Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi



Blanšēt tomātus

Blanšēšana jeb applaucēšana nepieciešama, lai vieglāk nomizotu tādus produktus kā tomāti vai persiki.

Avokado eļļa

Avokado koka dzimtene ir Meksika un Centrālamerika. Arheologi ir atraduši fosilas avokado sēklas, kurām noteikts vecums aptuveni 8000 gadu



Kaperi

Kaperi neliela krūmveidīga Vidusjūras reģiona auga ziedpumpuri.  Kaperus kultivē Spānijā, Itālijā, Francijā, Maltā, Balkānu valstīs un citviet

Glutēns

Glutēns - augu līme vai lipeklis, tas ir ūdenī nešķīstošs proteīns

Ravioli

 Ravioli ir tradicionāls itāļu pildītās pastas veids. 




Rožūdens

Rožūdens – ūdens un rozes aromāts, gatavots Marokā. 

Paipalu olas

Paipalu olas vāra aptuveni 5 minūtes, ja vēlas mīkstu vidu, tad 3 minūtes. 

Keiterings

Keiterings (catering - ang.val.) jeb izbraukuma banketi. 

Melnās sezama sēklas

Melnās sezama sēklas – melnās sezama sēkliņas ir ne tikai gardas, bet arī veselīgas. Tā ir viena no sezamu sēklu šķirnēm, kuras plaši izmanto Āzijas valstīs. Satur daudz kalciju, mangānu, varu. 

Safrāns

Safrāns ir visdārgākā garšviela pasaulē. Smalkos safrāna pavedienus iegūst no safrāna krokusa ziedu drīksnām


Kā rodas caurumi sierā un vai tā mizas ir ēdamas

Kā rodas caurumi sierā? Caurumi sierā rodas nogatavošanās laikā. īpašu kultūru darbības rezultātā speciālā temperatūrā sierā rodas gāzes. Tā kā šīm gāzēm nav izejas, rodas dobumi- slavenie caurumi sierā.




Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts