Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

13.11.2013

Astoņas lietas, kas jāzina par vēlajām brokastīm jeb „brunch”

Ne tikai visā pasaulē, bet arī Latvijā aizvien populārāka kļūst vēlo brokastu jeb „brunch” kultūra, kad svētdienās maltīte laiski pāriet no brokastīm pusdienās. Tādēļ, uzsākot savu vēlo brokastu piedāvājumu, restorāns „Aqua Luna” ir apkopojis astoņas lietas, ko būtu vērts zināt par šo tradīciju.




04.11.2013

Olīveļļa

Olīveļļa ir augu eļļa, kas tiek izgatavota no olīvkoka Olea europaea augļiem olīvēm. Olīveļļu iegūst kā no šo augļu mīkstuma, tā arī no sēklām. Olīveļļa ir dažādu taukskābju triglicerīdu maisījums, kurā dominē oleīnskābes esteri -virs 80%. Olīveļļā ir samērā maz E vitamīna, salīdzinot ar citām eļļām.


04.11.2013

Rudens semestris bārmeņu skolā turpinās. Sākums 19. novembrī

Visapjomīgākais skolas kurss, kas ietver visas nepieciešamās nodarbības, lai iekļūtu aiz bāra letes un profesionāli apkalpot viesus. Lekcijas un nodarbības vada Latvijas pazīstamie bārmeņi, bāru vadītāji, barista un citi pieaicinātie lektori.
​Pirmā nodarbība 19.11.





08.10.2013

Rudens semestris bārmeņu skolā turpinās!


pirmā nodarbība  14.oktobrī

Visapjomīgākais skolas kurss, kas ietver visas nepieciešamās nodarbības, lai iekļūtu aiz bāra letes un profesionāli apkalpot viesus. Lekcijas un nodarbības vada Latvijas pazīstamie bārmeņi, bāru vadītāji, barista un citi pieaicinātie lektori.




03.09.2013

HoReCa.LV IESAKA

Rīga Food 2013 izstādes laikā notiks vairāki interesanti pasākumi. HoReCa.lv cita starpā iesaka apmeklēt „Pavāru kluba” , „Vitrum”  un „Farm Frites” stendus.

Izstādēs laikā  „Pavāru kluba” stendā varēs iepazīties   ar  Farm Frites zīmola produkciju.



Savukārt  trešdien, ceturtdien un piektdien sadarbībā ar Vitrum (Vitrum stendā) plkst.: 12:00 līdz 13:00 būs  prezentācijas ar Vitrum jaunās paaudzes fritieri un Farm Frites  produkciju.


 Visi interesenti laipni gaidīti.



27.08.2013

Veikals labas garšas cienītājiem

Labas garšas semināri piedāvā labāko, ko var sagaidīt no vakariņām ārpus mājas – patīkamu, omulīgu gaisotni, vīnu, informāciju, idejas, sarunas… un, protams, labu, jūsu klātbūtnē pagatavotu maltīti, kas ik reizi sastāv no 5 gardiem ēdieniem.


21.08.2013

Kazas piens veselībai un skaistumam

Kazas piens veselībai un skaistumamAptuveni 2% no pasaulē izdzertā piena saražo kazas. Kazu audzēšanai ir pieaugoša uzturvērtības un ekonomiskā nozīme. Tas tāpēc, ka kaza ir izturīgs dzīvnieks, kas spēj pielāgoties dažādiem klimatiskajiem apstākļiem.

21.08.2013

KOKTEIĻU AKADĒMIJA

Atvērto durvju diena 28.augustā. 

Tuvākā nodarbība 2. septembrī.

 Fantastiski aizraujošs un visatraktīvākais Bar Department modulis
 - kokteiļi!


13.08.2013

Drošam ir jābūt ne tikai ēdienam, bet arī traukam, kurā tas pasniegts


Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem atgādina, ka vienmēr, iegādājoties traukus, kuros tiks gatavoti un pasniegti ēdieni, to izplatītājam vai ražotājam ir jāpieprasa dokumenti, kas apliecina, ka, traukiem nonākot saskarē ar pārtiku, nenotiks dažādu cilvēkam kaitīgu vielu migrācija jeb citiem vārdiem sakot – traukos esošās vielas neapdraudēs patērētāju veselību.



05.08.2013

“Kartupeļu akadēmija”- kartupeļu vēsture un izcelsme

 “Kartupeļu akadēmija”, tā ir jauna rubrika, kuras ietvaros  jūs varēsiet uzzināt par kartupeļu izcelsmi, kvalitātes kritērijiem, pagatavošanas veidiem un daudz ko citu, kas noderēs gan gatavojot kartupeļus mājās virtuvē, gan restorānā.



29.07.2013

Akreditētā Rīgas Ekonomikas un Biznesa skola piedāvā apgūt aktuālas profesijas

Akreditētā Rīgas Ekonomikas un Biznesa skola nodrošina iespēju apgūt mūsdienu Latvijas un ārzemju darba tirgū aktuālu profesiju īsākajā laikā (no 9 līdz 16 mēneši)

Viesnīcu servisa speciālists
Šī 3. līmeņa kvalifikācijas programma gatavo servisa organizēšanas speciālistus viesnīcu tipa uzņēmumiem. 

25.06.2013

Kafijas pasaulē

Cik patīkami sākt rītu ar malku aromātiskas kafijas! Šodien kafija ir neatņemama daudzu brokastu un kafijas paužu sastāvdaļa, bet cik daudz mēs zinām par šo dzērienu?



27.05.2013

5 indīgi ēdieni, kurus mēs mīlam ēst

Katru dienu mēs apēdam dažādus ēdienus, kuri sevī iekšā tur nāvējošas indes. Lielākoties mums par to nav jāuztraucas, jo masu ražotāji nodrošina, lai augļi un dārzeņi, ko lietojam uzturā, būtu droši, tomēr laiku pa laikam konstatē nāves gadījumus tieši, kad cilvēks apēd indīgā auga nepareizo daļu.   

24.05.2013

Medus - unikāls produkts cilvēka veselībai

Medu mēdz dēvēt par labākajām zālēm pasaulē. Tas satur glikozi, fruktozi, olbaltumvielas un fermentus, kā arī vitamīnus, minerālvielas un organiskās skābes.







16.05.2013

5 idejas kā būtiski palielināt restorāna terases apgrozījumu vasaras sezonā

Brio Engineering ir vadošā restorānu automatizācijas IT risinājumu kompānija. Tā kā ir sākusies aktīva pavasara-vasaras sezonas un restorāni atklāj vasaras terases, tad Brio Engineeringmēs  vēlas padalīties savos noslēpumos, kā jūsu biznesu padarīt vēl veiksmīgāku.    
Ja jūsu restorānam ir vasaras terase, tad jums būs ļoti noderīgi šie 5 padomi par to, kā vairākkārt palielināt tās apgrozījumu!  



Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts