Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

15.11.2014

Mencas fileja ar tomātu mērci un makaroniem- recepte

Sastāvdaļas:
4 mencas filejas gabaliņi bez ādas
150 g milti 
2 tējkarotes sāls
1 ola, nedaudz sakult
sviests cepšanai
4 šķēles žāvēta šķiņķa
Tomātu mērcei:
1 vidējs sīpols, smalki sakapāts
1 ēdamkarote sviesta
400 g, konservēti tomāti
1 ēd. K. tomātu biezeņa
1 tase zivju buljona
sāls, pipari
1 tējkarote sasmalcinātu svaiga timiāna

Pagatavošana:
Sajauc miltus un sāli, panē zivju filejas gabalus, pēc tam olā, kura iepriekš  ir sakulta.  
Apcep mencu filejas sviestā vidējā siltuma, apmēram 3 minūtes no  katras puses. Apcep šķiņķi ātri, lai tā kļūst kraukšķīgs.

Tomātu mērce:
Sīpolu smalki sakapā, sautē sviestā , līdz tas kļūst mīksts  un spīdīgs. Pieliek klāt  tomātu biezeni un samaisa, cep pāris minūtes.

Pievieno buljonu tomātu mērcei,  ļauj  uz lēnas uguns bez vāka, karsēties dažas minūtes , pievieno  sāli, piparus.
Novārīt  makaronus saskaņā ar lietošanas norādījumiem. 

Uz šķīvja uzlej sagatavoto tomātu mērci, makaronu, virsū kārto mencas fileju .
Kārtot šķiņķa šķēli uz zivīm. Virsū timiāna zariņu.
Servē ar  vārītiem  dārzeņi vai salātiem.

HoReCa

  

Saistītie raksti

5 brīnumaini augļi, par kuriem jūs nezinājāt
Kartupeļu akadēmija - porciju kontrole
Restorāns Avalon gaida uz gardu Rīgas restorāna nedēļas maltīti
Liekais svars Eiropā: fakti un statistika
Atklājam trīs desertu receptes no aizvadītās Restorānu nedēļas ēdienkartes


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts