Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

27.03.2012

Ar augļiem un ogām pret vīrusiem

Lai noskaidrotu iedzīvotāju informētības līmeni par veselīgu uzturu, Latvijas Augļkopības asociācija 2011. gadā veica pētījumu, aptaujājot respondentus no 17 – 74 gadu vecumam. Kaut arī lielākā daļa respondentu, proti, 83,2% uzskata, ka ir pietiekami informēti par ogu un augļu pozitīvo ietekmi uz veselību, tomēr dati liecina, ka praksē ogu un augļu patēriņš joprojām ir nepietiekams.




14.03.2012

Dabīgu Produktu ražotāji arvien vairāk izvēlas kartona iepakojumu

Kā pierādījies biroja “Dabīgs Produkts” tirgus izpētē, uzņēmumi, kas nodarbojas ar dabīgu produktu ražošanu, meklējot labākos variantus preču iepakošanai, visbiežāk izvēlas kartonu, atzīstot to par ekoloģisku, vizuāli, kā arī funkcionāli piemērotu.


03.03.2012

Topa viesnīcas EIROPĀ


Austrija , Zalcburga, Hotel Goldener Hirsch
 http://www.starwoodhotels.com/ 

Viesnīca Goldener Hirsch atrodas Zalcburgā vecpilsētas vidū, tā ir viena soļa attālumā no mājas, kurā dzīvoja slavenais komponists  Mocarts. Šī vieta ir populāra arī ar klasiskās mūzikas svētkiem un festivāliem.  Viesnīcas interjerā  dominē senatnīgs  stils. Restorānā ir augstā līmeņa serviss , kur var nobaudīt vietējās izcelsmes vīnus un gardus ēdienus.



19.01.2012

Red Bull Keiptaunas biroja interjers

Populāro zīmolu biroju interjeriem laiks pievienoties arī Red Bull. 540 kvadrātmetru lielā biroja interjeru veidojusi Keiptaunā bāzētā arhitektūras firma COA.

19.01.2012

Pisko

Pisko ir muskata dzimtas vīnogu vīna destilācijas produkts ar alkohola saturu no 35 – 50%. Samērā līdzīgi dzērieni ir grapa un čača, tomēr šī dzēriena ražošanā neizmanto vīnogu atlikumus. Destilācija notiek izmantojot tīru vīnogu vīnu. Dzērienu iztur buka un ozolkoka mucās, taču arī pie brendija Pisco pieskaitīt nevar, jo dzēriens tiek pakļauts tikai vienai destilācijai un izturēts mucās tiek pavisam mazu laiku.

21.12.2011

Atklāta intervija ar bārmeņu Guru – Andri Reizenbergu

Ārā ir patīkami silts novembra vakars. Ieejot „B-bārā, restorānā” rodas sajūta, ka tiec nodalīts no realitātes. Tur valda mierpilna un relaksēta atmosfēra. Ausis lutina maigas džeza melodijas. Aiz bāra letes pats Andris ar menedžeri cītīgi gatavojas Ziemassvētku noskaņu ieviešanai, plānojot, kur un kā izvietot lampiņu virteni.

12.12.2011

Nē slidotavai pie manām durvīm!

Beidzot snieg – skaisti, bet tas nozīmē, ka jābūt arī īpaši uzmanīgiem, lai kaut kur nepaslīdētu un neveiksmīgi nepakristu.

08.12.2011

Kāpēc rapšu eļļa ir tik vērtīga?

Labi sabalansēts uzturs, kurā uzturvielas ir atbilstošā daudzumā, uzlabo mūsu veselību, izskatu un pašsajūtu. Ikdienas ēdienkartē viena no svarīgākajām sastāvdaļām ir tauki, kas nodrošina daudzas būtiskas organisma funkcijas, turklāt tas ir enerģijas avots. Ikdienas ēdienkartē ir ieteicams lietot augu eļļu, jo tā ir veselīga. Šī eļļa satur maz piesātināto taukskābju un daudz nepiesātināto taukskābju.

06.12.2011

Sake

Sake vēsture
Japānas tradicionālā rīsu vīna – sake pirmsākumi meklējami Ķīnā 4000 gadu p.m.ē., bet Japāņi bija pirmie, kas uzsāka dzēriena masveida ražošanu. Sākotnējo rīsu slīpēšanas metodi nevar uzskatīt par īpaši higiēnisku.

06.12.2011

Wine Spectator TOP 100

Viens no populārākajiem vīnu žurnāliem Wine Spectator ASV nopublicējis savu ikgadējo vīnu TOP 100.

30.11.2011

Saldumu pasaulē

Saldais ēdiens svētkos un ikdienā ir kā patīkams punkts uz „i”. Bez saldā ēdiena dažkārt šķiet, ka maltītei kaut kas pietrūcis.

25.11.2011

Kā veidojas single malt?

Single malt īpašības, kvalitāti un faktūru nosaka vairāki faktori, ieskaitot alkoholu, ūdeni un dažādu garšu salikumu, kā piemēram vanilīnu. Pat neliela ietekmējošo faktoru proporciju atšķirība var ietekmēt viskija garšas īpašības gan pavisam nedaudz, gan ļoti kardināli.


08.11.2011

Sasildīt sevi „no iekšpuses”


Šogad rudens mūs lutinājis ne pa jokam, bet ziema neatgriezeniski nāk. Arvien biežāk vakaros gribas ieritināties siltā segā un nedarīt neko, ja nu vienīgi iemalkot karstu dzērienu, sajust kanēļa smaržu un kliedēt iestājušos tumsu.

27.10.2011

Kā ēst un dzīvot ekoloģiskāk?

Bioloģiskā lauksaimniecībā audzētu pārtikas produktu ražošanā nav izmantots mākslīgais mēslojums, ķīmiskas piedevas – nekādi pesticīdi, insekticīdi, herbicīdi, un ir paaugstinātas dzīvnieku labturības prasības. Ekoloģiski tīri audzēta pārtika ir daudz garšīgāka. Augļi un dārzeņi ir sulīgāki un garšas ziņā bagātāki.

25.10.2011

Moldovas brendiji

Moldova visā pasaulē ir plaši pazīstama ne tikai kā valsts, no kuras nāk izcili vīni ar senu un tradīcijām bagātu ražošanas vēsturi, bet arī kā valsts, kas ražo un piedāvā citiem baudīt augstas kvalitātes brendiju, kas gatavots no augstvērtīga vīnogu spirta, izturēts ozolkoka mucās un kuram piemīt zeltaina dzintara krāsa, patīkams aromāts un maiga garša.

14.10.2011

Ekoprodukts. Kas tas ir un kur to nopirkt?

Pēdējos gados arvien aktuālāks kļūst jautājums par ekoloģiju, kā arī arvien vairāk cilvēku sāk pievērsties ekoloģiskam – zaļam dzīvesveidam. Zaļā dzīvesveida neatņemama sastāvdaļa ir ekoloģiska pārtika.

Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts