Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Tartars

Tartars ir gaļas ēdiens kas pagatavots no samaltas vai smalki sasmalcinas jēlas liellopu gaļas.

To bieži pasniedz ar garšvielām- svaigi maltiem pipariem, sīpoliem, kaperiem, tabasko, vusteras mērci u.c. 

Tartaru pasniedz ar jēlas olas dzeltenumu (saglabājot dzeltenuma formu neizjukušu), kuru pārkaisa ar melnajiem pipariem.

Nosaukums tartars dažkārt tiek vispārināts arī uz citiem  neapstrādātas gaļas vai zivju ēdieniem. 









  

Saistītie raksti

Čatnijs – pikanta piedeva
Kur var iegādāties medījumu gaļu restorāniem?
Ravioli
Kafijas skola
Kā pareizi ēst suši (angļu val.)


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts