Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti



29.12.2013

Absinta pasniegšana

Ir dažādas Absinta pasniegšanas metodes – dažiem patīk to baudīt, sajaucot ar ūdeni.

29.12.2013

Viskija un ēdiena saderība

Nevienam nav svešs fakts, ka izsmalcinātu vīnu vēl pilnīgāku padara pareiza ēdiena izvēle pie tā. Patiesībā, ne tikai dārgs “chateau” vai vintage “reserva” u.t.t., bet arī vidējas klases vīns mainīs savas labās īpašības uz augšu, ja tiks pasniegts pie pareiza ēdiena.


03.12.2013

Kāposts – organisma attīrītājs. Veģetārā šnicele

Kāposts ir viens no pilnvērtīgākajiem un vienlaikus arī pieejamākajiem dārzeņiem Latvijas rudens ražas laikā. Tas satur spēcīgus dabīgu dziedniecisku vielu savienojumus, kas veicina kaitīgo vielu izvadīšanu un organisma attīrīšanos. Kāposts arī palīdz dezinficēt ārējas brūces un uzlabot organisma iekšējo veselību. 




13.11.2013

Astoņas lietas, kas jāzina par vēlajām brokastīm jeb „brunch”

Ne tikai visā pasaulē, bet arī Latvijā aizvien populārāka kļūst vēlo brokastu jeb „brunch” kultūra, kad svētdienās maltīte laiski pāriet no brokastīm pusdienās. Tādēļ, uzsākot savu vēlo brokastu piedāvājumu, restorāns „Aqua Luna” ir apkopojis astoņas lietas, ko būtu vērts zināt par šo tradīciju.




04.11.2013

Olīveļļa

Olīveļļa ir augu eļļa, kas tiek izgatavota no olīvkoka Olea europaea augļiem olīvēm. Olīveļļu iegūst kā no šo augļu mīkstuma, tā arī no sēklām. Olīveļļa ir dažādu taukskābju triglicerīdu maisījums, kurā dominē oleīnskābes esteri -virs 80%. Olīveļļā ir samērā maz E vitamīna, salīdzinot ar citām eļļām.


04.11.2013

Rudens semestris bārmeņu skolā turpinās. Sākums 19. novembrī

Visapjomīgākais skolas kurss, kas ietver visas nepieciešamās nodarbības, lai iekļūtu aiz bāra letes un profesionāli apkalpot viesus. Lekcijas un nodarbības vada Latvijas pazīstamie bārmeņi, bāru vadītāji, barista un citi pieaicinātie lektori.
​Pirmā nodarbība 19.11.





08.10.2013

Rudens semestris bārmeņu skolā turpinās!


pirmā nodarbība  14.oktobrī

Visapjomīgākais skolas kurss, kas ietver visas nepieciešamās nodarbības, lai iekļūtu aiz bāra letes un profesionāli apkalpot viesus. Lekcijas un nodarbības vada Latvijas pazīstamie bārmeņi, bāru vadītāji, barista un citi pieaicinātie lektori.




03.09.2013

HoReCa.LV IESAKA

Rīga Food 2013 izstādes laikā notiks vairāki interesanti pasākumi. HoReCa.lv cita starpā iesaka apmeklēt „Pavāru kluba” , „Vitrum”  un „Farm Frites” stendus.

Izstādēs laikā  „Pavāru kluba” stendā varēs iepazīties   ar  Farm Frites zīmola produkciju.



Savukārt  trešdien, ceturtdien un piektdien sadarbībā ar Vitrum (Vitrum stendā) plkst.: 12:00 līdz 13:00 būs  prezentācijas ar Vitrum jaunās paaudzes fritieri un Farm Frites  produkciju.


 Visi interesenti laipni gaidīti.



27.08.2013

Veikals labas garšas cienītājiem

Labas garšas semināri piedāvā labāko, ko var sagaidīt no vakariņām ārpus mājas – patīkamu, omulīgu gaisotni, vīnu, informāciju, idejas, sarunas… un, protams, labu, jūsu klātbūtnē pagatavotu maltīti, kas ik reizi sastāv no 5 gardiem ēdieniem.


21.08.2013

Kazas piens veselībai un skaistumam

Kazas piens veselībai un skaistumamAptuveni 2% no pasaulē izdzertā piena saražo kazas. Kazu audzēšanai ir pieaugoša uzturvērtības un ekonomiskā nozīme. Tas tāpēc, ka kaza ir izturīgs dzīvnieks, kas spēj pielāgoties dažādiem klimatiskajiem apstākļiem.

21.08.2013

KOKTEIĻU AKADĒMIJA

Atvērto durvju diena 28.augustā. 

Tuvākā nodarbība 2. septembrī.

 Fantastiski aizraujošs un visatraktīvākais Bar Department modulis
 - kokteiļi!


13.08.2013

Drošam ir jābūt ne tikai ēdienam, bet arī traukam, kurā tas pasniegts


Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem atgādina, ka vienmēr, iegādājoties traukus, kuros tiks gatavoti un pasniegti ēdieni, to izplatītājam vai ražotājam ir jāpieprasa dokumenti, kas apliecina, ka, traukiem nonākot saskarē ar pārtiku, nenotiks dažādu cilvēkam kaitīgu vielu migrācija jeb citiem vārdiem sakot – traukos esošās vielas neapdraudēs patērētāju veselību.



05.08.2013

“Kartupeļu akadēmija”- kartupeļu vēsture un izcelsme

 “Kartupeļu akadēmija”, tā ir jauna rubrika, kuras ietvaros  jūs varēsiet uzzināt par kartupeļu izcelsmi, kvalitātes kritērijiem, pagatavošanas veidiem un daudz ko citu, kas noderēs gan gatavojot kartupeļus mājās virtuvē, gan restorānā.



Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts