Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

15.11.2014

Rostbifs ar vīna mērci

Rostbifs ar vīna mērci

Porciju skaits:
6 -7 porcijas

Pagatavošanas laiks: 2 stundas

Sastāvdaļas:

1½ kg liellopu gaļas fileja, attīrīta no cīpslām un liekajiem taukiem
2 tējkarotes sāls
1 tējk. piparu
1 sīpols
2 burkāni
5 dl ūdens
 
Sarkanvīna mērci:
3 ēd. sviesta 
1 neliels sīpols
1 ķiploks
2 ēd. miltu
3 dl buljons
3 ½ dl sarkanvīns
1 tējkarote sāls
½ tējkarote timiāns
¼ tējkarotes rupji malti pipari

Pagatavošana

Liellopa fileju nomazgā,ieberzē ar sāli un pipariem un ievieto gaļas termometru biezākajā daļā. Nomizo sīpolu un burkānus, sagriež sīpolu daiviņās un burkānus gabalos. Izkausē pannā sviestu un liek cepties gaļu. Apkārt izkārtot sīpolus un burkānus.


Gatavošanas laiks ir atkarīgs no steika biezuma.  Ja termometrs rāda 65 ° C tad cepetis iekšpusē ir rozā, ja rāda 70 ° C temperatūru, tad griezums būs pelēks.
 
Kad cepetis gatavs, izņem no cepeškrāsns, ietin to alumīnija folijā un ļaut atpūsties vismaz 15 minūtes pirms griešanas. 
Pirms pasniegšanas to sagriež plānās šķēlītēs.
 
Sarkanvīna mērci:
Smalki sasmalciniet sīpolus un ķiplokus un apcept to 1 ēdamkarotē sviesta, līdz tie kļūst spīdīgi un mīksti, taču nezaudē krāsu. 

Apkaisa ar miltiem un atšķaida 3 dl vīna. Pievieno timiānu un piparus un vāra mērci vismaz uz 15 min.
Izkāš mērci. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pievieno atlikušo vīnu, pievieno  sāli un samaisa, pievieno 2 ēdamkarotes sviesta.
 
Pasniedz ar kartupeļiem, un zaļiem salātiem


Porciju skaits: 4

sastāvdaļas:

8 kartupeļi
2 ķiploka daiviņas
1 tējkarote sāls
½ tējk piparu
2 - 2½ dl krējuma vai piena
 dzeltens siers


Pagatavošana:

Nomizo kartupeļus un sagriež plānās šķēlītēs, liek cepamtraukā. Pārkaisa ar smalki sagrieztu ķiploku, sāli un pipariem. Pārlej krējumu. Liek sakarsētā krāsnī, 200 ° C. Gatavošanas laiks aptuveni 1 stundu. 20 minūtes pirms kartupeļi gatavi, pārkaisa tos ar sieru. Turpina cept līdz kartupeļi gatavi. 

Kartupeļu sacepumus var būt ļoti atšķirīgs. Var pievienot smalki sakapātus sīpolus, plānus puravu gredzenus, sasmalcinātu papriku, nedaudz čilli. Var arī sēņu šķēlītes.

Ja kartupeļu šķēlītes iepriekš pavāra kādas 3-5 min, tad cepšana laiku krāsnī, var saīsināt.

  

Saistītie raksti

Pērļu grūbas ar kuprlaša ikriem – recepte Baltā galdauta svētkiem
Mājās gatavoti zivju pirkstiņi un aromātiskais zirņu biezenis ar piparmētrām (receptes)
Veselīgs ēdiens nav dārgas salātlapas
Zivis veselībai un ilgam mūžam
MULTIPACK sortimentā orģināla dizaina kastes 0,33L un 0,5L pudelēm


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts