Raksti
25.11.2011

Single malt īpašības, kvalitāti un faktūru nosaka vairāki faktori,
ieskaitot alkoholu, ūdeni un dažādu garšu salikumu, kā piemēram
vanilīnu. Pat neliela ietekmējošo faktoru proporciju atšķirība var
ietekmēt viskija garšas īpašības gan pavisam nedaudz, gan ļoti
kardināli.
10.11.2011

Lai siltāk un labāks noskaņojums, lūk, dažas karstu kokteiļu receptes, kuras var mēģināt sagatavot arī mājās.
08.11.2011
Šogad rudens mūs lutinājis ne pa jokam, bet ziema neatgriezeniski nāk.
Arvien biežāk vakaros gribas ieritināties siltā segā un nedarīt neko, ja
nu vienīgi iemalkot karstu dzērienu, sajust kanēļa smaržu un kliedēt
iestājušos tumsu.
27.10.2011

Bioloģiskā lauksaimniecībā audzētu pārtikas produktu ražošanā nav
izmantots mākslīgais mēslojums, ķīmiskas piedevas – nekādi pesticīdi,
insekticīdi, herbicīdi, un ir paaugstinātas dzīvnieku labturības
prasības. Ekoloģiski tīri audzēta pārtika ir daudz garšīgāka. Augļi un
dārzeņi ir sulīgāki un garšas ziņā bagātāki.
25.10.2011

Moldova visā pasaulē ir plaši pazīstama ne tikai kā valsts, no kuras nāk
izcili vīni ar senu un tradīcijām bagātu ražošanas vēsturi, bet arī kā
valsts, kas ražo un piedāvā citiem baudīt augstas kvalitātes brendiju,
kas gatavots no augstvērtīga vīnogu spirta, izturēts ozolkoka mucās un
kuram piemīt zeltaina dzintara krāsa, patīkams aromāts un maiga garša.
14.10.2011

Pēdējos gados arvien aktuālāks kļūst jautājums par ekoloģiju, kā arī
arvien vairāk cilvēku sāk pievērsties ekoloģiskam – zaļam dzīvesveidam.
Zaļā dzīvesveida neatņemama sastāvdaļa ir ekoloģiska pārtika.
13.10.2011

Atdzesētus dzērienus lietoja jau senie grieķi un romieši, kas tos, īpaši
vīnu, atdzesēja ar sniegu vai ledu. Priekšrocības, ko sniedza impērijas
plašumu daudzie ledāji, gan baudīja tikai izredzētie elites pārstāvji,
kas varēja atļauties transportēt aukstās preces kilometriem tālu līdz
saviem namiem Vidusjūras piekrastē.
19.09.2011

Vīnu industrijā vadošais starptautiskais izdevums Drinks International
savā augusta-septembra izdevumā ir publicējis sarakstu ar labākajiem
vīniem, kurā Jacob’s Creek ir atzīts par vienu no pasaulē
atpazīstamākajiem vīna zīmoliem, ierindojot to saraksta trešajā vietā
aiz Spānijas Torres un Čīles Concha Y Toro.
16.09.2011

Vai mūsu laikos ir viegli darīt putojošo dzērienu?
Alus tradīcijas Latvijā ir daudz bagātākas un spilgtākas nekā Lietuvā
vai Igaunijā, tomēr vietējās varas iestādes dara visu, lai šī dzēriena
ražotāji te ciestu vairāk nekā visļaunākajās paģirās: smacē ar
nodokļiem, mazajām darītavām nepiešķir akcīzes atlaides, vispār nekādi
nepalīdz.
15.09.2011

Ja uz pudeles rakstīts "whisky" - tad varam būt droši ka tas ražots Skotijā. Ja "whiskey", tad jebkur citur, bet ne Skotijā.
15.09.2011

Vīna darīšana no vīnogām patlaban ir eksperimentāla nozare, kuras mērķis
nav pašatpelnīšanās, drīzāk tas ir ekskluzīvs biznesa veids un dārgs
hobijs.
13.09.2011

Pēc bioloģiskās (arī biodinamiskās, organiskās) metodes strādājošie
zemnieki izmanto vispārpieņemtu praksi, lai samazinātu cilvēka ietekmi
uz vidi, vienlaikus nodrošinot pēc iespējas dabiskāku lauksaimniecības
sistēmas darbību.
13.09.2011

Latvijā jau no vissenākajiem laikiem kā garda oga un īpaši spēcīgs
dabiskais ārstniecības līdzeklis ir pazīstamas meža mellenes, taču ar
katru gadu Latvijā aizvien populārākas kļūst krūmmellenes, sauktas arī
par augststumbra mellenēm.
13.09.2011

Kivi lietošana uzturā palīdz saglabāt labu veselību. Šajā rakstā
apkopotas piecas pozitīvas šī augļa īpašības, kas labvēlīgi ietekmē
cilvēka veselību.
12.09.2011

Jēkaba kazarmās, kur vēl pirms kāda laika atradās vīnu veikals, notiek
rosība. Telpās valda kņada un mākslinieciska nekārtība, jo plānots, ka
septembra pirmajā pusē šeit durvis vērs jauns restorāns.
02.09.2011

Samazinot sāls patēriņu vismaz uz pusi, ievērojami samazinās potenciālā iespējamība saslimt ar sirdsslimībām, vēsta jaunākie pētījumi.
01.09.2011
Jauns kanādiešu pētījums vēsta, ka, ikdienā regulāri lietojot piena produktus, var panākt "lieliskus rezultātus gan pašsajūtas, gan izskata, gan veselības ziņā."
30.08.2011

Pasaules Veselības organizācija veic pētījumus un apkopo tos statistikā, lai dotu priekšstatu par Eiropas situāciju aptaukošanās jautājumā.
15.08.2011

Latvijas Ārstu biedrība sadarbībā ar Veselības ministriju, popularizējot veselīgu uzturu, ir noteikuši, kā veselīgā un liesā veidā uzņemt ikdienas ogļhidrātu devu.
03.08.2011

Patlaban karstums nedaudz pierimis, tomēr vasara vēl turpinās, tāpēc jācer, ka arī siltais laiks vēl atgriezīsies. Karstumā uztura speciālisti iesaka izvēlēties vieglāku un pēc iespējas augļus un dārzeņus saturošu pārtiku. Tai pat laikā karstumā būtiski pievērst uzmanību arī dažādu produktu uzglabāšanai atbilstošā temperatūrā, lai tie ātrāk nesabojātos. Īpaši svarīgi tas ir arī kafejnīcās, restorānos un citos ēdināšanas uzņēmumos, kuros ik dienas apgrozās un mielojas pat vairāki simti cilvēku.
02.08.2011

Mūsdienās veselīgam uzturam kļūst arvien lielāka nozīme, Pasaules Veselības organizācija ir izdevusi 5 vienkāršas rekomendācijas veselīgākam uzturam