Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

14.01.2015

Šokolādes muss (recepte)

Ļoti vienkāršs un elegants deserts, kas ir kā garšām un sajūtām piesātināts putu mākonis. Īstiem šokolādes cienītājiem var izraisīt atkarību jau no pirmās karotītes. Šokolādes musa pamatā ir putukrējums, kas veido gaisīgu deserta konsistenci. Nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas, lai iegūtu zīdaini maigu un gaisīgu kārumu. 
Ļoti svarīgi ir izvēlēties kvalitatīvu šokolādi, jo tā ir deserta pamatsastāvdaļa. 

Šokolādes musu var izmantot tortēs krēma pildījuma vietā. To var kārtot arī nelielās glāzēs un pasniegt dekorētu ar svaigām sezonas ogām un augļiem, kas nedaudz atsvaidzinās bagātīgo šokolādes garšu. Desertu var arī skaisti rotāt ar putukrējuma cepurīti un svaigu piparmētras lapiņu. 

Sarežģītība: vidēja
Porcijas: 3-4
Pagatavošanas laiks: ~20 min. 

Balzama liķiera „Šarlote” šokolādes muss

Nepieciešams:
60g tumšās šokolādes 65%
15g sviesta
1 ēd.k. espresso vai stipras kafijas
45ml balzama liķiera „Šarlote”
1 ola
3 ēd.k. cukura
60ml saldā krējuma 35%
1/2 tējk. vaniļas ekstrakta

Pagatavošana:
1. Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, tad iemaisa espresso. Masu atdzesē līdz istabas temperatūrai.
2. Atdala olas dzeltenumu no baltuma. Baltumu ievieto ledusskapī. 
3. Atdzisušajā šokolādes masā iemaisa balzama liķieri „Šarlote” un olas dzeltenumu. Ievieto ledusskapī. 
4. Saldajam krējumam pievieno 2 ēd.k. cukura un vaniļu, saputo to stingrās putās.
5. Olas baltumu saputo vieglās putās, tad pievieno 1 ēd.k. cukura un saputo līdz stingrai konsistencei.  
6. Šokolādes masā iecilā olas baltumu, sadalot to trīs daļās. Tad iemaisa putukrējumu. Masu kārto trauciņos, rotā ar šokolādes skaidiņām vai svaigām ogām pēc izvēles. 

Foto: Mārcis Baltskars 

Receptes sagatavoja Baiba Muzikante (www.caramelle.lv)


  

Saistītie raksti

Metos: Gada izdevīgākais piedāvājums
18. maijā seminārs- Gruzijas nacionālā virtuve
Starptautiskā pankūku diena: 8 neierasti pankūku pasniegšanas veidi
Kāpēc rapšu eļļa ir tik vērtīga?
Ātri pagatavojamā Džeimija Olivera jaunā recepte


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts