Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

10.11.2011

Dažas idejas karstiem bezalkoholiskiem un alkoholiskiem kokteiļiem

Lai siltāk un labāks noskaņojums, lūk, dažas karstu kokteiļu receptes, kuras var mēģināt sagatavot arī mājās.








Alkoholiskie:

Russian Coffee (krievu kafija)
15 ml kafijas liķiera
15 ml riekstu liķiera
7 ml vodkas
Karsta kafija

Krūzē ielej alkoholu. Pievieno karstu kafiju. Dzērienu pārklāj ar putukrējuma cepurīti. Pārkaisa ar muskatriekstu, kanēli un kakao pulveri.
 
Amerikāņu groks
1 cukurgraudiņš
1 tējkarote citronu sulas
50 ml gaišā ruma

Cukurgraudiņu, citronu sulu un rumu ielej krūzē, pievieno karstu ūdeni un samaisa.
 
Karstvīns
Pudele sarkanvīna
2 apelsīni
Kanēļa standziņa
5 krustnagliņas
3 ēdamkarotes medus
5 smaržīgie pipari

Apelsīnam nogriež mizas un izspiež sulu. Katlā ielej vīnu un pievieno apelsīna miziņas, kanēli, krustnagliņas un piparus. Visu uzkarsē. Uzkarsētam vīnam pievieno medu un maisa, līdz medus izkusis. Karstvīnam pielej apelsīnu sulu un samaisa.
 
Viskija punšs (viskiju var aizstāt arī ar rumu)
50 ml viskija
Citrons
Karsta tēja
Cukurs

Glāzē ielej viskiju un pievieno tam saspiesta citrona sulu. Ievieto glāzē karoti, lai tā nesaplaisā un pārlej ar karstu tēju. Cukuru pievieno pēc garšas.
 
Karstais balzams
Melnais Rīgas balzams
Upeņu sula
1-2 krustnagliņas

Sajauc Melno Rīgas balzamu ar upeņu sulu attiecībā 1 pret 4, pievieno krustnagliņas un uzkarsē. Pasniedz karstu (neuzvārīt!).

Kokteilis Spicy apple
50 g ruma Captain Morgan Spiced
150 g ābolu sulas
Dažas šķēlītes svaiga ābola

Var izvēlēties jebkuru ābolu sulu, bet, lai kokteiļa garša būtu izteiktāka, ieteicams izmantot rumu Captain Morgan Spiced. Rumu un ābolu sulu ielej katliņā un uzkarsē – vēlams līdz 70 °C. Nepieļaut, lai dzēriens sāk vārīties! Ābolu sagriež šķēlītēs. Gatavu karsto dzērienu uzlej uz ābola šķēlītēm un pasniedz, dekorētu ar kanēļa standziņu.

Kokteilis Karstā dzērvenīte
30 g degvīna
20 g dzērveņu liķiera
120 g dzērveņu sulas (vēlams, svaigas)
20 g grenadīna
Bez alkohola
150 g dzērveņu sulas
20 g grenadīna
Tējkarote pūdercukura

Gan degvīnu, gan dzērveņu liķieri vari izvēlēties atbilstoši savai gaumei. Būtu ieteicams izvēlēties svaigi spiestu sulu. Visas kokteiļa sastāvdaļas salej katliņā un uzkarsē, nepārsniedzot 70°-80 °C robežu. Šo kokteili var pasniegt pie saldiem desertiem.

Kokteilis Ingvera groks
50 g džina
120 g ābolu sulas
10 g laima sīrupa
50 g svaiga ingvera saknes
120 g ābolu sulas
10 g laima sīrupa
50 g svaiga ingvera saknes

Ingvera sakni sagriež ripiņās, ielej katliņā pārējās kokteiļa sastāvdaļas, pievieno ingveru un uzkarsē līdz 80 °C .

Bezalkoholiskie:

Karstais medus kokteilis
120g medus 
1,5 l ūdens 
80 g cukura    
3 krustnagliņas
5 melnie pipari
Naža gals ingvera pulvera
2 t.k. kanēļa
2 t.k. žāvētu piparmētru  

¼ l ūdens ar medu uzvāra un noputo. Atsevišķi uzvāra ¼ l ūdens ar cukuru, samaisa ar medus ūdeni un vāra uz nelielas uguns, līdz viss ūdens iztvaikojis. 1l ūdens katlā ar vāku 15 min. vāra tikai garšvielas, pēc tam atstāj 10 min. ievilkties. Tad caur sietiņu garšvielu novārījumu pielej medus-cukura maisījumam.Visu vēlreiz uzkarsē un pasniedz karstu.

Kokteilis Ingvera groks (bez alkohola)
120 g ābolu sulas
10 g laima sīrupa
50 g svaiga ingvera saknes

Ingvera sakni sagriež ripiņās, ielej katliņā pārējās kokteiļa sastāvdaļas, pievieno ingveru un uzkarsē līdz 80 °C . Bezalkoholiskā versija ir kā radīta, ja vēlaties sevi palutināt ar ko garšīgu un veselīgu.

Kokteilis Karstā dzērvenīte (bez alkohola)
150 g dzērveņu sulas
20 g grenadīna
tējkarote pūdercukura

Kokteiļa sastāvdaļas salej katliņā un uzkarsē, nepārsniedzot 70°-80 °C robežu. Šo kokteili vari pasniegt pie saldiem desertiem.


Ilze Mežniece

  

Saistītie raksti

Šefpavāre Svetlana Riškova: Ģimene ir mani galvenie ēdienu kritiķi
Saldēti dārzeņi, augļi un ogas
Mājas kafejnīcu dienas visā Latvijā gaida viesus no jūlija līdz oktobrim
Rudens Rīgas restorānu nedēļa no 9. oktobra
Nespresso Professinal- gardākā kafija


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts