g kartupeļu;
2–3 ēdamk. rapšu eļļas Rimi Smart; 
1 ēdamk. universālās garšvielas Rimi Smart. 

Mērcei:
125 g šampinjonu; 
2 ēdamk. eļļas; 
1 ēdamk. miltu Rimi Smart; 
200 ml saldā krējuma Rimi Smart 10%; 
1 ēdamk. universālās garšvielas Rimi Smart. 
Pagatavošana
Vistu ierīvē ar eļļu, garšvielām un sāli. Liec gaisa cepeškrāsnī ar ādu uz leju un cep 180 grādos 10 minūtes. Apgriez uz otru pusi un turpini cept 200 grādos20 minūtes.
Nomizo un sagriez strēmelēs kartupeļus. Cep eļļā, līdz gatavi, pievieno sāli.
Sagriez šampinjonus un cep eļļā ar sāli un garšvielām. Pievieno miltus, nedaudz pasautē. Pievieno saldo krējumu un savāri.




Inga Bite

  

Saistītie raksti

HoReCa darbinieku darba specifika
Iegādāties krāsni par viszemāko cenu Baltijā!
Astoņas lietas, kas jāzina par vēlajām brokastīm jeb „brunch”
Stoli vēstnieks Brents Lamberti demonstrē izsmalcinātus kokteiļus (receptes)
IBA – vieta, kur satiekas aroda meistari


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts