Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

06.09.2016

Kobe beef

Kobe beef jeb Kobes liellops  attiecas uz liellopu gaļas  izcirtņiem, kas nāk no melnā Tajima-ushi celma Wagyu liellopa, kas tiek audzēti  saskaņā ar stingrām tradīcijām, kas sakņojas Hjogo prefektūrā, Japānā. Gaļu parasti uzskata par delikatesi, tā ir slavena ar savu garšu, maigumu, sabalansētu treknumu, un ir atpazīstama   ar īpašu marmora tekstūru.  Liellops tiek audzēts īpašos apstākļos- turēts perfekti tīrā un nomierinošā vidē, kūtī skan simfoniskā mūzika un katru dienu liellops saņem masāžu. Šādos nomierinošos apstākļos tiek iegūta īpaša  gaļa, kuras gatavošana cepot neprasa vairāk kā minūti . 

Gaļa tiek uzskatīta par ļoti veselīgu kārumu. Tradicionāli Kobe beef gaļu sagatavo kā steiku.

Ekskluzīvā liellopu gaļa ir uzreiz atpazīstams pateicoties smalkām balto tauku līnijām, kas pazīstams kā lāsumiem. Tās ir tās īpašības, kas garantē brīnišķīgu garšu. 

Bagātīgi lāsumi un īpašais tauku sastāvs ir ģenētiska īpašība gaļai. Eiropā populārākās vietas, no kurām nāk produkcija ir Nīderlande un Beļģija. 

Rīgas restorānos  cena sasniedz līdz pat 180 eiro vienai personai. Restorānos Eiropā, cena ir ap  200 Eiro par steika porciju , bet dārgākajos  pasaules restorāns, piemēram Tokijā, par steiku  ap 250 gr  jāmaksā ap 1700 dolāru. 


Horeca.lv

  

Saistītie raksti

Ņam, ņam – ēdamais pīlādzis
Multipack. Iepakojumu materiāli, vienreizējie trauki - visplašākais sortiments (video)
Franču šokolādes kūka bez miltiem (recepte)
Kulinārijas kursu un vīna degustāciju kalendārs 2013. gada oktobris, novembris un decembris
Viesistabas kalendārs augustam un septembrim


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts