Katru gadu 13. februārī svinam Starptautisko pankūku dienu. Piedāvājam gardu pankūku recepti.
Pankūku torte
4-6 porcijas
Sastāvdaļas
300 ml kviešu miltu
1 ēd. kar. Dansukker baltā smalkā cukura
1/2 tējk. sāls
600 ml piena
3 olas
sviests vai margarīns cepšanai
Pildījumam un garnējumam
aptuveni 500 g ogu (pēc izvēles)
ievārījums
aptuveni 300 ml krējuma
Sajauc mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas traukā. Pievieno pusi no paredzētā piena daudzuma un maisa, līdz masa kļūst viendabīga. Pēc tam pievieno olas un atlikušo pienu, un maisa, līdz mīkla viendabīgi sajaukusies.
Sagatavo pannu cepšanai un uzkarsē to. Uz pannas izkausē nedaudz sviesta vai margarīna. Pēc tam cep pankūkas.
Garnēšanai atlasa skaistākās ogas. Kārto pankūkas ar ievārījumu, ogām un saputotu svaigo krējumu kārtās. Dekorē ar ogām.
Padoms
Nākamreiz, kad cepsiet pankūkas, izkausētajam sviestam pievienojiet nedaudz cukura. Tas padarīs pankūkas zeltainākas un piešķirs vieglu karameļu garšu.
Pamēģiniet arī pankūkas nedaudz pārliet ar Dansukker niedru sīrupu.
Šo recepti sastādīja
Dansukker