Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Raksti

29.06.2012

Viesistabas kalendārs jūlijam un augustam

1.  jūlijs plkst. 13:00 Kafijas akadēmija ar Ēvaldu Rihteru

Šajā kafijas akadēmijas nodarbībā meistars mācīs un rādīs kā pagatavot klasiskās kafijas receptes mājas virtuvē bez profesionālās kafijas tehnikas. Gatavosim klasisko Espresso, Cappuccino, Cafe Latte un citas. Cena 20Ls

 

2.   2.   jūlijs plkst. 18:00 Francijas klasiskie ēdieni ar Ingu Kalniņu un Normundu Šaiteru

Šajā kursā pievērsīsimies Francijas dienvidu ēdieniem no Nicas un Zelta krasta. Gatavosim Pissardiere – picu ar sīpoliem un anšoviem, Socca- tradicionālu Nicas ēdienu – zirņu miltu pankūciņas, tomātu tarte tatin, Gnocchi –klsiskās kartupeļu klimpas ar vasaras dārzeņu mērci. Desertā gatavosim Citronos, deserta vīnā un bazilikā marinētu meloni. Cena 25. Ls

 

3.     3. jūlijs plkst. 18:00 Daudzveidīgās garneles kopā ar Normundu Šaiteru

Garneles, šķiet, mūžīgi populāras. Varbūt tāpēc, ka tās ir mazliet saldas un tām nav izteikta jūras garša un smarža. Tās labi pieņem dažādus aromātus un ir labi izmantojamas dažādu reģionu virtuvēs. Šoreiz gatavosim ceptus pavasara rullīšus pildītus ar garnelēm, vistu, stikla nūdelēm un dārzeņiem, klasisko vasaras dārzeņu kokteili ar Marie Rose mērci, Garneļu sautējumu ar chorizo, vistas fileju, gliemenēm, dārzeņiem un baltajām pupiņām, kā arī tortilju pildītu ar garnelēm, brūno pupiņu biezeni un Čedaras sieru. Cena 30Ls

 

8. jūlijs plkst. 17:00 Vīna skola ar vīnzini Irinu Sjomočkinu. Francijas vīni.

Vīna skolas ceturtajā nodarbībā runāsim par vīna darīšanu Francijā. Kā lasīt Francijas vīnu etiķeti? To atšifrējot, franču vīna darīšanas pasaule, vīna darīšanas reģioni un vīna dārzu klasifikācija Jums vairs nebūs sveša. Izzināsim arī franču vīna terminus. Lekcijas laikā degustēsim piecus klasiskus Francijas vīnus un baudīsim tiem piemeklētu Normunda Šaitera gatavotu pamatēdienu. Cena 25Ls

10. jūlijs plkst. 18:00 Vasaras dārzeņu un garšaugu izmantošana salātos un mērcēs

Normunds Šaiters izmantos vasaras dārzu piedāvātos garšaugus – baziliku, piparmētru, timiānu, lociņus, dilles un dažādus citus zaļumus, lai kopā ar viesiem gatavotu dažādus salātus skaidrotu kādas ļoti dažādas mērces var pagatavot mūsu pierastā krējuma vietā. Izzināsim kas ir Salsa Verde un kur to lieto. Gatavosim vairāku veidu pesto. Noskaidrosim, kuri garšaugi ir vairāk piemēroti zivīm, kuri gaļai vai dārzeņiem. Cena 25Ls

 

11. jūlijs plkst. 18:00 Tradicionālā Itālijas virtuve vasaras noskaņās. Jaunums!!!

Kurss krievu valodā

Sergejs Siporovs ir šefpavārs, kurš trīs gadus strādājis, mācījies un pilnveidojis savas zināšanas un garšas izjūtas Anglijā divu Michelin zvaigžņu restorānā Le Manoir aux Quat’Saisons pie restorāna patrona Raymond Blanc, stažējies Helsinkos divu Michelin zvaigžņu restorānā Chez Dominique, pēc tam Latvijā strādājis tādos zināmos restorānos kā Monte Rosso un Radisson Daugava.

Meklējot jaunas garšas pazīstamos ēdienos Sergejs gatavos un viesiem mācīs tomātu tartes ar vasaras zaļumiem, pesto un balzāmetiķi, tradicionālo vasaras minestrone zupu ar siera grauzdiņu. Pamatēdienā gatavosim vistas krūtiņu ar šķiņķi, mozarellas sieru un baklažāniem vīna rozmarīna mērcē. Desertā baudīsim svaigu ogu panna cotta ar karameļu cepurīti. Cena 25Ls

15. jūlijs plkst. 13:00 Cikla “Gatavosim paši” nodarbība “Dažādas konfektes bērniem un pieaugušajiem”

Smalkā šokolādes konfekte Trifele radusies Francijā 1895. gada decembrī. Klasiski tā gatavota no izsmalcinātas šokolādes masa, kura lēni kūst uz mēles. Mūsdienās trifelēm pievieno dažādas garšas un sastāvdaļas. Bez šokolādes konfektēm mēs labi pazīstam konfektes, kuras gatavojām paši, izmantojot kondensēto pienu. To par pamatu izmanto karameļu gatavošanā. Kopā ar Kūkotavas meistari Maiju Kairi un Tallink Riga šefkonditoru Jāni Kairi mācīsimies gatavot dažādas piena un šokolādes konfektes mājas apstākļos. Cena 25Ls

16. jūlijs plkst. 18:00 Vidusjūras valstu konditoreja ar Ingu Kalniņu

Vidusjūra apskalo Itāliju, Franciju, Spāniju, Grieķiju un vēl daudzas valstis. Ļoti dažādas valstis ar ļoti dažādām virtuvēm, taču visās ļoti mīl saldumus. Šajā reizē gatavosim pannā ceptus persikus un zemenes ar rozmarīnu, šokolādes-aveņu tarti, Katalānas krēmu, mini tartes ar pistāciju krēmu un avenēm, grieķu filo mīklas sāļo siera kūku. Cena 25Ls

 

19. jūlijs plkst.18:00 Viskiju pasaulē ar Gintu Sniedzi

Ar šo nodarbību turpināsim izzināt stipro alkoholisko dzērienu pasauli. Kursā izzināsim viskija rašanās vēsturi, atšķirības starp reģioniem un izgatavošanas valstīm. Kas ir valstis, kurās gatavo labākos viskijus un kādu ēdienu pasniegt pie viskija. Vakariņas gatavos Viesistabas šefpavārs Normunds Šaiters. Degustēsim un meklēsim kopējo un atšķirīgo dažādās, arī eksotiskās valstīs, ražotos viskijos. Cena 35Ls.

21. jūlijs plkst.13:00 Cikla “Gatavosim paši” nodarbība “Mīksto un svaigo sieru pagatavošana mājās”

Ar šo nodarbību turpināsim jauno un interesanto nodarbību ciklu, kuros izzināsim tradicionālo pārtikas produktu vēsturi un mācīsimies tos pagatavot. Šajā reizē mācīsimies gatavot Mozarella, Brie tipa un Riccota sieru. Varēsim baudīt dažādus ēdienus ar pašu gatavotajiem sieriem: salātus ar Mozarella sieru un desertu ar Riccota. Kurss notiek sadarbībā ar Svētku darbnīcas meistarēm Agnesi un Ivetu. Cena 25Ls

23. jūlijs plkst.18:00 Klasiskie suši ar Gati Grosbergu

Suši kļuvis par vienu no populārākajiem ēdieniem pasaulē ne tikai restorānos, bet arī mājās. Mēs Viesistabā apgūstam suši mākslu Hotel Bergs un Rūmenes muižas virspavāra Gata Grosberga vadībā. Gatavosim laša filejas futomaki, avokado un krabja gaļas futomaksi, tīģergarneļu un mango futomaki, laša filejas un garneļu nigiri. Cena 30 Ls

24. jūlijs plkst.18:00 Kaspara Jansona Dienasgrāmata. Jūlija ēdieni

Hotel Bergs un Rūmenes muižas šefpavārs jau septīto reizi rakstīs savas kulinārās dienasgrāmatas lappusēs. Meistarklasē tiek gatavoti vismaz pieci sezonāli ēdieni un tiem tiek piemeklēti atbilstoši vīni. Šajās nodarbībās viesi ir liecinieki tam, kā ēdiena gatavošana pārtop mākslā, kas ir ne tikai ļoti garšīga, bet ir vizuāls un atraktīvs piedzīvojums. Kā jau tas ir pierasts Kaspars darbosies tandēmā ar savu draugu un kolēģi Viesistabas šefpavāru Normundu Šaiteru. Cena 25Ls

25. jūlijs plkst.18:00 Vīna pasaules modes tendences. Austrālijas un Jaunzēlandes vīni

Atraktīvais vīnzinis Gints Sniedze turpina Viesistabas viesu iepazīstināšanu ar vīna pasaules modes tendencēm. Šajā reizē par Austrālijas un Jaunzēlandes vīniem.

Austrālijā ražo vīnus jau ļoti sen, taču vecā pasaule Austrālijas vīnus sāka iepazīt tikai 20. gadsimta otrajā pusē. Kvalitātes ziņā konkurējot ar labākajiem Francijas vīniem, Austrālija šobrīd ir ceturtā lielāka vīnu eksportētāja pasaulē un izceļas ar interesantiem vīniem, nosakot pasaules vīna tendences. Jaunzēlandes vīnu pasaule iepazina tikai ļoti nesen, taču pēc šī atklājuma, jau ļoti drīz pasaules vīna pazinēji bija sajūsmā par ļoti kvalitatīvajiem un savdabīgajiem Jaunzēlandes Pinot Noir, Sauvignon Blancun ne tikai. To visu un vēl daudz ko citu interesantu šajās izmeklētajās vīna vakariņās. Piemērotas ēdienkarti piemeklēs un realizēs šefpavārs Normunds Šaiters. Cena 30Ls

29. jūlijs plkst. 13:00 Kafijas akadēmija ar Ēvaldu Rihteru

Šajā Kafijas Akadēmijas nodarbībā gatavosim dažādus kafijas un tējas dzērienus, kas piemēroti karstajām vasaras dienām. Iepazīsim aukstos kafijas kokteiļus no visas pasaules. Noskaidrosim kas ir Frappe, Fredo Cappuccino. Mazliet ieskatīsimies arī auksto tēju pasaulē. Cena 20Ls.

30. jūlijs plkst. 18:00 Pasaules vīna modes tendences. Pinot Grigio – pasaules stilīgākā vīnoga.

Atkārtosim šo izcilo vīna degustāciju Ginta Sniedzes vadībā, kurā ieskatāmies šīs nebeidzmi populārās vīnogas daudzveidīgajā izpildījumā. Degustēsim Pinot Grigio no Itālijas, Austrijas, Vācijas, Francijas un citām valstīm. Arī šajās vīna vakariņās ēdienkarti piemeklēsim atbilstoši vīniem. Cena 30Ls

1.   1.  augusts plkst. 18:00 Pasaules gastronomijas jaunumi ar Sergeju Siporovu. Gatavojam sēnes.

Kurss krievu valodā

Šajā kursā meistars mūs iepazīstinās ar jauniem veidiem, kā pagatavot pirmās meža sēnes un ielūkosies vasaras dārzeņu piedāvājumā, lai kopā ar viesiem izmēģinātu jaunas receptes, saprastu ko vislabāk pasniegt kopā ar sēnēm un pagatavotu interesantas un vasarīgas vakariņas.

Sergejs Siporovs ir šefpavārs, kurš trīs gadus strādājis, mācījies un pilnveidojis savas zināšanas un garšas izjūtas Anglijā divu Michelin zvaigžņu restorānā Le Manoir aux Quat’Saisons pie restorāna patrona Raymond Blanc, stažējies Helsinkos divu Michelin zvaigžņu restorānā Chez Dominique, pēc tam Latvijā strādājis tādos zināmos restorānos kā Monte Rosso un Radisson SAS Daugava. Cena 25Ls

5.     5. augusts plkst. 17:00 Viesistabas vīna skola ar Irinu Sjomočkinu. Itālijas vīni

Itālija ir viena no tām valstīm, kas ir saglabājusi autentiskumu savos vīnos. Nekur citur pasaulē nav sastopamas tik daudz vīnogu šķirnes. Arī tik daudz vīna reģionu nav nekur citur pasaule praktiski katrs Itālijas nostūris ir piesātināts ar vīnu. Šajā kursā mācīsimies lasīt Itālijas vīnu etiķetes, iepazīsim vīnu ģeogrāfiju klasifikācijas sistēmu, kā arī skaidrosim itāļu vīnu terminoloģiju. Kursā degustēsim piecus tipiskus itāļu vīnus un šefs sagatavos piemērotu itāļu pamatēdienu. Cena 25Ls

6.   7.   augusts plkst. 18:00 Nažu izmantošanas māksla

Ir ļoti grūti pagatavot ēst neizmantojot nazi. Pareizi griezt ir prasme, kas līdzinās mākslai. Šefpavārs Normunds Šaiters mācīs rīkoties ar dažādiem nažiem un atšķirt tos vienu no otra. Pēc šī kursa Jūs zināsiet kas ir jāgriež ar kuru nazi un kāpēc. Noskaidrosim vai mājas virtuvē ir nepieciešami cik vien iespējami daudzi naži, vai tomēr visus ēdienus var sagatavot tikai ar vienu universālu nazi. Griezīsim dažādus produktus profesionāļu uzraudzība. Sagrieztos produktus šefs Šaiters pārvērtīs vakariņas. Kurss notiek sadarbībā ar Zwilling. Cena 25Ls

8.augusts plkst. 18:00 TEX MEX ar šefpavāru Kārli Robertu Celmu

Šī būs viena no tām reizēm, kad atkal ciemosimies Amerikas krastos, šoreiz lūkosimies Centrālamerikas virzienā. Jaukais un atraktīvais šefs Celms dalīsies ar savām zināšanām un prasmēm un kopa ar viesiem gatavos dažādus Meksikas ēdienus.

Kārlis ir vienīgais šefpavārs Latvijā, kurš savas zināšanas ir ieguvis prestižajā Le Cordon Bleu pavārmākslas skolā San Francisko Kalifornijā. Tagad mums ir tā lieliskā iespēja izbaudīt Kārļa meistarību arī Viesistabā un mācīties dažādu tautu virtuves noslēpumus. Cena 30Ls.

12. augusts plkst. 17:00 Jauni ēdieni bērnu ballītēm

Māmiņas pārņem viegls satraukums katru reizi, kad mājās jāgatavo bērnu balle un atkal ir jāizdomā, ko sniegt mazajai, bet prasīgajai publikai. Šajā kursā kopā ar Kūkotavas meistari Maiju Kairi un Tallink Riga šefkonditoru Jāni Kairi izmēģināsim un iemācīsimies jaunus un interesantus ēdienus bērnu ballītem. Cena 25Ls

13. augusts plkst. 18:00 Francijas klasiskie ēdieni ar Ingu Kalniņu un Normundu Šaiteru

Turpinām Francijas virtuves izzināšanu kopā ar Ingu Kalniņu. Šajā kursā virzīsimies uz Francijas Ziemeļiem un izpētīsim šī reģiona ēdienkartes. Kursā kopā gatavosim piecus interesantus ēdienus un, protams, baudīsim piemērotus Francijas vīnus. Cena 25Ls

14. augusts plkst. 18:00 Pasaules vīnu modes tendences. Dienvidāfrikas zvaigznes

Kārtējā atraktīvā tikšanās ar vīnzini Gintu Sniedzi un pasaules vīna jaunākajām tendencēm. Šajā reizē par spožu zvaigzni vīna pasaules zvaigznājā - Dienvidāfriku. Visu 20. gadsimtu pasaule ignorēja šo izcilo vīnu valsti, un tikai pēc aparteīda beigām mums radās iespēja sākt iepazīt šos izcilos un interesantos vīnus. Par to visu un vēl vairāk šajā Ginta Sniedzes un Normunda Šaitera nodarbībā, kurā garšosim tipiskākos Latvijā sastopamos Dienvidāfrikas vīna paraugus, kam piemeklēsim atbilstošu ēdienkarti. Cena 30Ls.

15. augusts plkst. 18:00 Neparastās putnu gaļas receptes ar Segeju Siporovu. Kurss krievu valodā

Turpinām pasaules jauno garšu izzināšanu. Šoreiz dažādas putnu gaļas receptes fantastiskā šefpavāra Sergeja Siporova izpildījumā. Meklējot garšu harmoniju piemeklēsim piemērotākos vīnus.

Sergejs Siporovs ir šefpavārs, kurš trīs gadus strādājis, mācījies un pilnveidojis savas zināšanas un garšas izjūtas Anglijā divu Michelin zvaigžņu restorānā Le Manoir aux Quat’Saisons pie restorāna patrona Raymond Blanc, stažējies Helsinkos divu Michelin zvaigžņu restorānā Chez Dominique, pēc tam Latvijā strādājis tādos zināmos restorānos kā Monte Rosso un Radisson SAS Daugava. Cena 25Ls.

20. augusts plkst. 18:00 Klasiskā Francijas konditoreja ar Ingu Kalniņu

Šajā reizē atgriezīsimies pie Francijas konditorejas pamatiem. Creme Brulee, Croissants un Pain au Chocolat, tipiskie Macarons ar dažādiem krēmiem un citi ļoti slavenie un klasiskie Francijas konditorejas izstrādājumi kopā ar Ingu Kalniņu, kura savas prasmes apguvusi vairākās Francijas kulinārijas skolās un praktizējusies Francijas restorānos, tagad dalās ar tām jau tradicionālos Viesistabas konditorejas kursos. Cena 25Ls

21. augusts plkst. 18:00 Kaspara Jansona dienasgrāmata

Jau astoto reizi izcilais šefpavārs Kaspars Jansons aicinās mūs lieliskā kulinārā ceļojumā, rakstot savas aizraujošās dienasgrāmatas lappuses. Sezonāla piecu ēdienu ēdienkarte ar piemērotiem vīniem un tandēms ar Normundu Šaiteru atkal aizvedīs mūs gastronomijas debesīs. Cena 25Ls.

Kursi notiek:

Viesistabā Kazarmās

Jēkaba Kazarmās 2b – otrajā stāvā

Torņa ielā 4, LV-1050, Rīgā

Pieteikšanās:

Telefoni: 27003849, 27039379, 26272179

E-pasti: kristine@macinucentrs.com, agate@macinucentrs.com, kaspars@macibucentrs.com

Apmaksas kārtība:

Par kursiem iespējams norēķināties veicot pārskaitījumu pirms kursa vai arī skaidrā naudā un ar karti uz vietas pie mums Viesistabā.

Grupām lielākām par trīs personām priekšapmaksa obligāta.

 

 

Viesistaba Kazarmās
Torņa iela 4, Jēkaba Kazarmas 2B, 2. stāvs
pasts@macibucentrs.com
Telefons: +371 262 721 79, +371 270 393 79
www.macibucentrs.com 

  

Saistītie raksti

Vasaras deserts -ogas ar biskvītiem un karsto šokolādes mērci
Vērtīgā biete: kā un kāpēc tā jāēd? Biešu salāti- recepte
Saldējuma deserts ar melnajiem pipariem un zemenēm (recepte)
11. februāris 18:00 Francijas klasiskās virtuves noslēpumi
Pasaulē vecākā viesnīca


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts