Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

25.11.2016

7 populārākās kļūdas, kuras nepieļaut, pasniedzot dzērienu

Ziemas tumšie vakari arvien vairāk liek palikt mājās, taču tas nav iemesls, lai nerīkotu ballītes. Tieši tagad ir laiks izkopt dzērienu gatavošanas prasmes un atklāt sevī īstu bārmeni. Lai dzērieni būtu nevainojami, kopā ar  Gintu Sniedzi palīdzēsim tikt galā ar populārākajām kļūdām.
Dzērienam neatbilstošas glāzes. Bieži vien, iegādājoties dzērienu, domājam tikai par tā garšu, retāk par to, vai tas pasniegts atbilstošā glāzē. Katras glāzes dizains ir veidots tā, lai palīdzētu dzērienam atvērt visplašāko garšu un smaržu buķeti. Neaizmirsti par to!

Dzēriens nepareizā temperatūrā. Tāpat kā ēdienam, arī dzērienam ir svarīga pasniegšanas temperatūra, jo tā var krasi mainīt garšu. “Ir dzērieni, kurus var sabojāt, pasniedzot tos neatbilstošos grādos, tāpēc vienmēr ir vērts iepazīties ar pamata informāciju par plānoto vakara dzērienu,” skaidro Gints Sniedze.

Ēdiena un dzēriena saderība. Dzēriena pieskaņošana izvēlētajam ēdienam ir būtiska, jo šiem diviem komponentiem ir jāpapildina vienam otrs. Nav pareizo un nepareizo saderību, bet ir svarīgi iepazīties ar pamata principiem, kas ļauj veidot ēdiena un dzēriena saderību.

Neatbilstošu dekorāciju izvēle. “Brīnišķīgs ir labais nodoms pasniegt saviem viesiem izdekorētus kokteiļus, jo tas tikai uzlabo dzēriena estētisko pievilcību, taču ir jāatceras, ka dekorācija jāpieskaņo dzēriena noskaņai”. Disharmonija starp dzērienu un dekorāciju var radīt sajūtu, ka dzēriens ir negaršīgs.
Alkohola lietošana kopā ar draugiem no citām kultūrām. Pasaule ir ļoti attīstījusies, un lielākajai daļai cilvēku ir draugi un paziņas dažādās pasaules valstīs. Lai nerastos nepatīkami starpgadījumi, nevajadzētu būt uzstājīgam ar izvēlētajiem dzērieniem. Katrā kultūrā ir ne tikai dažādas garšas izpratnes, bet arī tradīcijas.

Atkāpes no receptes. Katram kokteilim ir sava recepte ar noteiktiem mēriem klasiskajai kokteiļa garšai. Eksperimentēšana nav slikta, bet tā notiek veiksmīgi, ja cilvēkam ir pieredze, kā arī svarīgi atcerēties, ka ne visiem ir vienāda gaume, tāpēc lielākās ballītēs labāk turēties pie receptes, bet eksperimentus veikt mazākā draugu lokā.

Aiga Bernsone

  

Saistītie raksti

Smadzeņu viļņu tehnoloģija palīdz noskaidrot, kā restorāna apmeklētāji reaģē uz krāsām
JAUNUMS-APSKATIET VIESNĪCU TELEFONU APARĀTU KOLEKCIJU
Pavasara Rīgas restorānu nedēļa no 18. aprīļa līdz 1. maijam
Lai kafija būtu brīnišķīga!
Starptautiskā Šokolādes dienā atgādina, ka gardais kārums var arī beigties


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts