Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Artišoks


Artišoks ir daudzgadīgs kurvjziežu dzimtas lakstaugs. Tā dabiskais izplatības areāls ir Dienvideiropa un Tuvie Austrumi.Tiek lietots kā garšaugs un ārstniecības augs. Lai to pagatavotu, vispirms ar šķērēm apgriež zvīņu asos galiņus un noīsina kātu, atstājot to 2–3 cm garu, – arī tas ir ēdams un garšīgs. Jaunākus artišokus vāra vai tvaicē veselus un ēd, lobot pa lapiņai un mērcējot tās majonēzē, kausētā sviestā vai kādā citā mērcē. 

  

Saistītie raksti

Produkti kurus nedrīkst sildīt atkārtoti
Kādu saldinātāju pievienot kafijai: iesaka barista
Kāda virtuves galda virsma ir piemērota produktu apstrādei?
Tumšas krāsas augļi un ogas
Kafiju veidi


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts