Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

03.07.2017

Šefpavāra Artūra Taškāna recepte

Šefpavārs Artūrs Taškāns piedāvā viegli pagatavojamas un veselīgas uzkodas recepti, kas noderēs, gatavojoties piknikam.
Romiešu lapu tako ar krabja gaļu un pašu gatavotu majonēzi

Sastāvdaļas:
1 romiešu salātu galviņa;
~700ml augu eļļas;
2 ĒK baltvīna etiķis;
2 avokado;
5 olu dzeltenumi;
Buntīte svaiga koriandra (kinzas);
1 laims;
170 g krabju gaļas (svaigas vai konservētas);
1 svaigs čili pipars;
Citronu verbenas lapas;
Sāls un pipari.

Pagatavošana:
Vispirms pagatavo majonēzi! Blenderī ielej augu eļļu, 2 ĒK baltvīna etiķa, pievieno klāt 5 olu dzeltenumus, sāli un piparus. Sagriez laimu uz pusēm, sarīvē vienas puses miziņu un pievieno klāt un izspied laima sulu. Visu sablenderē, līdz izveidojas bieza, balta masa.

Tad pagatavo tako pildījumu – sagriez krabju gaļu, čili piparu un koriandru. Tam visam pievieno klāt arī avokado mīkstumu, kas izgrebts un sagriezts gabaliņos, tad pievieno klāt pašu gatavoto majonēzi un visu kārtīgi samaisi.

Visbeidzot nomazgā un nosusini romiešu salātu lapas, sakārto tās uz šķīvja un liec pildījumu uz tām. Dekorē ar citronu verbenas lapām.

  

Saistītie raksti

Ēd, smērē un priecājies!
3. jūnijā pl 18:00 Indijas reģionālo ēdienu variācijas ar Gati Grosbergu
12.marts 18:00 Pavārkurss. Gruzijas virtuve Latvijas šefpavāra acīm
Trīs lieliskas receptes no Farm Frites
Brušeta ar marinētām garnelēm


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts