Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

13.12.2014

Divas iedvesmojošas receptes Gavēņa laikam


Gavēnis ir fizisks un garīgs attīrīšanās rituāls, kas var kalpot par pamatu dzīvesveida maiņai, vairāk piedomājot par ķermeņa labsajūtu. Gavēņa laikā jāierobežo ēdienkarte, atsakoties no gaļas, saldumiem, kafijas un alkohola, lai ļautu ķermenim attīrīties un atjaunoties. Galvenais pamatnoteikums šajā laikā ir pieticība, līdz ar to ēdienreizēs dominē graudaugi, kurus papildina dārzeņi, kas ļauj variēt ar maltītes izvēli. Taču gavēnis nebūt nenozīmē garlaicīgu, vienveidīgu vai nebaudāmu ēdienu. Tieši tādēļ restorāni “Tex-Mex” un “Tex-Mex Republic” piedāvā divas vienkāršas receptes, ar kurām paspilgtināt gavēņa ēdienkarti.

Tomātu biezzupa ar lēcām

Pagatavošana:

Sīpoliem un ķiplokiem veic pirmapstrādi, viegli apcep un savāra ar kapātiem tomātiem savā sulā, pievieno tomātu sulu un dārzeņu buljonu. Pievieno garšvielas un soju. 

Lēcas novāra sālsūdenī bez mērcēšanas, lai tās pēc iespējas mazāk plīstu. Zupu pasniedz  75°C karstumā, lej traukā un zupas vidū pievieno karstas lēcas. Dekorē ar kapātiem pētersīļiem.

Nepieciešams:

Tomāti savā sulā 145g
Sīpoli 33g
Kanādas lēcas pelēkās 15g
Turku lēcas oranžas 15g
Ķiploki 7g
Dārzeņu buljons 90g
Tomātu sula 60g
Soja 10g
Cukurs 3g
Sāls 1g
Pipari 
Lauru lapas
Pētersīļi 4g

Arenčīnī

Pagatavošana:

Dārzeņiem veic pirmapstrādi. Lai pagatavotu rīsu bumbiņas, novāra rīsus. Dārzeņus ( burkānus, sīpolus ) sagriež smalkos kubiņos (2x2 mm), apcep uz sakarsētas pannas un pievieno novārītos rīsus, saldo krējumu un rīvētu sieru. 

Atdzesē un veido bumbiņas aptuveni 2 cm diametrā. Panē miltos – saldā krējumā -  rīvmaizē un cep fritierī 180°C  zeltaini brūnus. 

Mērcei kubiņos sagriež dārzeņus (8x8 mm), uz sakarsētas pannas lej eļļu un apcep dārzeņus zeltaini brūnus. 

Pievieno nedaudz dārzeņu buljonu, pasautē, pievieno tomātu sulu, sāli, cukuru un timiāna lapiņas. Pasautē. Pasniedz zupas šķīvī kā attēlā. Pārber ar parito sieru un bazilika pesto. 

Nepieciešams:

Rīsi 70g
Krievijas siers 30g
Burkāni 25g
Sīpoli 25g
Saldais krējums 60g


Mērcei:
Tomātu sula 150g
Burkāni 30g
Sīpoli 30g
Paprika 30g
Timiāns 3g
Ķiploki 15g
Sāls 2g
Cukurs 10g
Bazilika pesto 15g
Siers Parito 8g
Eļļa Valdo 10g
Rīvmaize 30g
Eļļa frī 30g
Diedzētie zirņi 5g


  

Saistītie raksti

Uztura mācība. Maize- svarīgs ikdienas pārtikas produkts
Atsvaidzinošs gardums - vasaras laša salāti Džemija Olivera gaumē, recepte
26. februāris 18:00 Interesantas Jēra gaļas receptes ar Sergeju Šiporovu
El Bulli – pasaulslavens restorāns ar neredzētiem ēdieniem
Baltijas vīnzinis 2012 ir latvietis Jānis Kaļķis


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts