Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

05.03.2015

„Džeimija Olivera mājas receptes” – no sirds gatavots ēdiens (receptes)

Kuram gan nepatīk ātri pagatavojama maltīte? Taču īsts, no sirds gatavots mājas ēdiens prasa laiku un uzmanību, uzskata populārais britu virtuves virtuozs Džeimijs Olivers. 

Atraktīvā pavāra un TV sejas jaunais raidījumu cikls „Džeimija Olivera mājas receptes” ir prieka pilns stāsts par britu visiemīļotākajām receptēm un labākajiem veidiem, kā tos vienmēr pagatavot perfekti. Izsmalcināta britu virtuves klasika, izcilas brīvā dabā pagatavojamas maltītes un nepārspējamas, nostalģijas pārpilnas, mājās gatavotu ēdienu receptes. 

Neizsakāmi gardas sviestmaizes, sirdi un vēderu priecējoši saldēdieni, māju sajūtas radoši pamatēdieni – tas viss kopā ar Olivera kaislību pret kulināriju un jauniem, gudriem gatavošanas paņēmieniem piektdienu vakaros jūs patiešām uzmundrinās un padarīs maltītes neaizmirstamas.  

Lūk, viena no Džeimija Olivera mājas receptēm. 

Salāti „Gado-gado”

Šo salātu saknes meklējamas zundu virtuves mākslā, tagad tie ir tipisks „ielas ēdiens” Indonēzijā. Gado – gado nozīmē nevienveidīgs jeb popūrijs, tas raksturo dažādus sezonālus dārzeņus, kurus lieto, tā padarot salātus mazliet atšķirīgus ikvienā gadalaikā. 

Gardie salāti, kas pārlieti ar neticami garšīgu zemesriekstu mērci, kraukšķīgi garneļu krekeri (vai citi kraukšķi)  – tā ir izcila garšu kombinācija!

Sastāvdaļas
Salātiem:
 400 g kartupeļu (vēlams jaunos)
 4 lielas olas
 400 g tofu
 Sezama eļļa 
 ½ Ķīnas kāposta
 2 tomāti
 Sauja redīsu
 ½ gurķa
 2 saujas diedzētu pupiņu
 ½ saišķītis svaigas kinzas (koriandra)
 Krekeri vai kādi citi kraukšķi (pēc izvēles)
 1 svaigs sarkanais čili (ja vēlies asumu)

Mērcei:
 Ķiploka daiviņa 
 50 g palmu cukura vai kāda cita tumšā cukura
 120 g zemesriekstu sviesta (ideāli, ja ar riekstu gabaliņiem)
 1-2 svaigi sarkanie čili pipariņi
 Izspiesta sula no 2 laimiem
 2 tējkarotes zivju pastas
 1 ēdamkarote sojas mērce (ideāli, ja ar samazinātu sāls daudzumu)
 1 ēdamkarote tamarinda pastas (ja pieejama)

Kartupeļus vāra sālsūdenī aptuveni 15 minūtes vai līdz brīdim, kad tie ir mīksti, tad sagriež daiviņās. Tāpat daiviņās griež tomātus, redīsus – ceturtdaļās, gurķus – šķēlītēs. Novāra olas. Tofu sagriež kubiņos, apcep sezama eļļā līdz tie kļūst zeltaini. Smalki sagrieztu kāpostu ieliek caurdurī un lēnām aplej ar lielu daudzumu verdoša ūdens. Blenderī saliek visas mērces sastāvdaļas, pievieno cukuru un sablenderē vienmērīgā masā. Bļodā liek visas sastāvdaļas pa drusciņai un pārlej ar mērci. 

Veidus, kā ar mīlestību pagatavot omulīgas maltītes un vienmēr pagatavot tās perfekti, varēs uzzināt jaunajā raidījuma ciklā „Džeimija Olivera mājas receptes”, kas būs skatāms TV kanālā „FOX Life” no 6.marta piektdienās, plkst. 18:05.

„FOX International Channels” (FIC) ir starptautiska mediju kompānija, kurai visā pasaulē pieder 324 dažādi izklaides TV kanāli un to saturs pieejams 44 valodās. Latvijā FIC piedāvā kanālus FOX, FOX Life un „National Geographic”, kas skatītājiem pieejami ar latviešu un krievu valodas subtitriem. Visi FIC Latvija kanāli atrodami TV operatoru „Lattelecom”, „Baltcom”, „IZZI”, „Latnet TV”, „Livas”, „SkaTVis” un „Mits LV” piedāvātajās kanālu pakās.


Marta Lobānova

  

Saistītie raksti

Zaļajā tējā cepts lasis no Džeimija Olivera recepšu krājumiem (recepte)
Sāls kažokā cepta biete (recepte)
Mājās gatavoti zivju pirkstiņi un aromātiskais zirņu biezenis ar piparmētrām (receptes)
12.marts 18:00 Pavārkurss. Gruzijas virtuve Latvijas šefpavāra acīm
Lieldienu groziņi (recepte)


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts