Raksti
Karstvīns svētku noskaņai
Kopš viduslaikiem, kad aukstajās ziemās nebija viegli paglābties no ledainā aukstuma, Rietumeiropas valstu iedzīvotāji meklēja alternatīvas sasildīšanās iespējas, lai sildītos ne tikai no ārpuses, bet arī no iekšpuses.
Divas iedvesmojošas receptes Gavēņa laikam
Izmēģini ziemas sezonas gardumus (receptes)
Izmēģini kādu no trīs oriģinālajām un vienkārši pagatavojamajām ziemas sezonas produktu receptēm
Ziemassvētki Ungurmuižā 14. decembrī no 12.00-16.00
Tuvojoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam baudīsim dažādu valstu un stilu dzirkstošos vīnus kopā ar izsmalcinātām uzkodām
Rostbifs ar vīna mērci
Mencas fileja ar tomātu mērci un makaroniem- recepte
Vakars Argentīnas izcilo vīnu cienītājiem
19. novembrī plkst. 18:30 ir vakars Argentīnas izcilo vīnu cienītājiem. Iepazīsim tradicionālos vīnus un garšosim atbilstošu ēdienu no Viesistabas pavāru repertuāra.
Šefpavārs Gints Aizupietis 18.novembrī iesaka izvēlēties mazāk ierastus Latvijas produktus
18.novembra svētku maltīte ir piemērots brīdis, lai tradicionālus Latvijas virtuves ēdienus papildinātu ar ikdienā mazāk ierastiem produktiem un jaunām garšām, uzskata restorāna „Aqua Luna” šefpavārs Gints Aizupietis.“Lāčplēša spēks” - garda ēdienu recepte svētku galdam
11. novembrī tiek svinēta Lāčplēša diena. Kā vēsta latviešu teika, Lāčplēša pārspēka avots bijusi cepure ar lāča ausīm, kas palīdzēja uzveikt Melno bruņinieku.
12 . novembris plkst. 18:30 Viskija degustācija ar Ansi Ancovu – Slaveno viskiju Grants valstībā
“BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns” 2014. gada vīni
Konkursā “Latvijas Gada Vīns 2014” restorāna “BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns” izvirzītie vīni iegūst “Sudraba, “Bronzas” un “Vērts nobaudīt” godalgas.
"Zilver vīndarītavas" produkcijas piedāvājums Ziemassvētkiem
Dāvanās piedāvājam dažādus "Zilver" vīndarītavas vīnus (upeņu karstvīns, upeņu vīns, aveņu vīns vai rabarberu dzirkstošais vīns) Jūsu svētku galdam un dāvanām.
Savlaicīgi piesakot, piedāvājam vīnus arī iesaiņot no antīka koka darinātā koka kastē, kopā veidojot īpaši svinīgu un latvisku dāvanu Jūsu svētkos!
1. novembris plkst. 12:00 Pavārkurss ar Andreju Meirānu-Pieci dažādi veidi kā mājās pagatavot jūras veltes
29. oktobris plkst. 18:30 Vīna degustācija – Ciemos pie slaveno Toskānas vīna darītāju ģimenes Frescobaldi
13. oktobris plkst. 18:00 Pavārkurss ar Gati Grosbergu – Marokas ēdienu variācijas
Gatavo kopā ar šefpavāru
Kādus produktus vislabāk ēst, lai sagatavotu organismu gada vēsajam laikam
Ārā vēl silti rotājas saulīte, taču ir svarīgi zināt, kā savu organismu sagatavot gada aukstajiem mēnešiem, lai izvairītos no saslimšanas.
Dabiski enerģijas stimulatori pēlēkajām rudens dienām
Situācija: Kad jūtaties noguris pēc pilna nakts miega, rūpes neļauj aizmigt vai no rīta pamostaties, jūtoties negulējis itin nemaz, ir grūti atteikties no plašā enerģijas dzērienu klāsta.