Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

16.09.2011

Alus uz pulvera mucas

Vai mūsu laikos ir viegli darīt putojošo dzērienu?
Alus tradīcijas Latvijā ir daudz bagātākas un spilgtākas nekā Lietuvā vai Igaunijā, tomēr vietējās varas iestādes dara visu, lai šī dzēriena ražotāji te ciestu vairāk nekā visļaunākajās paģirās: smacē ar nodokļiem, mazajām darītavām nepiešķir akcīzes atlaides, vispār nekādi nepalīdz.

15.09.2011

17 fakti par viskiju

Ja uz pudeles rakstīts "whisky" - tad varam būt droši ka tas ražots Skotijā. Ja "whiskey", tad jebkur citur, bet ne Skotijā.


13.09.2011

Bioloģiski ražoti produkti, kā pie tiem tikt

Pēc bioloģiskās (arī biodinamiskās, organiskās) metodes strādājošie zemnieki izmanto vispārpieņemtu praksi, lai samazinātu cilvēka ietekmi uz vidi, vienlaikus nodrošinot pēc iespējas dabiskāku lauksaimniecības sistēmas darbību.

13.09.2011

Krūmmellenes – veselīgas un gardas ogas ikdienas uzturā

Latvijā jau no vissenākajiem laikiem kā garda oga un īpaši spēcīgs dabiskais ārstniecības līdzeklis ir pazīstamas meža mellenes, taču ar katru gadu Latvijā aizvien populārākas kļūst krūmmellenes, sauktas arī par augststumbra mellenēm.

13.09.2011

Kivi pozitīvās īpašības

Kivi lietošana uzturā palīdz saglabāt labu veselību. Šajā rakstā apkopotas piecas pozitīvas šī augļa īpašības, kas labvēlīgi ietekmē cilvēka veselību.

12.09.2011

Vieta, kur „ labam būs augt”

Jēkaba kazarmās, kur vēl pirms kāda laika atradās vīnu veikals, notiek rosība. Telpās valda kņada un mākslinieciska nekārtība, jo plānots, ka septembra pirmajā pusē šeit durvis vērs jauns restorāns.





03.08.2011

Higiēna ēdināšanas uzņēmumos vasarā

Higiēna ēdināšanas uzņēmumos vasarāPatlaban karstums nedaudz pierimis, tomēr vasara vēl turpinās, tāpēc jācer, ka arī siltais laiks vēl atgriezīsies. Karstumā uztura speciālisti iesaka izvēlēties vieglāku un pēc iespējas augļus un dārzeņus saturošu pārtiku. Tai pat laikā karstumā būtiski pievērst uzmanību arī dažādu produktu uzglabāšanai atbilstošā temperatūrā, lai tie ātrāk nesabojātos. Īpaši svarīgi tas ir arī kafejnīcās, restorānos un citos ēdināšanas uzņēmumos, kuros ik dienas apgrozās un mielojas pat vairāki simti cilvēku.

02.08.2011

Veselīgs uzturs

Mūsdienās veselīgam uzturam kļūst arvien lielāka nozīme, Pasaules Veselības organizācija ir izdevusi 5 vienkāršas rekomendācijas veselīgākam uzturam

27.07.2011

Veselīgs dzīvesveids

Veselīgs dzīvesveids Bieži dzirdēts par veselīgu dzīvesveidu, bet ko īsti tas nozīmē? Kopumā tas nozīmē, ka cilvēks nesmēķē, saglabā atbilstošu svaru, lieto veselīgu pārtiku un nodarbojas ar sportu. Patiesībā tas ir vienkāršāk nekā izklausās. Veselīga dzīvesveida speciālisti iesaka vienkāršus veidus, kā ieviest vairāk kustību savā dzīvē, pilnībā neizmainot savu dienaskārtību.

25.07.2011

Vaniļa - pieprasītākā garša pasaulē

Vaniļa ir atzīta par pasaulē atzītāko un populārāko garšu, ko plaši izmanto gan profesionāļi savos restorānos, gan vienkāršāku ēdienu gatavotāji ikdienā.

21.07.2011

Eksotiskā delikatese - vīngliemezis

Eksotiskā delikatese - vīngliemezis2009.gada nogalē Latvijā tika dibināta  Latvijas Vīngliemežu audzētāju bierība, kas apvienu parka vīngliemeža Helix Pomatia audzētājus.

20.07.2011

5 brīnumaini augļi, par kuriem jūs nezinājāt

Lielākoties šie augļi nāk no Āzijas vai Amerikas, tomēr tiem ir liels pieprasījums arī Eiropā, it īpaši pavāru vidū, to retuma, brīnumaino īpašību un savdabības dēļ.

19.07.2011

Flair bartending – apbrīnojama spēja aizraut

Flair bartending ir bārmeņu māka manipulēt ar bāra rīkiem (pudelēm, glāzēm utt.) sarežģītos, žilbinošos veidos, lai izklaidētu viesus. Sakarā ar nozares attīstību bārmeņa profesija ir kļuvusi ļoti pieprasīta, tāpēc piedāvājam Jums nelielu ieskatu.

13.07.2011

Enerģijas dzērienu apslēptā daba

Latvijā enerģijas dzērieni ir diezgan populāri un izplatīti, taču tieši cik iedarbīgs ir šis dzēriens ar tam piedēvētajām brīnumainajām īpašībām.

12.07.2011

Ģenētiski modificēta pārtika - cik bīstama?

Ģenētiski modificēti produkti ir tas, par ko šobrīd Eiropas pārtikas eksperti diskutē visvairāk. To ietekme ir ļoti pretrunīga.

Vai gaidāms, ka ĢM produkti sāks dominēt pārtikas tirgū?

06.07.2011

Slow Food – veselīga alternatīva ātrajai ēdināšanai

Slow Food – veselīga alternatīva ātrajai ēdināšanai20.gadsimta 80.gadu beigās tika izveidota Slow Food kustība. Tās aizsācējs ir Karlo Petrīni no Itālijas, tomēr vairāku gadu gaitā viņa piedāvātajai ēdiena un kulinārijas filosofijai parādījās jauni sekotāji un patlaban Slow Food sastopams vairāk nekā 100 valstīs ar vairāk nekā 83 000 biedru.

Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts