Ekspertu padomi
Ir zināms, ka ir prātīgi un izdevīgi maltītes plānot uz priekšu un pārtiku iegādāties visai nedēļai.
Jau sen zināms, ka garda ēdiena pagatavošanai ir vajadzīga gan iedvesma, gan arī kripatiņa mīlestības, taču tikpat svarīgi ir arī kvalitatīvi virtuves piederumi
Produkti bez iepakojuma, atteikšanās no vienreizlietojamiem priekšmetiem, plastmasas atkritumu mazināšana un aizstāšana ar videi draudzīgākiem risinājumiem
Termiskā apstrāde produkta vērtīgumu var gan vairot, gan mazināt, tā produktus var padarīt arī drošākus. Uzzini, kurus produktus ēst svaigus, kurus – termiski apstrādātus, kurus cept, bet – kurus noteikti ne
Sena turkiem piedēvēta paruna vēstī, ka kafijai jābūt melnai kā elle un saldai kā mīlestība. Acīmredzot senos laikos, tāpat kā mūsdienās, netrūka ne rūgtas, ne saldas kafijas piekritēju
Artišoks ir daudzgadīgs kurvjziežu dzimtas lakstaugs.
Kā rodas caurumi sierā? Caurumi sierā rodas nogatavošanās laikā. īpašu kultūru darbības rezultātā speciālā temperatūrā sierā rodas gāzes. Tā kā šīm gāzēm nav izejas, rodas dobumi- slavenie caurumi sierā.
Domājot par produktiem, kas ir bagāti ar kāliju, pirmais, kas nāk prātā ir banāni, bet der zināt, ka tas nav vienīgais kālija avots.
Bietes ir populārs dārzenis, no kura gatavo salātus un citus ēdienus.
Brokoļi jāvāra 5-12 minūtes
Aperatīvs– alkoholisks dzēriens apetītes veicināšanai, kas tiek pasniegts pirms maltītes.
Enčilada (enchiladas – spāņu) ir krāsnī cepti, pildīti kukurūzas plāceņi-tortilla.
Svaiga, garšīga un uzturvielām bagāta – tāda ir Tava ideālā maize.
Bāra galvenais piedāvājums – dzērieni
Melnās sezama sēklas – melnās sezama sēkliņas ir ne tikai gardas, bet arī veselīgas. Tā ir viena no sezamu sēklu šķirnēm, kuras plaši izmanto Āzijas valstīs. Satur daudz kalciju, mangānu, varu.
Kaperi
neliela krūmveidīga Vidusjūras reģiona auga ziedpumpuri. Kaperus kultivē Spānijā, Itālijā, Francijā, Maltā, Balkānu valstīs un citviet
Safrāns ir visdārgākā garšviela pasaulē. Smalkos safrāna pavedienus iegūst no safrāna krokusa ziedu drīksnām
Rudenī cepšanai un sautēšanai pieķeras pat kaislīgākie ēd ārpus mājas’piekritēji. Savukārt, uzmetot aci pannu piedāvājumam, var apjukt pat pieredzējušākās mājsaimnieces
Blanšēšana jeb applaucēšana nepieciešama, lai vieglāk nomizotu tādus produktus kā tomāti vai persiki.
GERUCH-EX ir produkts, kurš atrisinās daudzas problēmas pārtikas rūpniecības un ēdināšanas uzņēmumos, kā arī tas ir neaizstājams palīgs medniekiem, kautuvēs un atkritumu pārstrādes uzņēmumos.