Raksti
27.07.2011

Bieži dzirdēts par veselīgu dzīvesveidu, bet ko īsti tas nozīmē? Kopumā tas nozīmē, ka cilvēks nesmēķē, saglabā atbilstošu svaru, lieto veselīgu pārtiku un nodarbojas ar sportu. Patiesībā tas ir vienkāršāk nekā izklausās. Veselīga dzīvesveida speciālisti iesaka
vienkāršus veidus, kā ieviest vairāk kustību savā dzīvē, pilnībā neizmainot savu dienaskārtību.
25.07.2011

Vaniļa ir atzīta par pasaulē atzītāko un populārāko garšu, ko plaši izmanto gan profesionāļi savos restorānos, gan vienkāršāku ēdienu gatavotāji ikdienā.
21.07.2011

2009.gada nogalē Latvijā tika dibināta Latvijas Vīngliemežu audzētāju
bierība, kas apvienu parka vīngliemeža Helix Pomatia audzētājus.
20.07.2011

Lielākoties šie augļi nāk no Āzijas vai Amerikas, tomēr tiem ir liels pieprasījums arī Eiropā, it īpaši pavāru vidū, to retuma, brīnumaino īpašību un savdabības dēļ.
19.07.2011
Flair bartending ir bārmeņu māka manipulēt ar bāra rīkiem (pudelēm, glāzēm utt.) sarežģītos, žilbinošos veidos, lai izklaidētu viesus. Sakarā ar nozares attīstību bārmeņa profesija ir kļuvusi ļoti pieprasīta, tāpēc piedāvājam Jums nelielu ieskatu.
13.07.2011

Latvijā
enerģijas dzērieni ir diezgan populāri un izplatīti, taču tieši cik iedarbīgs ir šis dzēriens ar tam piedēvētajām brīnumainajām īpašībām.
12.07.2011

Ģenētiski modificēti produkti ir tas, par ko šobrīd Eiropas pārtikas eksperti diskutē visvairāk. To ietekme ir ļoti pretrunīga.
Vai gaidāms, ka ĢM produkti sāks dominēt pārtikas tirgū?
06.07.2011

20.gadsimta 80.gadu beigās tika izveidota Slow Food kustība. Tās aizsācējs ir Karlo Petrīni no Itālijas, tomēr vairāku gadu gaitā viņa piedāvātajai ēdiena un kulinārijas filosofijai parādījās jauni sekotāji un patlaban Slow Food sastopams vairāk nekā 100 valstīs ar vairāk nekā 83 000 biedru.
29.06.2011

Aicinot viesus un klājot viesību galdu, nereti rodas jautājumi par to,
kā uz galda jānovieto trauki, kurā pusē liekama dakšiņa vai karote.
Iespējams, neviens neapvainosies, ja kaut kas nebūs īsti “pēc
etiķetes”, tomēr ir vērts zināt atsevišķus principus, kuri noderēs ne
tikai pusdienām ģimenes lokā, bet arī lieliem viesību galdiem mājās,
viesu namā vai citur.
27.06.2011

Pilnīgs miers un relaksācija jūs sagaida vienā no Grieķijas skaistākajām viesnīcām -
Elounda Beach Hotel.
27.06.2011

Latvijā aizvien populārāk kļūst maizi cept pašam savā virtuvē. Šī tendence kļuvusi aktuāla pēdējo gadu laikā un ir piesaistījusi ne mazums cilvēku, tāpēc, lai apmierinātu lielo interesi, piedāvājam jums vispārīgu un praktisku informāciju par
maizes cepamo mašīnu.
22.06.2011
El Bulli Spānijā pavisam noteikti ir aprunātākais un izdomas bagātākais restorāns pasaulē, kas gadā saņem
1 000 000 rezervāciju pieteikumu, no kuriem tikai
8 000 laimīgo tiešām tiek pie galdiņa prestižajā restorānā. Attēlā
El Bulli "zupa". Piedāvājam arī jums ielūkoties viņu pārsteidzošajā
ēdienkartē.
20.06.2011

Līdzās labākajiem restorāniem ir izvēlēti arī pasaules labākie bāri, taču šis tops atšķiras. To ir veidojuši nevis profesionāli eksperti, bet gan bāru apmeklētāji no visas pasaules. Interesanti un netāli galamērķi atvaļinājumam, it īpaši tāpēc, ka pirmie trīs bāri atrodas Eiropā.
17.06.2011

Latvijā augļus un ogas ēdam stipri par maz, atzīts vairākos pētījumos
un aptaujās. Parasti šķiet, ka ogas un augļus var ēst vai nu tāpat
svaigus, vai arī saldēdienos, ievārījumos, tomēr turpinājumā dažas
receptes vakariņu vai vieglu uzkodu idejām, kurās iekļauti arī svaigi
augļi un ogas.
16.06.2011

Šogad žurnāla Restaurant magazine veiktajā pētījumā 800 restorānu industrijas eksperti no visas pasaules noteica
labākos restorānus pasaulē. Mēs piedāvājam jums Top 5 restorānus, kuros jūs varēsiet baudīt
tikai labāko ēdienu, apkalpošanu un atmosfēru.
14.06.2011

Jau no seniem laikiem cilvēki bija iemācījušies ne tikai apstrādāt
zemi, izmantot uzturā dzīvnieku gaļu, bet arī vietējos ūdeņos ķēra
zivis un lietoja tās uzturā. Arī mūsdienās zivis ir ļoti iecienītas. Tās
ir garšīgas un arī veselīgas, jo satur daudzas mūsu organismam tik
nepieciešamās minerālvielas un vitamīnus, kā arī tās ir nozīmīgs
proteīnu un olbaltumvielu avots.
09.06.2011
Pēdējā gadu desmitā sabiedrībā arvien biežāk dzirdami svešāki vārdi „brīvie radikāli” un „antioksidanti”.
08.06.2011

Dārzos izauguši pirmie salāti un redīsi, siltumnīcās dārzeņu audzētājiem jau ir gatavi gurķi, tirgū parādās zemenes...
02.06.2011

Gandrīz jebkura ēdiena papildināšanai un garšas buķetes daudzveidībai
lieliski noder dažādas garšvielas, kuras var iepirkt veikalā, audzēt
piemājas dārziņā vai arī puķu podā uz palodzes.
19.05.2011

Spānija ir trešā lielākā vīna ražotājvalsts pasaulē, kura pazīstama ar
saviem stiprinātajiem vīniem, šeriju un sarkanvīniem. Spānijā pamatā
kultivē Tempranillo vīnogas, kurām ir neskaitāms daudzums nosaukumu.
Tās aizņem aptuveni 85% no visas šīs valsts vīnogulāju platības, un tās
kultivē gandrīz visos Spānijas reģionos: Rioja, Ribera del Duero,
Valdepena un Penedes, kur no tās iegūst labi sabalansētu vīnu ar
brīnišķīgu augu un ogu aromātu. Bet garšā bagātīgus, nedaudz saldenus
vīnus dara Toro reģionā no Tinta de Toro vīnogām, kas ir viens no
Tempranillo šķirnes paveidiem. Otra izplatītākā vīnogu šķirne ir
Garnacha.
17.05.2011

Rīgas sirdī Vecrīgā kādu laiku darbojas zivju restorāns “Le Dome”,
kurš, kā teikts restorāna mājaslapā: “apbur ikvienu gardēdi ar vilinošu
smaržu, neatkārtojamu garšu un draudzīgu gaisotni.”