Horeca, viesnīcas, restorāni, kafejnīcas, bāri

Ekspertu padomi

Kā pašiem pagatavot makaronus?

Makaronu ēdieni vienmēr ir bijuši vieni no iecienītākajiem ēdieniem Itālijā un šodien – visā pasaulē. Tagad ar Imperia ierīci Jūs variet izbaudīt svaigus mājās gatavotus makaronu ēdienus.

Imperia ir ražota Itālijā pēc ekspertu pieredzes, lai sniegtu Jums un Jūsu ģimenei lieliskus, svaigus, mājās gatavotus makaronus. Tā ir viegli lietojama un sniegs Jums prieku un patīkamu pieredzi, ko varēsiet atkārtot vēl un vēl. Bez Imperia pati svarīgākā garšīgu, mājās gatavotu makaronu ēdienu sastāvdaļa ir neliela iztēle. Makaroni ir ļoti daudzpusīgs ēdiens, un tos var izmantot, apmierinot pat visprasīgākās garšu vēlmes.

Tie var tikt vārīti vai cepti cepeškrāsnī, īsu vai ilgu laiku, tie var būt taisni vai skuļļoti, tos var papildināt ar parastu vai neparastu mērci, un tie ir barojoši un garšīgi. Lai vai kādus variantus Jūs izvēlēsieties, Imperia un tās aksesuāri ievedīs Jūs piedzīvojumu pilnajā labu mājās gatavotu makaronu ēdienu pasaulē.

Visiem garšo svaigi makaronu ēdieni

Makaronu ēdieni vienmēr ir bijuši vieni no iecienītākajiem ēdieniem Itālijā un šodien – visā pasaulē. Tagad ar Imperia ierīci Jūs variet izbaudīt svaigus mājās gatavotus makaronu ēdienus. Imperia ir ražota Itālijā pēc ekspertu pieredzes, lai sniegtu Jums un Jūsu ģimenei lieliskus, svaigus, mājās gatavotus makaronus. Tā ir viegli lietojama un sniegs Jums prieku un patīkamu pieredzi, ko varēsiet atkārtot vēl un vēl. Bez Imperia pati svarīgākā garšīgu, mājās gatavotu makaronu ēdienu sastāvdaļa ir neliela iztēle. Makaroni ir ļoti daudzpusīgs ēdiens, un tos var izmantot, apmierinot pat visprasīgākās garšu vēlmes.

Tie var tikt vārīti vai cepti cepeškrāsnī, īsu vai ilgu laiku, tie var būt taisni vai skuļļoti, tos var papildināt ar parastu vai neparastu mērci, un tie ir barojoši un garšīgi. Lai vai kādus variantus Jūs izvēlēsieties, Imperia un tās aksesuāri ievedīs Jūs piedzīvojumu pilnajā labu mājās gatavotu makaronu ēdienu pasaulē.

Kā sagatavot mīklu

Svaiga mīkla ir svarīga mājās gatavotu makaronu sastāvdaļa. Pamata iejaukums der visām šajā bukletā norādītajām receptēm. Lai iegūtu apmēram 0.5kg makaronus Jums būs nepieciešamas 2 glāzes (12 ¼ oz vai aptuveni 360ml) 00 miltu (ļoti smalki kviešu milti) un 2 lielas olas. Lai pagatavotu lielisku mīklu nepieciešamas tikai šīs divas sastāvdaļas.

Lai pagatavotu mīklu ar rokām, novietojiet miltus uz darba virsmas un vidū izveidojiet iedobi, kurā likt olas. Tad iesitiet olas un viegli maisiet miltus no malām. Jauciet kopā šīs sastāvdaļas līdz mīkla kļūst viendabīga. Tad jāsāk mīklu mīcīt ar rokas delnu uz virsmas, kur uzkaisīti milti.

SVARĪGI: ja makaroni ir pārāk sausi vai drupaini, pievienojiet nedaudz remdena ūdens. Kad mīkla ir vienmērīga, izveidojiet bumbu un ļaujiet tai atpūsties bļodā. Lai mīkla neizžūt, tā jāapsedz.

Krāsainie makaroni

Zaļi. Izvāriet spinātus un izspiediet no tiem visu ūdeni, kad tie ir gatavi. Tad izveidojiet no tiem biezeni. (Proporcijas: uz 500g miltu nepieciešams aptuveni 250g spinātu)

Sarkani. Pagatavojiet tomātu biezputru mērces pannā, pievienojot sāli un piparus. Viena ēdamkarote tomātu uz 100 gramiem miltu.

Lai iegūtu citas krāsas, izmantojiet sēpijas tinti, bietes, safrānu, kakao u.c.

Taču jāņem vērā, ka šīs piedevas radas vairāk mitruma, līdz ar to būs nepieciešams vairāk miltu.


Kā sagatavot Imperia iekārtu lietošanai

  1. Piestipriniet iekārtu pie galda, izmantojot speciālu skavu iekārtas sānos, pieskrūvējiet to pie galda malas.
  2. Ielieciet mīklas slāni starp ruļļiem un grieziet rokturi. Šādi Jūs iegūsiet pirmo loksni, kura būs jāizlaiž cauri ruļļiem vairākas reizes, lai pilnīgi iztīrītu visas vietas, kurās nevar piekļūt ar roku. (šī loksne būs jāizmet ārā)

 

Imperia iekārtas lietošana

  1. Pagrieziet kloķi līdz tas ir vistālāk.
  2. Sāciet laist daļu mīklas cauri ruļļiem, griežot rokturi kā parādīts attēlā (A).
  3. Pirms atkārtot darbību, pārlociet loksni uz pusēm un apberiet ar miltiem (B).
  4. Izrullējiet loksni 6-8 reizes, katru reizi salokot uz pusēm. Mīklai jābūt viscaur mīkstai. Jā tā kļūst pārāk lipīga, uzberiet tai miltus.
  5. Samaziniet attālumu starp ruļļiem , pagriežot regulējamo sviru vienu iedaļu un izlaižiet mīlu cauri vēlreiz (C).
  6. Turpiniet samazināt attālumu starp ruļļiem par vienu iedaļu, katru reizi izlaižot cauri mīklu. Atkārtojiet procesu līdz iegūstiet vajadzīgo biezumu un tekstūru (gluda un maiga).
  7. Šajā punktā mīkla ir izstiepta un plāna. Ja ir grūti ar to tikt galā, jo tā ir par garu, pārdaliet to uz pusēm.
  8. Ļaujiet mīklai 10 minūtes atpūsties, un tad tā ir gatava izvēlētajai griešanai. Atkārtojiet procedūras arī ar pārējām mīklas daļām.
  9. Svarīgi ir pagaidīt pirms mīklas griešanas, lai tā nebūtu par mīkstu.
  10. Pievienojiet griešanas rīku Imperia iekārtai. To izdara, ievietojot griezēju stiprinājumos iekārtas abās pusēs.

 

Tīrišana

Pēc makaronu pagatavošanas, notīriet Imperia iekārtu un tās aksesuārus ar sausu lupatiņu vai mīkstu birstīti.

NEKAD NEMAZGĀJIET IMPERIA IEKĀRTU AR ŪDENI VAI TRAUKU MAZGĀJAMO LĪDZEKLI, jo, detaļām saskaroties ar mitrumu, var parādīties rūsa.

Kā pagatavot ravioli pelmeņus ar IMPERIA RAVIOLI MAKER

  1. Sagatavojiet pildījumu pēc Jūsu izvēles.
  2. Pievienojiet Imperia Ravioli Maker pie Imperia iekārtas, ievietojot to speciāli paredzētajā vietā. Pirms turpiniet, pārliecinieties, ka mašīna ir labi piestiprināta pie galda.
  3. Sagatavojiet makaronu mīklas loksni nepieciešamajā biezumā (gludu un vidēji mīkstu).
  4. Apgrieziet loksni nepieciešamajā izmērā un nedaudz apkaisiet ar miltiem.
  5. Pārlociet loksni divās daļās gareniski, lai iegūtu divas vienāda garuma loksnes.
  6. Abas loksnes novietojiet uz koka ruļļiem ierīces piltuvē un pagrieziet rokturi, pārliecinieties, ka Imperia Ravioli Maker ruļļi sāk tās vilkt.
  7. Ielieciet karoti ar pildījumu starp makaronu mīklas slāņiem, tā, lai tiktu ielikts minimāls daudzums pildījuma, lai tas netiktu saspiests. Pildījumu nedrīkst iespiest!
  8. Makaronu mīklai ir jābūt diezgan sausai, bet ne pārāk. Pildījumam jābūt mīkstam un viendabīgam.
  9. Tagad ir iespējams sākt gatavot pelmeņus, sāciet griezt rokturi ļoti lēni. Ja ierīcē paliek lieka makaronu mīkla, pievienojiet vairāk pildījumu. Ja pelmeņi plīst, tad samaziniet pildījuma daudzumu.
  10. Pirms pelmeņu atdalīšanas ļaujiet tiem izžūt.
  11. Lai pagatavotu pelmeņus, vāriet tos lielā sālīta ūdens daudzumā apmēram 4-5 minūtes.

 

PILDĪJUMI:

Šeit ir pāris receptes garšīgu pildījumu pagatavošanai.

Siera un spinātu pildījums: 

250 g spinātu, 150 g biezpiena, 2 tases rīvēta Parmezāna siera, sāls, pipari, 70 g sviesta, 2 olu dzeltenumi.

Mozzarellas un šķiņķa pildījums:

70 g biezpiena, 150 g Mozzarella smalki sagriezts, 70 g strēmelēs sagriezts šķiņķis, 40 g rīvēts Parmezan siers, sāls, pipari, ēdamkarote sasmalcināta pētersīļa. Visas sastāvdaļas ieliek traukā un samaisa.

Kā pagatavot "GNOČI" ar Imperia Mille Gnocchi

Ar šo Imperia iekārtas papildierīci ir iespējams iegūt cavatelli, sardīniešu gnočetti un rigatelli, kas tālāk tiek izmantots neskaitāmās receptēs.

Makaronu sagatavošana

Deva 4 personām: 520 g miltu, 3 olas, 1 maza tase ūdens.

Laiž mīklu vairākas reizes caur Imperia mašīnas rullīšiem maksimālā atvēršanas pozīcijā; iegūtajai mīklai jābūt mīkstai un biezai, cik iespējams. Sagriež mīklu gabalos, ar rokām rullē līdz iegūst cilindrisku formu, kas ir aptuveni 25 cm gara un 1,5 cm diametrā. Mīklu liaž caur MilleGnocchi, jo svaigāka ir mīkla, jo labākus Cavatelli, Rigatelli un Sardīnijas gnocchetti ir iespējams pagatavot. Ja rezultāts nav apmierinošs (iespējams ja mikla nav pietiekami bieza), rullē loksni gareniski , kas atvieglo pagatavošanu.

Lauku CAVATELLI

4 personām: 520 g Cavatelli, 2 sīpoli, 1 puravs, 1 / 4 selerijas, 1 burkāns, 1 balts rācenis, žāvēts timiāns, 35 g sviests, bundža mizotu tomātu, pipari un sāls.

Izkausē sviestu katlā, pievieno mizotus dārzeņus, kas ir sagriezti mazos gabalos, un timiānu un lēni vāra 25 minūtes. Vāra cavatelli (10 minūtes) sālītā ūdenī un žāvē pusgatavu, tad ieliek citā pannā, kurā ir izkausēts nedaudz sviesta. Tad ieliek servējamā traukā un pārklāj ar vārītiem dārzeņiem un pasniedz. 

Sardīnijas GNOCCHETTI

4 personām: 500 g gnocchetti, 1 sīpols, pētersīļi, 150 g biezpiena, bundža mizotu tomātu, 3 ēdamkarotes eļļas, sāls, pipari.

Apcep sīpolu un maltus pētersīļus, pievieno tomātiem un ļauj sabiezēt 10 minūtes. Pievieno biezpienu un maisa. Ieliek servējamā traukā. Vāra gnocchetti aptuveni 8 minūtes, nožāvē un ieliek trauciņā. Sajauc un uzber piparus. 

Tomātu mērcē

1 kg mizotu tomātu, 1 mazs sīpols, 1 burkāns, pētersīļi, selerijas, baziliks, 1 / 4 tase eļļas, sāls, pipari.

Ielieciet mizotus tomātus katliņā ar eļļu, dārzeņiem un garšaugiem. Mēreni karsē apmēram pusstundu ar vāku, pēc tam noņem vāku, ļauj labi sabiezēt un pievieno nedaudz sāls. Ja pēc stundas karsēšanas mērce ir pārāk šķidra, atstāj to uz plīts mazliet ilgāk. Gatavošanas procesā pārbaudiet sāls daudzumu uz garšu un pievienot šķipsniņu piparu.

Konsultē Arkolat

  

Saistītie raksti

Kafijas skola
Grīdas kopšana
Gatavojot plucinātu cūkgaļu, der zināt
Satīns viesnīcām un restorāniem
Par satīnu


Parakstīties uz jaunumiem

Vārds, uzvārds E-pasts