Raksti
16.09.2011

Vai mūsu laikos ir viegli darīt putojošo dzērienu?
Alus tradīcijas Latvijā ir daudz bagātākas un spilgtākas nekā Lietuvā
vai Igaunijā, tomēr vietējās varas iestādes dara visu, lai šī dzēriena
ražotāji te ciestu vairāk nekā visļaunākajās paģirās: smacē ar
nodokļiem, mazajām darītavām nepiešķir akcīzes atlaides, vispār nekādi
nepalīdz.
15.09.2011

Ja uz pudeles rakstīts "whisky" - tad varam būt droši ka tas ražots Skotijā. Ja "whiskey", tad jebkur citur, bet ne Skotijā.
15.09.2011

Vīna darīšana no vīnogām patlaban ir eksperimentāla nozare, kuras mērķis
nav pašatpelnīšanās, drīzāk tas ir ekskluzīvs biznesa veids un dārgs
hobijs.
13.09.2011

Pēc bioloģiskās (arī biodinamiskās, organiskās) metodes strādājošie
zemnieki izmanto vispārpieņemtu praksi, lai samazinātu cilvēka ietekmi
uz vidi, vienlaikus nodrošinot pēc iespējas dabiskāku lauksaimniecības
sistēmas darbību.
13.09.2011

Latvijā jau no vissenākajiem laikiem kā garda oga un īpaši spēcīgs
dabiskais ārstniecības līdzeklis ir pazīstamas meža mellenes, taču ar
katru gadu Latvijā aizvien populārākas kļūst krūmmellenes, sauktas arī
par augststumbra mellenēm.
13.09.2011

Kivi lietošana uzturā palīdz saglabāt labu veselību. Šajā rakstā
apkopotas piecas pozitīvas šī augļa īpašības, kas labvēlīgi ietekmē
cilvēka veselību.
12.09.2011

Jēkaba kazarmās, kur vēl pirms kāda laika atradās vīnu veikals, notiek
rosība. Telpās valda kņada un mākslinieciska nekārtība, jo plānots, ka
septembra pirmajā pusē šeit durvis vērs jauns restorāns.
02.09.2011

Samazinot sāls patēriņu vismaz uz pusi, ievērojami samazinās potenciālā iespējamība saslimt ar sirdsslimībām, vēsta jaunākie pētījumi.
01.09.2011
Jauns kanādiešu pētījums vēsta, ka, ikdienā regulāri lietojot piena produktus, var panākt "lieliskus rezultātus gan pašsajūtas, gan izskata, gan veselības ziņā."
30.08.2011

Pasaules Veselības organizācija veic pētījumus un apkopo tos statistikā, lai dotu priekšstatu par Eiropas situāciju aptaukošanās jautājumā.
15.08.2011

Latvijas Ārstu biedrība sadarbībā ar Veselības ministriju, popularizējot veselīgu uzturu, ir noteikuši, kā veselīgā un liesā veidā uzņemt ikdienas ogļhidrātu devu.
03.08.2011

Patlaban karstums nedaudz pierimis, tomēr vasara vēl turpinās, tāpēc jācer, ka arī siltais laiks vēl atgriezīsies. Karstumā uztura speciālisti iesaka izvēlēties vieglāku un pēc iespējas augļus un dārzeņus saturošu pārtiku. Tai pat laikā karstumā būtiski pievērst uzmanību arī dažādu produktu uzglabāšanai atbilstošā temperatūrā, lai tie ātrāk nesabojātos. Īpaši svarīgi tas ir arī kafejnīcās, restorānos un citos ēdināšanas uzņēmumos, kuros ik dienas apgrozās un mielojas pat vairāki simti cilvēku.
02.08.2011

Mūsdienās veselīgam uzturam kļūst arvien lielāka nozīme, Pasaules Veselības organizācija ir izdevusi 5 vienkāršas rekomendācijas veselīgākam uzturam
27.07.2011

Bieži dzirdēts par veselīgu dzīvesveidu, bet ko īsti tas nozīmē? Kopumā tas nozīmē, ka cilvēks nesmēķē, saglabā atbilstošu svaru, lieto veselīgu pārtiku un nodarbojas ar sportu. Patiesībā tas ir vienkāršāk nekā izklausās. Veselīga dzīvesveida speciālisti iesaka
vienkāršus veidus, kā ieviest vairāk kustību savā dzīvē, pilnībā neizmainot savu dienaskārtību.
25.07.2011

Vaniļa ir atzīta par pasaulē atzītāko un populārāko garšu, ko plaši izmanto gan profesionāļi savos restorānos, gan vienkāršāku ēdienu gatavotāji ikdienā.
21.07.2011

2009.gada nogalē Latvijā tika dibināta Latvijas Vīngliemežu audzētāju
bierība, kas apvienu parka vīngliemeža Helix Pomatia audzētājus.
20.07.2011

Lielākoties šie augļi nāk no Āzijas vai Amerikas, tomēr tiem ir liels pieprasījums arī Eiropā, it īpaši pavāru vidū, to retuma, brīnumaino īpašību un savdabības dēļ.
19.07.2011
Flair bartending ir bārmeņu māka manipulēt ar bāra rīkiem (pudelēm, glāzēm utt.) sarežģītos, žilbinošos veidos, lai izklaidētu viesus. Sakarā ar nozares attīstību bārmeņa profesija ir kļuvusi ļoti pieprasīta, tāpēc piedāvājam Jums nelielu ieskatu.
13.07.2011

Latvijā
enerģijas dzērieni ir diezgan populāri un izplatīti, taču tieši cik iedarbīgs ir šis dzēriens ar tam piedēvētajām brīnumainajām īpašībām.
12.07.2011

Ģenētiski modificēti produkti ir tas, par ko šobrīd Eiropas pārtikas eksperti diskutē visvairāk. To ietekme ir ļoti pretrunīga.
Vai gaidāms, ka ĢM produkti sāks dominēt pārtikas tirgū?
12.07.2011
Saldētas sulas, krējuma, piena, saldējums, saldējuma kokteiļi, sorberti
un citi ledainie deserti – vasarīgās maltītes un brīvdienas ir gandrīz
neidomājamas bez kāda no šiem ledainajiem un atsvaidzinošajiem
desertiem. Ne velti šis ir laiks, kad saldējuma ražotāji gūst lielāko
peļņu.