Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

06.12.2013

Ziemassvētku našķis -Lāča ķepiņas

24 gab.

Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
200 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
3 olas
200 ml miltu
50 g mandeļu miltu
2 ēd.kar. kakao pulvera
2 ēd.kar. Dansukker vaniļas cukura
1 t.kar. cepamā pulvera
Riekstu formiņu cepampanna
Sviests vai margarīns pannas ietaukošanai

Dekorēšanai
120 g tumšās šokolādes
50 g mandeļu skaidiņu vai ciedru riekstu

Sviestu vai margarīnu sajauc ar cukuru, līdz iegūta viendabīga masa. Pa vienai pievieno olas. Pievieno arī atlikušās sastāvdaļas un sastrādā mīklu. Cepumu formiņas ietauko un piepilda ar mīklu. Cep krāsns vidējā daļā 175 °C temperatūrā apmēram 18 minūtes. Gatavus cepumus izgāž uz dvielīša un ļauj, lai atdziest.

Šokolādi sadrupina, ieber polietilēna dekorēšanas tūtā, galu aizsien un mikroviļņu krāsnī vai karsta ūdens peldē izkausē. Tūtai nogriež galiņu un dekorē cepumus.
 Gar maliņu pielipina mandeļu skaidiņas vai ciedru riekstiņus.

  

Saistītie raksti

Pavasara Rīgas Restorānu nedēļa
Wine Spectator TOP 100
Klasiskie bārmeņi darba tirgū ir pieprasīta profesija
Lieldienu deserts
Augļu un ogu eksperimenti virtuvē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts