Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

10.10.2017

Dārgākie ēdieni Japānā

Zināms, ka japāņu virtuve tiek uzskatīta par vienu no labākajiem pasaulē. Publicējam dažus dārgākos top ēdienus.



Pica ar Kobe liellopa fileju
Kad jūs maksājat 66 $ par picu, tad tai jābūt īpašākai kā parasti, un to var panākt, ja uz tās ir pāris šķēles Kobe liellopu gaļas. Domino restorānu ķēdē Japānā, piedāvājumā ir delikateses pica ar Kobe gaļu.

http://www.horeca.lv/raksti/kobe-beef
 

Fugu zivs ēdieni
Fugu zivs ir viens no bīstamākajām ēdieniem pasaulē, neskatoties uz to Fugu ir ļoti populārs ēdiens Japānā, kas var izmaksāt ap 
$ 100 par vienu porciju
Fugu sauc arī par lodes zivi, nepareizi sagatavota zivs gaļa var nogalināt degustatoru.
Būtiska piebilde, ja jūs vēlaties baudīt Fugu, tad apmeklējiet vietu, kur pavāri ir atbilstoši apmācīti un kvalificēti.
Lai sagatavotu Fugu pareizi, ir nepieciešamas zināšanas.
 
http://www.horeca.lv/horeca-tv/ka-pagatavot-navejosu-zivi



Kvadrātveida arbūzi
Japāņi izgudroja kā audzēt unikālus kvadrātveida arbūzus. 
Tie radīti, lai atvieglotu transportēšanu un tos viegli varētu ievietot ledusskapī. Arbūzi tiek audzēti kvadrātveida stikla traukos, kas ir piemēroti standarta ledusskapju izmēriem.
Kvadrātveida arbūzi Japānā ir pieprasīti, to cena svārstās no $ 200 līdz $ 800, atkarībā no to svara.





Macutake (Matsutake) sēnes
Macutake ir retas sēnes, kuru populācija pēdējo gadu laikā arvien samazinās. Macutake  aug rudenī Japānā un vēl dažās citās Āzijas valstīs.

Macutake sēnes bija populāras jau agrāk, bet sakarā ar to, ka ir samazinājusies to populācija, to cenas ir ievērojami augušas. 
Tā kā nav atklāts šo sēņu kultivēšanas veids, pastāv liela varbūtība, ka jau tuvākajā nākotnē tās var pilnībā izzust. Marsutake sēņu ražīgums ir mazāks nekā tonnu gadā. Ja restorānā pasūtīsi omleti, kuras sastāvā ir Macutake, nāksies šķirties no 2000 $.



Vagjū (Wagyu) liellopu gaļa
Vagjū ir ļoti populāra Japānā, un tajā pat laikā viens no visdārgākajiem gaļas produktiem pasaulē un noteikti rets liellopu gaļas veida.
Vagjū atšķiras no Kobes liellopu gaļas. īsumā varētu teikt tā -viss Kobe ir Vagjū, bet ne visi Vagjū ir Kobe.
Vagjū liellopu gaļa ir ļoti maiga un ar mīkstākiem taukiem, satur omega-3 un omega-6 taukskābes, un ir ar zemāku holesterīnu nekā citos liellopu gaļas veidos.

Tiem, kas ir gaļas cienītāji, der zināt, ka Vagjū liellopu gaļa ir visdārgākais gaļas produkts Japānā, kuru var atrast prestižākajos restorānos. Vagjū liellopu gaļas cena par kilogramu ir no 500  līdz pat 2800 $.



Ruby Roman  (Sarkanās Romiešu) vīnogas
Ruby Roman Vīnogas ir dārgākās pasaulē.Šogad izsolē Japānas pilsētā Kanazawa viens ķekars ar 30 ogām tika pārdots par par 1,1 miljoniem jenu, kas ir apmēram 8400 eiro. 
Šīs vīnogas ir īpašas ar to, ka tās aug tikai vienā reģionā, Japānā- The Ishikawa Prefecture, un tām ir unikāla garša.






Densukē (Densuke) melnais arbūzs
Densukē arbūzs ir īpašs ar to, ka aug tikai vienā vietā Japānā-Hokaido (Hokkaido) salā.Vienā ražā novāc tikai ap 100 šādus arbūzu. Arbūzu cena ir ap 6100 $.





Jubari karaliskās ( Yubari King) melones
Otrs dārgākais pārtika produkts Japānā ir Jubari karaliskās melones.Šīs melones ir sulīgākas un saldākas nekā parastās melones. Tām ir ideāli apaļas formas, ļoti gluda miza un citas retas īpašības. Parasti Jubari melones tiek dāvinātas tradicionālos japāņu pasākumos.
Šāda veida melones tika pārdotas 2008. gadā kādā izsolē. Pāris Jubari melones tika pārdotas par 26 000 $
Standarta Jubari melone Japānas lielveikalos maksā no 50 līdz 100 ASV dolāri. 

Toro zilā tunzivs


Dārgāko pārtikas produktu saraksta augšgalā atrodas Toro zilā tunzivs.

Toro izmanto suši pagatavošanai un to cena mainās atkarībā no tā, kura zivs daļa tā ir. Piemēram, visdārgākā ir no apakšējās galvas daļas. Toro cena mainās arī no zivju nozvejas un tirgus pieprasījuma.







Horeca

  

Saistītie raksti

Restorāns “Kaļķu vārti” klientiem piedāvā individuālu pieeju un dabisku virtuvi
Lieldienām gatavojam garšīgas olas (recepte)
Lojalitātes un bonusu sistēma Jūsu uzņēmumam – iikoCard5!
Riga Food diskusija - Vai Latvijai vajag Michelin zvaigznes?
Zemeņu kēksiņi ar zemeņu glazūru (recepte)


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts