Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Blanšēt tomātus


Blanšēšana jeb applaucēšana nepieciešama, lai vieglāk nomizotu tādus produktus kā tomāti vai persiki. Savukārt dārzeņi, piemēram, brokoļi vai zaļās pākšu pupiņas iegūst noturīgāku un spilgtāku krāsu.


Tomātiem viegli iegriež mizā krustiņu. Uzvāra ūdeni, kad tas sāk mest burbuli, noņem katliņu no uguns un ieliek verdošajā ūdenī tomātus  uz 1 minūti, pēc tam tomātus izņem ārā. 

Applaucētos tomātus uzreiz lieciet ledus aukstā ūdenī, lai apstādinātu vārīšanās procesus un nostabilizētu krāsu.

Strauji atdzesēts dārzenis saglabā savu krāsu un saglabās kraukšķīgumu. 
Iegriezuma vietā ar nazi viegli var saņemt tomāta mizu un to noņemt. 





  

Saistītie raksti

Padomi dārzeņu glabāšanai un gatavošanai
Perfekts risinājums pannu mazgāšanai
Horeca ABC - par gaļu
Padomi gaļas sālīšanā, kūpināšanā un vītināšanā
Uztura padomi brokastīm


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts