Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

17.02.2017

Sāls kažokā cepta biete (recepte)

300 g jūras sāls
100 g milti
3 svaigi timiāna zariņi
2 olu baltumi
6  bietes ar mizu
10 lieli svaigi dilles zariņi
3-4 ēdamkarotes extra-virgin olīveļļa
balzamiko etiķis

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ° C. 
Sajauc sāli ar miltiem, pievieno sasmalcinātu timiānu, tad pievieno olu baltumus, visu kārtīgi sajauc viendabīgā masā
Nomazgātas, nosusinātas  bietes kārtīgi apvārta extra-virgin olīveļļā.
Katrai bietei veido apkārt sāls kažoku.
Ievietot cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes.

Izņem no cepeškrāsns, ļaut atdzist, tad  atvērt garoziņu. Noberž mizu
Pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm.Viegli apslacīt bietes ar balzamiko etiķi.

Bietes pasniedz ar kūpinātu lasi. Tās  lieliski sader ar ceptu liellopa vai vistas gaļu.

















  

Saistītie raksti

Svētkos mielojamies ar latviešu tradicionālajiem ēdieniem
TOP 5 pasaules kulinārie festivāli profesionāļiem un gardēžiem
Metos: Gada izdevīgākais piedāvājums
Lielākās vīna ražotājvalstis pasaulē
Pavasarī iesakām vairāk ēst maurlokus (recepte)


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts