Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

17.03.2016

Lieldienu makarūni (recepte)


Sastāvdaļas

100 g mandeļu 
300 ml Dansukker pūdercukura 
3 olu baltumi 
50 ml Dansukker baltā smalkā cukura 
Dzeltenā pārtikas krāsviela

Pildījumam 
100 g Filadelfijas siera 
100 ml Dansukker pūdercukura 
1/2 g safrāna 

Mandeles blanšē, atbrīvo no mizām un sadrupina, samaisa ar pūdercukuru. Olu baltumus uzputo ar mikseri. Pievieno cukuru un sakuļ visu cietās putās. Uzmanīgi iecilā mandeļu un pūdercukura maisījumu.

Ar konditorejas tūtiņu vai karoti pa mazam gabaliņam izliek mīklu uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. No visas masas vajadzētu iznākt apm. 40 cepumiem. Ļauj nostāvēties 15 minūtes, tad cep krāsns apakšējā daļā 150 °C apmēram 12-15 minūtes.

Ar cepamo papīru cepumus pārceļ no plāts uz režģa un ļauj atdzist. Samaisa visas pildījuma sastāvdaļas. Apsmērē ar pildījumu pusi cepumu un virsū saliek otru pusi. Uzglabā vēsā vietā.

  

Saistītie raksti

Idejas ēdamām dāvanām
15. jūlijs plkst.18 00 Pavārkurss ar Gati Grosbergu-Pasaules ēdienu modes tendences-Street food
Lieldienu deserts
«SUMMERTIME – aicina Inese Galante»: mūzikas svētku kulminācija festivāla Galā koncertā
Garšu baudījum un ziemas tradīciju svinēšana UNESCO Pasaules mantojuma pērlē, Kuldīgā


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts