Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

15.11.2014

Mencas fileja ar tomātu mērci un makaroniem- recepte

Sastāvdaļas:
4 mencas filejas gabaliņi bez ādas
150 g milti 
2 tējkarotes sāls
1 ola, nedaudz sakult
sviests cepšanai
4 šķēles žāvēta šķiņķa
Tomātu mērcei:
1 vidējs sīpols, smalki sakapāts
1 ēdamkarote sviesta
400 g, konservēti tomāti
1 ēd. K. tomātu biezeņa
1 tase zivju buljona
sāls, pipari
1 tējkarote sasmalcinātu svaiga timiāna

Pagatavošana:
Sajauc miltus un sāli, panē zivju filejas gabalus, pēc tam olā, kura iepriekš  ir sakulta.  
Apcep mencu filejas sviestā vidējā siltuma, apmēram 3 minūtes no  katras puses. Apcep šķiņķi ātri, lai tā kļūst kraukšķīgs.

Tomātu mērce:
Sīpolu smalki sakapā, sautē sviestā , līdz tas kļūst mīksts  un spīdīgs. Pieliek klāt  tomātu biezeni un samaisa, cep pāris minūtes.

Pievieno buljonu tomātu mērcei,  ļauj  uz lēnas uguns bez vāka, karsēties dažas minūtes , pievieno  sāli, piparus.
Novārīt  makaronus saskaņā ar lietošanas norādījumiem. 

Uz šķīvja uzlej sagatavoto tomātu mērci, makaronu, virsū kārto mencas fileju .
Kārtot šķiņķa šķēli uz zivīm. Virsū timiāna zariņu.
Servē ar  vārītiem  dārzeņi vai salātiem.

HoReCa

  

Saistītie raksti

Burritos ar vistas malto gaļu
Karstvīns svētku noskaņai
Rudens Rīgas restorānu nedēļa no 12.-25. oktobrim
Nē slidotavai pie manām durvīm!
Dārzeņi un augļi ikdienas ēdienkartē


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts