Kā ēst un dzīvot ekoloģiskāk?
Bioloģiskā lauksaimniecībā audzētu pārtikas produktu ražošanā nav
izmantots mākslīgais mēslojums, ķīmiskas piedevas – nekādi pesticīdi,
insekticīdi, herbicīdi, un ir paaugstinātas dzīvnieku labturības
prasības. Ekoloģiski tīri audzēta pārtika ir daudz garšīgāka. Augļi un
dārzeņi ir sulīgāki un garšas ziņā bagātāki.

Moldova visā pasaulē ir plaši pazīstama ne tikai kā valsts, no kuras nāk
izcili vīni ar senu un tradīcijām bagātu ražošanas vēsturi, bet arī kā
valsts, kas ražo un piedāvā citiem baudīt augstas kvalitātes brendiju,
kas gatavots no augstvērtīga vīnogu spirta, izturēts ozolkoka mucās un
kuram piemīt zeltaina dzintara krāsa, patīkams aromāts un maiga garša.
Pēdējos gados arvien aktuālāks kļūst jautājums par ekoloģiju, kā arī
arvien vairāk cilvēku sāk pievērsties ekoloģiskam – zaļam dzīvesveidam.
Zaļā dzīvesveida neatņemama sastāvdaļa ir ekoloģiska pārtika.
Atdzesētus dzērienus lietoja jau senie grieķi un romieši, kas tos, īpaši
vīnu, atdzesēja ar sniegu vai ledu. Priekšrocības, ko sniedza impērijas
plašumu daudzie ledāji, gan baudīja tikai izredzētie elites pārstāvji,
kas varēja atļauties transportēt aukstās preces kilometriem tālu līdz
saviem namiem Vidusjūras piekrastē.
Vai mūsu laikos ir viegli darīt putojošo dzērienu?
Ja uz pudeles rakstīts "whisky" - tad varam būt droši ka tas ražots Skotijā. Ja "whiskey", tad jebkur citur, bet ne Skotijā.
Vīna darīšana no vīnogām patlaban ir eksperimentāla nozare, kuras mērķis
nav pašatpelnīšanās, drīzāk tas ir ekskluzīvs biznesa veids un dārgs
hobijs.
Latvijā jau no vissenākajiem laikiem kā garda oga un īpaši spēcīgs
dabiskais ārstniecības līdzeklis ir pazīstamas meža mellenes, taču ar
katru gadu Latvijā aizvien populārākas kļūst krūmmellenes, sauktas arī
par augststumbra mellenēm.
Kivi lietošana uzturā palīdz saglabāt labu veselību. Šajā rakstā
apkopotas piecas pozitīvas šī augļa īpašības, kas labvēlīgi ietekmē
cilvēka veselību.
Jēkaba kazarmās, kur vēl pirms kāda laika atradās vīnu veikals, notiek
rosība. Telpās valda kņada un mākslinieciska nekārtība, jo plānots, ka
septembra pirmajā pusē šeit durvis vērs jauns restorāns.
Samazinot sāls patēriņu vismaz uz pusi, ievērojami samazinās potenciālā iespējamība saslimt ar sirdsslimībām, vēsta jaunākie pētījumi.
Jauns kanādiešu pētījums vēsta, ka, ikdienā regulāri lietojot piena produktus, var panākt "lieliskus rezultātus gan pašsajūtas, gan izskata, gan veselības ziņā." 
Latvijas Ārstu biedrība sadarbībā ar Veselības ministriju, popularizējot veselīgu uzturu, ir noteikuši, kā veselīgā un liesā veidā uzņemt ikdienas ogļhidrātu devu.
Patlaban karstums nedaudz pierimis, tomēr vasara vēl turpinās, tāpēc jācer, ka arī siltais laiks vēl atgriezīsies. Karstumā uztura speciālisti iesaka izvēlēties vieglāku un pēc iespējas augļus un dārzeņus saturošu pārtiku. Tai pat laikā karstumā būtiski pievērst uzmanību arī dažādu produktu uzglabāšanai atbilstošā temperatūrā, lai tie ātrāk nesabojātos. Īpaši svarīgi tas ir arī kafejnīcās, restorānos un citos ēdināšanas uzņēmumos, kuros ik dienas apgrozās un mielojas pat vairāki simti cilvēku.
Mūsdienās veselīgam uzturam kļūst arvien lielāka nozīme, Pasaules Veselības organizācija ir izdevusi 5 vienkāršas rekomendācijas veselīgākam uzturam
Vaniļa ir atzīta par pasaulē atzītāko un populārāko garšu, ko plaši izmanto gan profesionāļi savos restorānos, gan vienkāršāku ēdienu gatavotāji ikdienā.
2009.gada nogalē Latvijā tika dibināta Latvijas Vīngliemežu audzētāju
bierība, kas apvienu parka vīngliemeža Helix Pomatia audzētājus.

