Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Blanšēt tomātus


Blanšēšana jeb applaucēšana nepieciešama, lai vieglāk nomizotu tādus produktus kā tomāti vai persiki. Savukārt dārzeņi, piemēram, brokoļi vai zaļās pākšu pupiņas iegūst noturīgāku un spilgtāku krāsu.


Tomātiem viegli iegriež mizā krustiņu. Uzvāra ūdeni, kad tas sāk mest burbuli, noņem katliņu no uguns un ieliek verdošajā ūdenī tomātus  uz 1 minūti, pēc tam tomātus izņem ārā. 

Applaucētos tomātus uzreiz lieciet ledus aukstā ūdenī, lai apstādinātu vārīšanās procesus un nostabilizētu krāsu.

Strauji atdzesēts dārzenis saglabā savu krāsu un saglabās kraukšķīgumu. 
Iegriezuma vietā ar nazi viegli var saņemt tomāta mizu un to noņemt. 





  

Saistītie raksti

Satīns viesnīcām un restorāniem
Kāda virtuves galda virsma ir piemērota produktu apstrādei?
Kas ir kristāls?
Kā noteikt melno piparu kvalitāti
Vai Ballarini panna ir kaitīga?


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts