Raksti
09.05.2012
12. maijs 13:00 Sparģeļi, lakši un salāti. Kopā ar Kaparu Jansonu.
01.05.2012
2. maijā pl 18:00 „Jaunās pasaules vīna zvaigznes” Vīna vakariņas ar Gintu Sniedzi
Šo vīnu stāsts aizsācies 40 gadus atpakaļ, kad vīna pasaule bija citāda – klasiska, nedaudz konservatīva un stabila. Bet, tad sākās “revolūcija”, kuras pamatā bija atšķirīga filozofija.
01.05.2012
Pirmā darbības mēneša laikā Latvijas vienīgā interneta lielveikala www.e-maxima.lv pieprasītāko produktu saraksta augšgalā ierindojušies dažādi piena produkti, dzeramais ūdens, kā arī augļi un dārzeņi. No dažādu produktu grupām „Maxima” e-lielveikala pircēji „virtuālajos” iepirkuma grozos visbiežāk ievietojuši jogurtus, biezpienu, pienu, olas un tomātus.
19.04.2012

21.aprīlis- 30. aprīlim Viesistaba Kazarmās
19.04.2012

Iestājoties pavasarim, ikvienam gribas sevi palutināt ar gardām un vieglām maltītēm. Arvien biežāk salāti un citas uzkodas ēdienkartē izkonkurē treknus ēdienus. Lai šādas maltītes būtu ne tikai svaigas un vieglas, bet arī gardas un dotu nepieciešamo kaloriju devu, lai darbi veiktos raiti un nepieliptu pavasara nogurums, “Trikātas siers” iesaka svaigo sieru “Sniega bumbas” padarīt par pavasara ēdienu sastāvdaļu.
10.04.2012
No 24.- 27.04 2012. Stokholmā notiks HoReCa nozares izstāde – gadatirgus GastroNord 2012, kurā piedalīsies arī HoReCa.lv.
27.03.2012

Lai noskaidrotu iedzīvotāju informētības līmeni par veselīgu uzturu, Latvijas Augļkopības asociācija 2011. gadā veica pētījumu, aptaujājot respondentus no 17 – 74 gadu vecumam. Kaut arī lielākā daļa respondentu, proti, 83,2% uzskata, ka ir pietiekami informēti par ogu un augļu pozitīvo ietekmi uz veselību, tomēr dati liecina, ka praksē ogu un augļu patēriņš joprojām ir nepietiekams.
27.03.2012
Degustējamie produkti: Saulainais pesto, Svaigu zaļumu pesto, Tomātu -bazilika pesto, Ķiploku brušeta
15.03.2012
38% Latvijas iedzīvotāju plāno ceļot biežāk, nekā pagājušajā gadā.
14.03.2012
14.03.2012
Kā pierādījies biroja “Dabīgs Produkts” tirgus izpētē, uzņēmumi, kas nodarbojas ar dabīgu produktu ražošanu, meklējot labākos variantus preču iepakošanai, visbiežāk izvēlas kartonu, atzīstot to par ekoloģisku, vizuāli, kā arī funkcionāli piemērotu.
03.03.2012
Austrija , Zalcburga, Hotel Goldener Hirsch
http://www.starwoodhotels.com/
Viesnīca Goldener Hirsch atrodas Zalcburgā vecpilsētas vidū, tā ir viena soļa attālumā no mājas, kurā dzīvoja slavenais komponists Mocarts. Šī vieta ir populāra arī ar klasiskās mūzikas svētkiem un festivāliem. Viesnīcas interjerā dominē senatnīgs stils. Restorānā ir augstā līmeņa serviss , kur var nobaudīt vietējās izcelsmes vīnus un gardus ēdienus.
07.02.2012
19.01.2012

Populāro zīmolu biroju interjeriem laiks pievienoties arī Red Bull. 540
kvadrātmetru lielā biroja interjeru veidojusi Keiptaunā bāzētā
arhitektūras firma COA.
19.01.2012

Pisko ir muskata dzimtas vīnogu vīna destilācijas produkts ar alkohola
saturu no 35 – 50%. Samērā līdzīgi dzērieni ir grapa un čača, tomēr šī
dzēriena ražošanā neizmanto vīnogu atlikumus. Destilācija notiek
izmantojot tīru vīnogu vīnu. Dzērienu iztur buka un ozolkoka mucās, taču
arī pie brendija Pisco pieskaitīt nevar, jo dzēriens tiek pakļauts
tikai vienai destilācijai un izturēts mucās tiek pavisam mazu laiku.
21.12.2011

Ārā ir patīkami silts novembra vakars. Ieejot „B-bārā, restorānā” rodas
sajūta, ka tiec nodalīts no realitātes. Tur valda mierpilna un relaksēta
atmosfēra. Ausis lutina maigas džeza melodijas. Aiz bāra letes pats
Andris ar menedžeri cītīgi gatavojas Ziemassvētku noskaņu ieviešanai,
plānojot, kur un kā izvietot lampiņu virteni.
12.12.2011

Beidzot snieg – skaisti, bet tas nozīmē, ka jābūt arī īpaši uzmanīgiem, lai kaut kur nepaslīdētu un neveiksmīgi nepakristu.
08.12.2011

Labi sabalansēts uzturs, kurā uzturvielas ir atbilstošā daudzumā, uzlabo
mūsu veselību, izskatu un pašsajūtu. Ikdienas ēdienkartē viena no
svarīgākajām sastāvdaļām ir tauki, kas nodrošina daudzas būtiskas
organisma funkcijas, turklāt tas ir enerģijas avots. Ikdienas ēdienkartē
ir ieteicams lietot augu eļļu, jo tā ir veselīga. Šī eļļa satur maz
piesātināto taukskābju un daudz nepiesātināto taukskābju.
06.12.2011
Sake vēsture
Japānas tradicionālā rīsu vīna – sake pirmsākumi meklējami Ķīnā 4000
gadu p.m.ē., bet Japāņi bija pirmie, kas uzsāka dzēriena masveida
ražošanu. Sākotnējo rīsu slīpēšanas metodi nevar uzskatīt par īpaši
higiēnisku.
06.12.2011
Viens no populārākajiem vīnu žurnāliem Wine Spectator ASV nopublicējis savu ikgadējo vīnu TOP 100.
30.11.2011

Saldais ēdiens svētkos un ikdienā ir kā patīkams punkts uz „i”. Bez saldā ēdiena dažkārt šķiet, ka maltītei kaut kas pietrūcis.