Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

27.07.2011

Veselīgs dzīvesveids

Veselīgs dzīvesveids Bieži dzirdēts par veselīgu dzīvesveidu, bet ko īsti tas nozīmē? Kopumā tas nozīmē, ka cilvēks nesmēķē, saglabā atbilstošu svaru, lieto veselīgu pārtiku un nodarbojas ar sportu. Patiesībā tas ir vienkāršāk nekā izklausās. Veselīga dzīvesveida speciālisti iesaka vienkāršus veidus, kā ieviest vairāk kustību savā dzīvē, pilnībā neizmainot savu dienaskārtību.

25.07.2011

Vaniļa - pieprasītākā garša pasaulē

Vaniļa ir atzīta par pasaulē atzītāko un populārāko garšu, ko plaši izmanto gan profesionāļi savos restorānos, gan vienkāršāku ēdienu gatavotāji ikdienā.

21.07.2011

Eksotiskā delikatese - vīngliemezis

Eksotiskā delikatese - vīngliemezis2009.gada nogalē Latvijā tika dibināta  Latvijas Vīngliemežu audzētāju bierība, kas apvienu parka vīngliemeža Helix Pomatia audzētājus.

20.07.2011

5 brīnumaini augļi, par kuriem jūs nezinājāt

Lielākoties šie augļi nāk no Āzijas vai Amerikas, tomēr tiem ir liels pieprasījums arī Eiropā, it īpaši pavāru vidū, to retuma, brīnumaino īpašību un savdabības dēļ.

19.07.2011

Flair bartending – apbrīnojama spēja aizraut

Flair bartending ir bārmeņu māka manipulēt ar bāra rīkiem (pudelēm, glāzēm utt.) sarežģītos, žilbinošos veidos, lai izklaidētu viesus. Sakarā ar nozares attīstību bārmeņa profesija ir kļuvusi ļoti pieprasīta, tāpēc piedāvājam Jums nelielu ieskatu.

13.07.2011

Enerģijas dzērienu apslēptā daba

Latvijā enerģijas dzērieni ir diezgan populāri un izplatīti, taču tieši cik iedarbīgs ir šis dzēriens ar tam piedēvētajām brīnumainajām īpašībām.

12.07.2011

Ģenētiski modificēta pārtika - cik bīstama?

Ģenētiski modificēti produkti ir tas, par ko šobrīd Eiropas pārtikas eksperti diskutē visvairāk. To ietekme ir ļoti pretrunīga.

Vai gaidāms, ka ĢM produkti sāks dominēt pārtikas tirgū?

06.07.2011

Slow Food – veselīga alternatīva ātrajai ēdināšanai

Slow Food – veselīga alternatīva ātrajai ēdināšanai20.gadsimta 80.gadu beigās tika izveidota Slow Food kustība. Tās aizsācējs ir Karlo Petrīni no Itālijas, tomēr vairāku gadu gaitā viņa piedāvātajai ēdiena un kulinārijas filosofijai parādījās jauni sekotāji un patlaban Slow Food sastopams vairāk nekā 100 valstīs ar vairāk nekā 83 000 biedru.

29.06.2011

Viesību galda klāšana un viesu vietu iedalīšana

Viesību galda klāšana un viesu vietu iedalīšanaAicinot viesus un klājot viesību galdu, nereti rodas jautājumi par to, kā uz galda jānovieto trauki, kurā pusē liekama dakšiņa vai karote. Iespējams, neviens neapvainosies, ja kaut kas nebūs īsti “pēc etiķetes”, tomēr ir vērts zināt atsevišķus principus, kuri noderēs ne tikai pusdienām ģimenes lokā, bet arī lieliem viesību galdiem mājās,  viesu namā vai citur.


27.06.2011

aktuāla tēma - maizes cepamā mašīna

Latvijā aizvien populārāk kļūst maizi cept pašam savā virtuvē. Šī tendence kļuvusi aktuāla pēdējo gadu laikā un ir piesaistījusi ne mazums cilvēku, tāpēc, lai apmierinātu lielo interesi, piedāvājam jums vispārīgu un praktisku informāciju par maizes cepamo mašīnu.

22.06.2011

El Bulli – pasaulslavens restorāns ar neredzētiem ēdieniem

El Bulli Spānijā pavisam noteikti ir aprunātākais un izdomas bagātākais restorāns pasaulē, kas gadā saņem 1 000 000 rezervāciju pieteikumu, no kuriem tikai 8 000 laimīgo tiešām tiek pie galdiņa prestižajā restorānā. Attēlā El Bulli "zupa". Piedāvājam arī jums ielūkoties viņu pārsteidzošajā ēdienkartē.

20.06.2011

5 labākie bāri pasaulē

Līdzās labākajiem restorāniem ir izvēlēti arī pasaules labākie bāri, taču šis tops atšķiras. To ir veidojuši nevis profesionāli eksperti, bet gan bāru apmeklētāji no visas pasaules. Interesanti un netāli galamērķi atvaļinājumam, it īpaši tāpēc, ka pirmie trīs bāri atrodas Eiropā.

17.06.2011

Augļu un ogu eksperimenti virtuvē

Augļu un ogu eksperimenti virtuvēLatvijā augļus un ogas ēdam stipri par maz, atzīts vairākos pētījumos un aptaujās. Parasti šķiet, ka ogas un augļus var ēst vai nu tāpat svaigus, vai arī saldēdienos, ievārījumos, tomēr turpinājumā dažas receptes vakariņu vai vieglu uzkodu idejām, kurās iekļauti arī svaigi augļi un ogas.

16.06.2011

5 labākie restorāni pasaulē

5 labākie restorāni pasaulēŠogad žurnāla Restaurant magazine veiktajā pētījumā 800 restorānu industrijas eksperti no visas pasaules noteica labākos restorānus pasaulē. Mēs piedāvājam jums Top 5 restorānus, kuros jūs varēsiet baudīt tikai labāko ēdienu, apkalpošanu un atmosfēru.

14.06.2011

Zivis veselībai un ilgam mūžam

Zivju ēdieni, zivis veselībai un ilgam mūžamJau no seniem laikiem cilvēki bija iemācījušies ne tikai apstrādāt zemi, izmantot uzturā dzīvnieku gaļu, bet arī vietējos ūdeņos ķēra zivis un lietoja tās uzturā. Arī mūsdienās zivis ir ļoti iecienītas. Tās ir garšīgas un arī veselīgas, jo satur daudzas mūsu organismam tik nepieciešamās minerālvielas un vitamīnus, kā arī tās ir nozīmīgs proteīnu un olbaltumvielu avots.



02.06.2011

Garšaugi ēdiena garšas papildināšanai

Garšvielas, Garšaugi ēdiena garšas papildināšanaiGandrīz jebkura ēdiena papildināšanai un garšas buķetes daudzveidībai lieliski noder dažādas garšvielas, kuras var iepirkt veikalā, audzēt piemājas dārziņā vai arī puķu podā uz palodzes.

19.05.2011

Spānijas vīni

Spānijas vīni, vīnsSpānija ir trešā lielākā vīna ražotājvalsts pasaulē, kura pazīstama ar saviem stiprinātajiem vīniem, šeriju un sarkanvīniem. Spānijā pamatā kultivē Tempranillo vīnogas, kurām ir neskaitāms daudzums nosaukumu. Tās aizņem aptuveni 85% no visas šīs valsts vīnogulāju platības, un tās kultivē gandrīz visos Spānijas reģionos: Rioja, Ribera del Duero, Valdepena un Penedes, kur no tās iegūst labi sabalansētu vīnu ar brīnišķīgu augu un ogu aromātu. Bet garšā bagātīgus, nedaudz saldenus vīnus dara Toro reģionā no Tinta de Toro vīnogām, kas ir viens no Tempranillo šķirnes paveidiem. Otra izplatītākā vīnogu šķirne ir Garnacha.

17.05.2011

Vietējās zivis dažādās gaumēs

Zivju restorāns 'Le Dome'Rīgas sirdī Vecrīgā kādu laiku darbojas zivju restorāns “Le Dome”, kurš, kā teikts restorāna mājaslapā: “apbur ikvienu gardēdi ar vilinošu smaržu, neatkārtojamu garšu un draudzīgu gaisotni.”

Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts