Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

22.12.2015

Džeimija Olivera gardie Ziemassvētku cepumi (recepte)

Šie kraukšķīgie cepumi būs lielisks gardums ikvienā Ziemassvētku vai Jaunā gada galdā. Tie ir viegli pagatavojami un patiešām kūst uz mēles. Izmēģini arī Tu šo recepti, kas nāk no slavenā britu pavāra Džeimija Olivera krājumiem! 

Sastāvdaļas 
 200 g nesālīta sviesta  
 150 g pūdercukura 
 50 g gaiši brūnā „Muscovado” cukura 
 1 liela ola 
 1 tējkarote vaniļas ekstrakta 
 325 g miltu
 100 g  melnās, piena vai baltās šokolādes 
 50 g krējuma konfekšu
 50 g  žāvētu augļu 
 50 g riekstu  

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Lielā bļodā 2 minūtes puto sviestu, pūdercukuru un „Muscovado” cukuru. 
Pievieno olu un vaniļas ekstraktu. Pievieno miltus un 1 tējkaroti jūras sāls un labi samaisi, lai izveidotos mīkla. Rupji sagriez šokolādi un krējuma konfektes un iemaisi tās mīklā, pievieno žāvētos augļus un riekstus, tad ieliec ledusskapī vismaz uz divām stundām. Mīklu ledusskapī vari turēt līdz pat trim dienām.  
Izklāj mīklu uz cepamā papīra un izmanto saldējuma karoti, lai no mīklas izveidotu bumbiņas. Vienā cepšanas reizē liec pannā sešas bumbiņas un cep aptuveni 15 minūtes, kamēr tās kļūst bāli zeltainas.

Atstāj cepumus uz pannas pāris minūtes, tad uzliec uz šķīvja dzesēties, un cep nākamo porciju. 



Tija Ezeriņa

  

Saistītie raksti

No 12.-18. oktobrim Rīgas restorānos "Rudens nedēļa"
Kurš saldējums ir vislabākais, bet kuru noteikti nepirkt?
Stand up bankets ar vīnu degustāciju 26.februārī
Recepte- WOK cūkgaļa ar dārzeņiem
No Eiropas virtuves vēstures


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts