Vispirms zivs ir jānotīra, jānomazgā un rūpīgi jānožāvē. Zivs gabalam, kas nav tīra fileja, bet kurai ir āda, nepieciešams veikt griezumu vairākās vietās, lai cepjoties tā nemainītu formu.
• cep augu vai olīveļļā
• gabali nedrīkst būt lielāki par 4 cm
• lai izveidotu kraukšķīga mīklu var pannēt rīvmaizē, panētas zivis nelips pie pannas
• lai mazināt dūņu garšu upes zivij var izmantot muskatriekstu - vienkārši pievienot nedaudz rīvētu muskatriekstu pie rīvmaizes vai miltiem , atkarībā no tā ko izvēlas pannēšanai
• Ja saldūdens zivij ir ļoti spēcīga dūņu smarža, tad var pirms cepšanas zivi mērcēt pienā ( apmēram 30 min ) vai aukstā ūdenī ar pilienu etiķa, tad nosusina un cep.
•Sarkano zivi var marinēt baltvīnā vai citrona sulā ar garšvielām, pēc tam cep. Marinētu zivi jācep īšaku laimu pietiek ar 1 minūti no katras puses
• Zivi var cept uz grila. Pirms gatavošanas uz grila, zivi var ierīvēta ar sāli un garšvielām . Baltā zivs ir sausāka nekā sarkanā, tādēļ cepšanas laikā ieteicams iesmērēt ar sviestu vai olīv eļļu